Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea învinge pe BC Mureș, la Sibiu

Adrian Micinic (Sibiu)

Adrian Micinic (Sibiu)
28.09.2012

66-77
0-1 Cupa României 1-0

CSM Oradea a câștigat unul dintre cele mai importante meciuri ale zilei inaugurale în Cupa României la baschet masculin - ediția 2012/13. Roș-albaștrii s-au impus în fața lui BC Mureș cu scorul de 77-66, în Sala Transilvania din Sibiu.

Mureșenii, care au jucat fără nigerianul Temi Adebayo, și-au surprins puțin adversarii folosind un cvintet de start ce nu a cuprins un pivot clasic, sarcinile acestuia fiind preluate în această perioadă de către Tudor Jucan. În schimb, CSM Oradea a trimis pe parchet trei fundași la primul angajament.

În pofida faptului că Srecko Sekulovic a mizat pe factorul surpriză, bihorenii au început mai bine și s-au desprins la cinci puncte după câteva minute de joc. Folosind o ofensivă balansată, CSM a încheiat primul act în avantaj, scor 17-14.
Sfertul al doilea demarează sub alte auspicii, BC Mureș recuperează handicapul foarte repede și se instalează la conducere. Matija Ceskovic transformă din aruncare de mai multe ori, iar Liviu Dumitru demonstrează calități de lider ajutându-și echipa cu reușite în momente importante, prin execuțiile bine cunoscute. Oradea are probleme serioase pe faza ofensivă și acest lucru se resimte pe tabela de marcaj. De altfel, trupa lui Cristian Achim a reușit doar 11 puncte în această perioadă, iar scorul indica un avantaj pentru BC Mureș, 31-28, după 20 minute de joc efectiv. De notat că pe parcursul primei reprize Nemanja Maric, căpitanul orădenilor a avut -7 la eficiență în 14 minute de joc, incluzând zero la puncte marcate, recuperări, pase decisive și intercepții, având patru aruncări ratate și o posesie pierdută.

Repriza a doua se desfășoară în alte condiții. CSM Oradea se simte excelent la capitolul ofensivă și schimbă registrul tactic din punct de vedere defensiv. Mureșenii nu găsesc soluții pentru a stopa din acțiunile ofensive ale adversarului. Lipsa lui Adebayo se simte, dar și faptul că exceptându-l pe Cuic ceilalți jucători ai lui BC Mureș nu sunt făcuți pentru a crea. Combinațiile de efect aduc puncte pe tabela de marcaj în condițiile unui joc mult mai productiv pentru Maric, respectiv cu Milos Pesic mult mai precis la finalizare. Astfel, la intrarea în secvența decisivă scorul era de 52-47 în favoarea CSM-ului.
Pe parcursul secvenței decisive Oradea îl pierde pe Ivan Stefanovic, descalificat pentru cinci greșeli personale. Silviu Lupusavei se remarcă prin câteva reușite de senzație, una dintre ele consemnată la expirarea timpului de atac, coș care a debusolat definitiv echipa adversă. Darko Balaban este lansat cu mai multă insistență în spațiul de trei secunde, acolo unde a beneficiat de un plus în duelul direct cu Bogdan Țibîrnă (în condițiile în care Laci Lazar este accidentat), însă Pesic nu mai poate rata și meciul se sfârșește cu victoria la 11 puncte diferență a CSM-ului în pofida unei reușite de la mare distanță a mureșenilor la expirarea timpului de joc. Rezultat final 77-66.

Remarcați
Oradea - Pesic 22 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, Lupusavei 11 puncte, Maric 10 puncte, 3 pase decisive, Dillon 10 puncte, 4 recuperări.
Mureș - Ceskovic 16 puncte, Dumitru 14 puncte, 5 recuperări, Cuic 12 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, Balaban 10 puncte, 8 recuperări.

Sâmbătă (29.09), cu începere de la orele 17:30, Mureș întâlnește Rovinari, iar Oradea joacă cu Miercurea Ciuc.

Foto: Radu Roșca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!