Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se impune fără probleme în primul meci al seriei cu CSM Constanța

CSM Oradea se impune fără probleme în primul meci al seriei cu CSM Constanța

Playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin a debutat în Oradea Arena, în cursul serii de marți (09.04). CSM CSU Oradea a câștigat fără probleme primul meci al seriei cu CSM Constanța, scor 104-78.

Oradea: Nijal Pearson, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Constanța: Vytenis Cizauskas, Ștefan Gribinic, Kyndahl Hill, Rolland Torok, Bryan Griffin

Începutul echilibrat de joc a fost urmat de un parțial de 6-0 pentru Oradea, iar la 8-4 a venit primul time-out solicitat de către Dan Fleșeriu. Freeman și Richard au dublat avantajul „Leilor Roșii”, pivotul fiind cel care a dus ecartul la unul format din două cifre (14-4), iar Gotcher a înscris din spatele arcului de cerc pentru +13. Henderson a reușit să oprească run-ul de 17-0 al amfitrionilor cu o pereche precisă de libere, scorul fiind de 24-10 la finalul primului sfert.

Gotcher și Duffy au marcat primii în sfertul cu numărul doi, Lazăr a adus-o pe Constanța pentru scurt timp la -12 și apoi au urmat opt puncte fără răspuns din partea lui CSM Oradea (34-14). Three-point play-ul lui Gaddy a refăcut diferența de 20 de puncte la jumătatea actului, același conducător de joc fiind trimis peste puțin timp la linia de fault pentru 38-17. Bihorenii au continuat să-și domine oponenții și au urcat până la +27 în următoarele minute, tripla lui Nicolescu fiind cea care a stabilit scorul pauzei: 52-25.

De mai bine de 20 de minute au avut nevoie dobrogenii pentru primul coș de la distanță, după ce au ratat nouă aruncări în prima repriză. Tarolis a răspuns pe măsură pentru 58-30, Hill a avut sânge rece la linia liberelor, zonă în care a ajuns ulterior și Duffy, în timp ce Griffin a ajutat Constanța să ajungă într-un parțial de 9-2. Richard a urcat la rândul său în double digits cu tripla de la 64-39, iar după ce Duffy a contribuit pentru -20, același Richard a refăcut un ecart de 25 de lungimi cu trei minute rămase din acest act (73-48). Cizauskas a dus Constanța la borna celor 50 de puncte marcate abia spre finalul sfertului, perioadă care s-a încheiat cu 82-54 după o triplă spectaculoasă a lui Năstruț.

Actul decisiv a fost deschis de o nouă reușită din spatele arcului de cerc din partea lui Năstruț și Oradea a mers la +31. Henderson și Scott au răspuns cu șase puncte la rând pentru oaspeți (85-60), iar Oprean a punctat pentru prima oară în această întâlnire, în timp ce Arledge și Baciu au fost următorii marcatori ai „Leilor Roșii”. Cizauskas a dus la solicitarea unui time-out din partea gazdelor la 92-70, Bălan a continuat să taie din handicap și Henderson a fost trimis la linia liberelor pentru -18. Parțialul de 9-0 al dobrogenilor s-a încheiat după reușita lui Gaddy și în cele din urmă CSM Oradea a putut să obțină o victorie clară: 104-78.

Kris Richard a totalizat 20 de puncte, 5 recuperări și 2 intercepții, Jonathan Arledge l-a urmat cu 16 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări și 4/6 de la distanță, iar Cătălin Baciu a terminat partida cu 14 puncte, 6 recuperări și 6/6 din acțiune.

Jorden Duffy a stat cu 19 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive pentru Constanța, iar ceilalți jucători în double digits au fost Vytenis Cizauskas (14 puncte, 2 recuperări, 6/7 la libere) și Cedric Henderson (13 puncte, 2 recuperări, 4/4 la libere).

