Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea prelungește seria meciurilor câștigate în toate competițiile

CSM Oradea prelungește seria meciurilor câștigate în toate competițiile

CSM CSU Oradea a câștigat derby-ul Conferinței B în etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, 83-75 pe terenul lui CSO Voluntari sâmbătă seara (17.12). Victoria pe terenul vicecampioanei a reprezentat al 13-lea meci la rând pe care bihorenii l-au câștigat indiferent de competiție.

Voluntari: Lucas Tohătan, David Vida, Rasheed Moore, Tekele Cotton, Darko Planinic

Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Stephen Holt, Donatas Tarolis, Cătălin Baciu

Bihorenii au marcat primele patru puncte ale întâlnirii, and-one-ului lui Holt urmând reușitele Voluntariului și vicecampioana reducea la 6-7, liberele lui Cotton ducând formația gazdă pentru prima dată la conducere. David Vida și Erick Neal erau preciși pentru echipele lor (11-11), Voluntari formându-și un avantaj de două posesii în urma dunk-ului lui Cotton de la 17-13 și Oradea a irosit apoi un atac prin care putea trece la conducere, în schimb Vida înscriind de trei puncte și la 20-15 venea time-out-ul lui Cristian Achim. Ilfovenii s-au menținut la conducere pe finalul primului sfert, această perioadă terminându-se cu tripla lui Mo Watson, 25-18.

A patra aruncare bună de la distanță în prima repriză ducea Voluntariul la 28-18, Ogden venind cu un răspuns tot din acea zonă a terenului (30-23), iar cu layup-ul lui Watson se făcea un avantaj de 9 puncte, diferența de trei posesii menținându-se minute bune până la un and-one reușit de Cotton (37-27). Richard înjumătățea avantajul Voluntariului (39-34) cu trei minute până la pauză, orădenii ratând oportunitatea să intre la cabine la egalitate și era 39-37 pentru vicecampioana în exercițiu.

Voluntari deschidea repriza secundă cu două reușite din acțiune (43-37), Tarolis și Neal reducând ecartul la un singur punct și Ogden finaliza cu un dunk în forță la 43-44. Holt era precis din spatele arcului de cerc și forța echipa gazdă la un timp de odihnă la 45-49, Gothcer urmându-l apoi pe Richard cu un coș din acțiune la 47-51, dar Tarolis mărea imediat diferența la trei posesii. Neal reușea a patra aruncare bună din acest sfert pentru Oradea și Richard mărea diferența la 10 puncte, scor 49-59, avantajul vizitatorilor fiind de 6 puncte pe finalul parțialului, 59-65.

Moore era primul jucător care înscria în sfertul patru și diferența scădea la o singură posesie, Gotcher fiind cel care egala după aruncarea precisă de la 65-65, run-ul gazdelor prelungindu-se după dunk-ul lui Thompson și venea un time-out pentru Oradea. Ogden și Nicolescu întorceau situația în favoarea Oradiei (67-70), apoi Markovic puncta și el de la distanță pentru a duce diferența la două posesii, Tohătan restabilind egalitatea la 75-75 după a șasea aruncare bună de la distanță pe care au reușit-o echipele în sfertul patru. Tarolis făcea 75-79 pentru CSM Oradea, bihorenii câștigând o posesie foarte importantă cu un minut rămas pe cronometru și în cele din urmă au putut să se impună cu 75 la 83 în fieful lui vicecampioanei României.

CSO Voluntari (5-5 bilanț) a fost la ultimul meci oficial în 2022, iar CSM Oradea (8-1) va avea două partide pe teren propriu până la finalul anului, cu Anwil Wloclawek și SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara.

Erick Neal a totalizat 17 puncte și 8 pase decisive, Donatas Tarolis (15 puncte, 3/4 de la distanță, 4 recuperări) și Kris Richard (14 puncte, 4 pase decisive) fiind următorii marcatori de la Oradea.

Darko Planinic și Tekele Cotton au marcat fiecare câte 12 puncte, David Vida fiind și el în double figures cu 10 puncte și 3 recuperări.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!