Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se duelează cu Kataja Basket în a doua etapă din FIBA Europe Cup

CSM Oradea se duelează cu Kataja Basket în a doua etapă din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea se pregătește pentru primul meci din seria celor trei deplasări în grupa J din FIBA Europe Cup, adversara vicecampioanei României fiind Kataja Basket. Partida din Finlanda va avea loc miercuri, 25 octombrie.

Kataja nu este un nume necunoscut pentru fanii orădeni, cele două echipe fiind adversare și în sezonul 2016/2017 din Basketball Champions League. „Leii Roșii” au câștigat ambele partide, dar memorabilă rămâne cea din Arena Antonio Alexe, în urma prestației lui Martin Zeno, cu 42 de puncte.

Finlandezii au experiență europeană, deși au revenit în grupele unei competiții continentale acum pentru prima dată după pandemia Covid-19. În istoria participărilor pe plan internațional, Kataja are o participare în sferturile FIBA EuroChallenge, în urmă cu un deceniu, acesta fiind punctul maxim atins de adversara orădenilor.

Medaliată cu bronz în campionatul Finlandei, Kataja traversează o perioadă mai puțin bună în ultimele zile, după ce a intrat într-o serie de trei înfrângeri. Alb-albaștrii au făcut doi pași greșiți în Korisliiga, în urma unui început cu 3-0, iar în FIBA Europe Cup au încasat un eșec categoric pe terenul Legiei Varșovia (62-85).

Acel meci din Polonia l-a găsit doar pe Amanze Egekeze în double digits, acesta contribund cu 12 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții. Niciun alt jucător de la Kataja n-a marcat mai mult de 9 puncte.

Adversara lui CSM Oradea se bazează în actuala stagiune pe cinci străini (Nike Sibande, Grant Singleton, Amanze Egekeze, Vatangoe Donzo, Devin Thomas), patru dintre aceștia fiind americani și unul cu dublă cetățenie, nigeriană și americană. Restul sunt finlandezi, iar cu excepția lui Tuomas Hirvonen și Teemu Knihtinen, toți ceilalți sunt născuți după anul 2000.

Sibande, Egekeze și Hirvonen sunt cei mai eficienți sportivi din lotul condus de Petri Virtanen. Primul menționat are 22.5 puncte și 10.3 recuperări pe meci în Finlanda, între prestațiile sale regăsindu-se și un monster game cu 36 de puncte, respectiv 13 recuperări și 6 pase decisive.

Înaintea confruntării directe, Kataja și CSM Oradea au obținut rezultate diferite în competițiile interne. Dacă bihorenii au câștigat la Constanța cu 81-75, după ce au condus și la 20 de puncte, Kataja a pierdut acasă cu BC Nokia (81-85), într-o partidă în care a irosit un avantaj de 14 lungimi. Nike Sibande a fost chiar și așa MVP-ul jocului, cu 24 de puncte, 12 recuperări (toate defensive) și +30 la eficiență.

Meciul din Finlanda va avea loc miercuri, 25 octombrie, de la ora 18.30 și va fi transmis pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!