Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea rezistă pe terenul lui Dinamo București și obține victoria în etapa a 4-a din Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.03.2024

CSM Oradea rezistă pe terenul lui Dinamo București și obține victoria în etapa a 4-a din Top 10

CSM Oradea a trecut cu brio de ultimul test înaintea duelului cu U-BT Cluj-Napoca din Top 10. Leii Roșii au câștigat pe terenul lui Dinamo București cu scorul de 84 la 81 și ajung la un bilanț de 10-2, în timp ce alb-roșii stau pe ultimul loc al grupei, cu 3-9.

Dinamo București: Andrei Mandache, Andre Jones, Cortez Edwards, Ștefan Grasu, Sean Evans

CSM Oradea: Kris Richard, Bobe Nicolescu, Nijal Pearson, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Alb-roșiii au avut un start lansat de meci și au marcat rapid patru puncte, prin Jones și Edwards. Cei doi oameni mari din linia de start a orădenilor au răspuns cu două coșuri din acțiune prin care restabileau echilibrul. Jones, Tarolis și Mandache au reușit apoi, pe rând, câte un coș de trei puncte. Câinii reușeau să se ducă la șapte lungimi, după un dunk cu fault al lui Grasu, 16-9. Au urmat alte coșuri de trei ale lui Tarolis și Mandache. Un and-one al lui Jones stabilea scorul după 10 minute: 27-19.

Moroșanu a dus pentru prima oară în meci diferența la două lungimi. Gotcher i-a răspuns printr-un coș de trei. Djuric a răspuns cu aceeași monedă, înainte ca fostul jucător să bifeze a doua reușită consecutivă de acest fel și să ducă scorul la 34-25. El a dat startul unui run impresionant, de 20-3, întrerupt de un coș de la semi-distanță al lui Edwards. Elevii lui Cristian Achim au continuat să se distanțeze, iar avansul lor a ajuns și la 10 lungimi, datorită lui Pearson. La intrarea la vestiare, formația oaspete conducea cu 46-53, scor stabilit de tripla lui Maticiuc de la jumătatea terenului.

Tarolis a înregistrat primele două puncte ale reprizei secunde, de la linia de libere. Grasu a replicat printr-o triplă, înainte ca Freeman să refacă avansul echipei sale de 10 puncte. Jones și Mandache au reușit să înjumătățească acest ecart, pentru ca Tarolis să puncteze apoi cu un floater, iar Freeman pe pătrundere. Evans cu două coșuri din căciulă și Grasu printr-o triplă aveau să o apropie pe Dinamo la cinci lungimi înainte actului decisiv, 62-67.

Norfleet și Evans au reaprins scânteia spectacolului prin patru puncte la rând, cu care gruparea din Capitală venea la o lungime diferență. Arledge avea să taie elanul adversarilor printr-un coș de trei. Pearson a majorat diferența, înaintea unui floater semnat de Norfleet. Tot el a lovit apoi și de afară, dar Pearson și-a continuat evoluția foarte bună cu un coș pe recuperare ofensivă. Cristian Achim s-a văzut nevoit să ceară timeout cu mai puțin de două minute rămase de jucat, la 78-80. Baciu a liniștit apele cu un tip-in, după ratarea lui Pearson de afară. Gazdele au relansat partida printr-o triplă a lui Mandache. Djuric a ratat șansa de a trimite meciul în prelungiri și scorul final a fost 81-84.

Kris Richard a ieșit la rampă în rolul de conducător de joc și a avut 15 puncte și 15 pase decisive. Donatas Tarolis și Nijal Pearson au marcat câte 14 puncte. Pentru DInamo, s-a remarcat Andre Jones, cu 18 puncte.

În etapa următoarea, Oradea primește vizita lui U-BT Cluj vineri, 8 martie, de la ora 18:00. Dinamo București joacă la Sibiu luni, 11 martie, de la 18:00.

*foto: Facebook/CSM Oradea

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    N-am nimic cu nimeni
    Dar hossu Loghin nenea jurnalist independent TVR, DIGI, prima, eurosport sau pe unde tot umbla e enervant. Clar anti U și anti silvasavan. Prin sfertul 1 la meci aduce el în discuție controversele selecționatei noastre de baschet masculin unde zicea de Baciu ca a fost lăsat în afara lotului. Păi avea de ales între Emi, Olah și Baciu pe acel post. Sincer eu îl prefer pe Olah oricând vs Baciu:). Dar conform spuselor dlui comentator zici ca pe Center number one al euroligii l-ar fi lăsat inafara lotului.

    cu 1 lună în urmă (04.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Sorry ahile
      inseamna ca nu ai prins "comentariile" lui hossu lui longin din finalele cu Ploiestiul, daca numai acum ai observat "admiratia" pentru U !

      cu 1 lună în urmă (04.03.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @ahile
      Sau pe cele ale noastre când am jucat cu Steaua în finală, când dădeam noi coș era înmormântare, când dădea Steaua coș gemete mai ceva ca la f@#$&... N-avem niciun comentator român ca lumea la meciurile de baschet și îți "plâng" urechile când trebuie să asculți meciurile la TV...
      Cosmin ce mai face cât de cât o treabă decentă, însă câteodată mi se pare că are niște hiperbole de-a dreptul exagerate... Dar tot e mai bine ca Hossulescu'...

      cu 1 lună în urmă (05.03.2024)
    • Benjamin:


      E acelasi domn care nu mai stia cum sa-l laude pe Moldoveanu pentru fiecare atingere fina a mingii?

      cu 1 lună în urmă (05.03.2024)
    • Benjamin:


      E acelasi domn care nu mai stia cum sa-l laude pe Moldoveanu pentru fiecare atingere fina a mingii?

      cu 1 lună în urmă (05.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Exact
      Pe românește i se spune Nașul. Pe bune... este Nașul lui Vlad, de cununie sau al unui copil, asta n-aș putea să precizez.