Următorul meci al seriei va avea loc joi, 11 aprilie, de la ora 19.00. Asemenea acestei întâlniri, și a doua confruntare va fi transmisă pe micile ecrane, pe Digisport 3, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Constanța RlCARDO :

    Deci…
    …ce mama zmeului caută Constanța în play-off?

    cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Nu așa a fost planul de început de an
      Diculescu a plecat. Ceva s-a rupt pe parcursul sezonului. Cat despre ei cam asta e valoarea liji lui tocană :). Excluzând U și Oradea, mai mișună pe acolo voluntari care cred eu ca e chiar bună și fc Argeș cu rapid care îs inconstante. Restul pamant de flori și umplutură:). Eu tot am zis să fie campionat cu 6 maxim 8 echipe și tot să bage tururi și retururi

      cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Mama lu' zmeu
      Pai cam ce căuta și Dinamo. Sau Corona ( că aveau și ei o șansă la primele 8)

      cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Spectatori
    Deși ma așteptăm la mai mult public, am fost surprins sa aflu ca Oradea a fost lider în acest sezon la media spectatorilor în meciurile din liga națională. Asta chiar dacă aproape la fiecare meci se remarca nr redus de spectatori

    cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024) Raspunde
  • Bursucul Gastric :

    Mama Zmeului
    Constanta căuta o reconstrucție fata de echipa de anul trecut din care au păstrat doar un jucător important. Și cu toate acestea au ajuns in play off. Sunt departe de Cluj, Oradea și Voluntari dar nu au lot echilibrat și valoros și nici antrenor se pare. Din păcate federația i a condamnat la un drum cu autocarul și meci cu Oradea după ce au jucat sâmbătă. Arbitrii prestație slabă . Observ că la Cluj și Oradea regula cu trei secunde se numără că în Ardeal fiind cam 8 secunde normale. Nu vezi așa ceva în international. Pacat că federația și arbitrii scad valoarea baschetului romanesc.

    cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @bursucul
      Constanta la inceput de sezon a avut un buget solid. Dovada ca Torok, disputat de Constanta si Oradea, a ajuns pe malul marii. Criteriul decisiv a fost salariul pe care l-a oferit Constanta iar Oradea nu l-a putut oferi. Plus oferta pt Diculescu si Griffin.
      Observ ca esti suparat pe federatie, arbitrii, Cluj si Oradea. Cu ce e de vina federatia ca echipa din Constanta a terminat pe 7 si a trebuit sa mearga pana la Oradea? Trebuie sa joace mai bine si sa termine pe 6 si asa mergea doar pana in Voluntari. Arbitrajul e slab, aici ai dreptate, dar am vazut si cateva arbitraje in Euroliga de toata jena. Ai nostrii sunt mici copii. Oradea si Clujul favorizate? Daca dupa un astfel de meci se pune problema arbitrajului partinitor... Daca anii trecuti am mai vazut arbitraje cu acel 5% acordat gazdelor la Oradea, anul asta eu unul nu imi aduc aminte de niciunul.

      cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Ce meci spectaculos
    Splendid, plin de acțiune și suspans, cu o sală înfierbântată, cu o atmosferă pe cinste....
    Serios, ăsta e meci de calibru de play-off? E atâta de trist că nici nu știu ce să spun... 1821 spectatori și un meci mai trist ca la o înmormântare... Adevărul e că în momentul de față Cluj e într-o altă ligă, noi suntem pe doi, puțin deasupra tuturor celorlalte echipe, Rapid, Voluntari și Pitești sunt un trio sub noi, nu departe însă, iar de acolo în jos e tristețe și jale... Mai bine ar face un campionat cu astea 5 echipe și să jucăm de 6 ori cu fiecare, ceva cum e la polo... Măcar avem mai mult spectacol și șanse mai mari să vedem un meci frumos, plăcut ochiului... Restul echipelor pot să formeze o ligă a doua a lor unde să încoroneze o campioană care să se alăture ulterior primelor 5 echipe...
    Lăsând ironia la o parte, tot nu consider că scăpăm din seria asta cu un 3-0 curat, dar la cum s-a desfășurat meciul ieri nu mai știu ce să cred...

    cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!