Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și BC CSU Sibiu, pregătite de debutul în stagiunea 2020/2021 a FIBA Europe Cup

CSM Oradea și BC CSU Sibiu, pregătite de debutul în stagiunea 2020/2021 a FIBA Europe Cup

CSM Oradea și BC CSU Sibiu vor debuta pe data de 26 ianuarie în stagiunea 2020/2021 a FIBA Europe Cup. Reprezentantele României fac parte din grupa D a competiției alături de Besiktas Istanbul și Balkan Botevgrad. 

Programul grupei D (găzduită de Besiktas Akatlar Arena din Istanbul): 

Marți, 26 ianuarie

BC CSU Sibiu - BC Balkan - ora 14:00

CSM Oradea - Besiktas - ora 17:00

Joi, 28 ianuarie 

BC Balkan - CSM Oradea - ora 14:00

Besiktas - BC CSU Sibiu - ora 17:00

Vineri, 29 ianuarie 

CSM Oradea - BC CSU Sibiu - ora 14:00

Besiktas - BC Balkan - ora 17:00.

*Toate partidele vor fi difuzate în direct pe canalul oficial de Youtube al FIBA

După acestă serie de turnee, primele două clasate în fiecare din cele șase grupe și cele mai bune patru locuri trei se califică mai departe.

Inclusiv optimile de finală și sferturile de finală se vor disputa sub formă de bulă în perioada 21-26 martie 2021, în timp ce competiția se va încheia cu un turneu de tip Final 4, programat în perioada 23-25 aprilie. 

Scurtă prezentare a adversarilor

Înaintea debutul acestui sezon, Besiktas și-a pierdut unul dintre cei mai importanți sponsori, astfel, bugetul clubului a suferit o micșorare considerabilă. În aceste condiții, trupa din Istanbul are în componența doar 3 baschetbaliști străini și o medie a vârstei de 20 de ani. În ciuda acestui fapt, echipa antrenată de Ahmet Kandemir ocupă locul 6 în puternicul campionat din Turcia cu 9-9 la general. Mai mult de atât, Besiktas a trecut în ultimele două partide de Fenerbahce Istanbul și de marea rivală Galatasaray. 

Alperen Sengun, baschetbalist născut în anul 2002 ce evoluează pe poziția 4, este cel mai bun marcator al echipei cu o medie de 19,3 puncte și 10,2 recuperări pe partidă. Tânărul jucător este secondat în topul celor mai buni marcatori de americanul James Blackmon, care a evoluat 14 partide în competiția internă și a adunat medii statistice de 19 puncte, 3,4 recuperări și 2,07 pase decisive. Conducătorii de joc Markell Johnson și Mehmet Yagmur sunt cei mai creativi jucători ai echipei, cu o medie de pase de decisive de 4,2, respectiv 3,3.

Din lotul lui BC Balkan Botevgrad fac parte trei jucători ce au avut contact cu LNBM. Este vorba despre Stanimir Marinov, fostul jucătorul al lui U-BT Cluj, Bozhidar Avramov, fostul jucătorul al lui CSU Asesoft Ploiești și BCM U Pitești și Darko Balaban, fostul pivot al lui BC Mureș. Gruparea este antrenată de Jovica Arsic, un tehnician care la rândul său a avut legătură cu baschetul românesc. 

În competiția internă, Balkan ocupă locul 3 în clasamentul la zi cu 9-4 la general. Gruparea a trecut în ultimele două partide de ultima clasată, Cherno More și de  Rilski Sportist, liderul la zi al primului eșalon bulgar. 

În ceea ce privește realizările individuale, jucătorul de pe poziția 4, Tajuan Agee este cel mai bun marcator al echipei cu o medie de 15,3 puncte pe partidă. Agee este și cel mai bun recuperator al echipei cu o medie de 10,1 pe meci, în timp ce la capitolul pase decisive se evidențiază Siyani Chambers cu o medie de 6,4. 

Media de vârstă a lotului echipei din Bulgaria este de 25 de ani. 

*foto: facebook BC CSU Sibiu

 

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!