Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea joacă pe terenul lui Pallacanestro Varese în a treia etapă din Top 16 în Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.01.2024

CSM Oradea joacă pe terenul lui Pallacanestro Varese în a treia etapă din Top 16 în Europe Cup

CSM Oradea are o misiune dificilă în primul meci din 2023 în FIBA Europe Cup. Leii Roșii se deplaseaază în Italia pentru duelul cu Pallacanestro Varese, programat miercuri, 10 ianuarie, de la ora 21:30.

Formația pregătită de Cristian Achim a pornit cu dreptul în noul an și a obținut o victorie categorică în fața celor de la CSM Petrolul Ploiești. Scorul final al disputei din Oradea Arena a fost 92-72, Cătălin Baciu reușind să se remarce cu 20 de puncte și 10 recuperări, în timp ce Erick Neal a avut 17 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

În ciuda victoriei convingătoare, tehnicianul vicecampioanei României nu a fost mulțumit de evoluția echipei sale, declarând că acest nivel de joc va conduce către ratarea tuturor obiectivelor:

„Nu sunt mulțumit de prestația noastră. Se pare că sărbătorile acestea nu ne-au priit absolut deloc în plan sportiv. Câțiva jucători sunt absolut absenți în orice înseamnă efort și implicare la echipă. Suntem departe de cei care am fost în Decembrie. Singurul aspect pozitiv este victoria. Iar aceasta, din ce înțeleg, ne asigură primul loc în clasamentul grupei din care facem parte în prima parte a campionatului național. Ceea ce s-ar putea să conteze, prin prisma programului ulterior, dar la fel de bine e posibil să nu conteze. Este însă ceea ce ne-am dorit pentru prima parte a campionatului. Eu am crezut că venind după o perioadă aglomerată cu deplasări multe și meciuri în consecință, această perioadă de minivacanțe, cu câte două zile libere acordate sportivilor de Crăciun și Anul Nou, ne vor fi de ajutor. Se pare că ne-au deraiat complet. Primul semnal de alarmă a fost tras la Târgu Mureș. Acolo unde prestația modestă a fost însoțită de înfrângere. Meciul cu Ploiești este al 2-lea consecutiv în care nu arătăm ce trebuie. Dacă vom continua să jucăm așa vom pune în pericol toate obiectivele, dar mai mult decât atât punem la îndoială tot ceea ce ne dorim noi înșine de la echipă. Sincer, diferența de puncte consemnată la finalul meciului cu echipa din Ploiești este mincinoasă. Am meritat victoria, în mod evident, dar tot atât de evident este faptul că nu am fost superiori cu această diferență de puncte. Nu am avut atitudinea corectă, intensitatea și concentrarea care trebuie pentru un meci de baschet.”

De partea cealaltă, Varese a suferit mai multe modificări de efectiv în ultima perioadă. Italienii au reușit să dea lovitura prin transferul lui Nico Mannion, care va debuta în Europe Cup în disputa de miercuri. În primele sale trei meciuri în Italia, fostul fundaș de la Golden State Warriors, Virtus Bologna și Baskonia a avut o medie de 25 de puncte.

În schimb, echipa pregătită de Tom Bialaszewski a pierdut un alt nume important cu experiență de NBA, pe Willie Cauley-Stein, precum și pe Vinnie Shahid, care își continuă cariera în al doilea eșalon din Italia, la Cremona.

Pallacanestro Varese este singura echipă cu eșecuri în ambele meciuri din Top 16 din grupa N. Formația din peninsulă a pierdut categoric cu Niners Chemnitz în deplasare, 85-109 și la o singură posesie acasă cu ZZ Leiden, 79-82. Reamintim că Oradea stă cu 1-1 bilanț după victoria cu Leiden, 82-77 și eșecul cu Chemnitz, 79-95.

Situația devine una mai fericită pentru adversara Oradiei în campionat. După un start nefast de stagiune, echipa a dat semne de revenire la meciul cu Olimpia Milano, pierdut la doar patru puncte. În urma acelui joc, Varese a legat trei victorii, ce coincid cu sosirea lui Nico Mannion, și se află la doar două victorii de ultimul loc care duce în play-off.

Donatas Tarolis este cel mai bun marcator al Leilor Roșii în campania europeană, cu o medie de 20.4 puncte pe meci, în timp ce partenerul său de frontcourt, Lennard Freeman, stă cel mai bine la recuperări cu 6.8 pe meci. Erick Neal se remarcă prin 8.6 assist-uri pe meci.

Olivier Hanlan este coșgheterul gazdelor de miercuri, cu 17.6 puncte pe meci, precum și principalul pasator decisiv, cu o medie de 7.7, iar Gabe Brown conduce la recuperări după despărțirea de Willie Cauley-Stein, cu aceeași medie ca Freeman.

Disputa dintre CSM Oradea și Pallacanestro Varese este programată miercuri, 10 ianuarie, de la ora 21:30 și poate fi urmărită în direct pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Drumul spre Cluj trece prin Bologna
    Comentariu moderat de admin.

    cu 3 luni în urmă (09.01.2024) Raspunde
  • Bihor :

    calcule
    in mod normal, pentru a ne califica avem nevoie sa castigam meciul de acasa cu leiden si unul dintre meciurile cu varese, asta in situatia, aparent imposibila, in care leiden nu castiga ambele meciuri cu chemnitz (desi anul trecut am patit exact acest lucru, cand bamberg a castigat ambele meciuri cu amwil) ... meciul de azi nu e deloc usor, varese isi joaca ultima sansa, deci teoretic va da totul in acest meci, iar noi ne cam chinuim de cateva partide

    cu 3 luni în urmă (10.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!