Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și CS Dinamo caută prima victorie din acest sezon al LNBM

CSM Oradea și CS Dinamo caută prima victorie din acest sezon al LNBM

Dinamo Știința București se deplasează pe terenul campioanei en-titre, într-un meci contând pentru etapa a 2-a a LNBM – Grupa valorică A. Ambele echipe vin după o înfrângere.

CSM CSU Oradea a pierdut, neașteptat, pe terenul Stelei, la căpătul unui meci în care nu și-au găsit ritmul de joc decât pe parcursul sfertului secund, când au profitat de faptul că steliștii au jucat fără un jucător clasic pe poziția 5. Campioana a suferit la capitolul recuperări cu doar 29 de mingi prinse la panou, față de cele 37 ale adversarilor. În ciuda acestui fapt, cel mai înalt jucător al bihorenilor, Cătălin Baciu, nu a fost utilizat decât puțin peste 3 minute.

În prima etapă principalul remarcat a fost Dragan Zekovic, sârbul a reușit 26 de puncte, 5 recuperări și a avut un procentaj de 100% la aruncările de 2 puncte (7/7). Acesta a fost secondat de Aaron Broussard cu 18 puncte și Kris Richard cu 15 puncte și 3 pase decisive.

Dinamo Știința București a pierdut la mare luptă duelul cu U-BT Cluj-Napoca. Bucureștenii au început foarte motivați partidă și până la pauza mare au avut un avans chiar și de 12 puncte, avans pe care nu au reușit să îl mențină pentru mult timp.

Dinamoviștii au avut aceleași probleme și anume au fost dominați copios la recuperări, clujenii și-au adjudecat acest capitol statistic cu 46 la 26.

Cum era de așteptat, principalul creator al celor de la Dinamo este Mladen Jeremic, acesta a reușit 21 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive în partida de debut. Cel mai bun marcator a fost însă Andreja Milutinovic cu 23 de puncte. Armin Cane și Marcu Badiu au contribuit și ei cu 14, respectiv 12 puncte.

Așadar, lupta la recuperare va fi cu siguranță una dintre cheile partidei.

Pentru a-și face viața ușoară elevii lui Cristi Achim trebuie să limiteze acțiunile lui Mladen Jeremic și să găsească apărarea potrivită pentru a opri coborârea lui Ousmane Barro după blocaj.

Pe de altă parte Tudor Costescu trebuie să își motiveze elevii să practice o apărare agresivă, dar inteligentă în același timp. O apărare care să întârzie și să anticipeze schemele orădenilor, în așa fel încât aceștia să apeleze la mai multe acțiuni individuale. Majoritatea aruncărilor de la distanță ale lui Dragan Zekovic vin după situații de pick and pop, astfel probabil că antrenorul dinamoviștilor va apăra cu „switch” acest tip de blocaje, rămâne astfel de văzut dacă Zekovic va reuși să profite de avantajul taliei.

Cele două formații se duelează a pentru a 29-a oară la modul oficial, partida va avea loc Vineri (18.10) la ora 19:45 și va transmisă în direct pe Digi Sport 4, respectiv Look Sport. Bilanțul general al confruntărilor directe este favorabil echipei antrenate de Cristian Achim cu 15-13.

*foto: facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!