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Adevarul gol golut
    este ca a fost un meci placut la vedere si la auz ( pina in sfertul 4, cind prost inspirat am trecut pe gigisport).
    Oricum vreau sa trag un semnal de alarma pentru U-BT. Din momentul acesta PRINCIPALA favorita la TITLUL LNBM este echipa DINAMO Bucuresti. De ce ? Pai daca de la -80 la inceput de sezon a ajuns la -3 acum in Martie, este cit se poate de clar ca in Iunie va matura pe jos cu Oradea in semifinala si va sterge praful de pe neoane cu U-BT in finala. Asa progres...
    In alta ordine de idei tovarsul Hossu lui Longin devine tot mai mult trompeta hA.U.R.- ista si Daco-geticopata a ferebeului. Vezi Doamne, avantajul de a avea doi lei de trei ( precum Oradea si U-BT ) si a-si perimite "naturalizati" musai americani ( ailalti nu se pun ) a fost si este decisiv in dominarea Campionatului ( cam cum erau cluburile departamentale pe umarul carora plinge de mila, in vremea cind mama lui dinsu nu facea "memorialul durerii" ci reportaje din intreprinderile socialiste). Si mai da tovarasul si exemplul "fratilor " de la sud, care au batut Germania ( Campioana Mondila in exercitiu), din cauza ca au UN AMERICAN care NU JOACA in Campionatul Bulgar, deci nema avantaj pentru vreo echipa si nu-i incurca nimeni pe traco-macedo-turcu lor. Pe cind noi, am pierdut cu Luxemburg , nu din lipsa de talent si pregatire sportiva, ci pentru ca 2 echipe de provincie folosesc "naturalizati" americani.
    Pai baietasu tovarasu dacopatu lui mama si a lu' duoamna de la ferebeu" , hai sa o luam metodic, ca la partidu lu' matale { hA.U.R. } . Germania a pierdut ( precum Spania, Croatia, Turcia etc ) pentru ca i-a durut la patina si au trimis echipa a treia.
    Doi, la mina, nu stiu cum se fac naturalizarile in Bulgaria vecina si "pretina", dar cu siguranta pe Cody Miller-McIntyre nu l-au pus sa invete constitutia , imnul si sa stea o perioada in Bulgaria dupa care l-au expediat in Spania sa joace BASCHET. Poate o intreaba pe "duoamna" cite demersuri trebuie facute pe la Ministere, cite reguli trebuie incalcate ( facute tot de aia care le incalca) ca sa "naturalizezi" un american. Sau rus in cazul biatlonului, sau african la atletism sau samoez la rugby ( atentie neuronule stingher, e vorba de samoez din Samoa , nu din Somalia , nu-i mai stresa pe aia de la goagal ).

    Asa ca, desi a fost un meci frumos, chiar usor tensionat, n-am putut sa ma bucur pe deplin.

    cu 1 lună în urmă (04.03.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    O victorie chinuita
    Achim incepe sa culeaga acum roadele a ceea ce a semanat intregul sezon si anume faptul ca nu exista nicio idee de joc.Pina era Neal in lot,formula era urmatoarea:mingea la Neal si el rezolva totul.Domn profesor nu s-a deranjat prea mult cu schemele de joc ale echipei iar acum se vad rezultatele.Tudor Gheorghe adus pe post de rezerva PG,freaca banca in continuare cu toate ca e valid fizic,iar utilizarea lui Pearson pe acest post ,se vede de la o posta ca este o improvizatie.
    Sunt multe intrebari la care staff-ul CSM ar trebui sa raspunda,dar banuiesc ca deja sunt in febra pregatirilor pentru meciul cu U-BT!

    cu 1 lună în urmă (04.03.2024) Raspunde
  • Bihor :

    victorie necesara
    aseara am fost in sala si am vazut meciul pe viu ... un meci care in alte conditii ar fi fost usor, acum l-am castigat foarte greu, in conditiile unei banci foarte scurte
    gaddy inca nu a intrat, iar markovici nu a mai fost luat, astazi fiind dealtfel oficializata despartirea
    pearson efectiv a fost stors meciul asta, de fiecare data cand era scos sa fie odihnit abia mai putea respira ...
    ca o observatie, de data asta sere nu a mai stat langa banca, ci in tribuna
    una peste alta, foarta importanta victoria, pentru ca reusim sa securizam locul 2, iar pana incepe play-off-ul (de fapt pana la momentul semifinalelor) speram sa legam relatiile de joc in noua alcatuire

    cu 1 lună în urmă (05.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!