Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și CSM Constanța deschid postsezonul Ligii Naționale

CSM Oradea și CSM Constanța deschid postsezonul Ligii Naționale

Playoff-ul ediției 2023/2024 din Liga Națională de Baschet Masculin debutează marți, 9 aprilie, în Oradea Arena cu un joc televizat. CSM CSU Oradea și CSM Constanța vor fi adversare în una dintre seriile postsezonului.

„Leii Roșii” au încheiat sezonul regulat pe poziția secundă, după un bilanț de 14-4 în Top 10, fază pe care au absolvit-o într-o notă pozitivă în privința rezultatelor. Oradea a pierdut în acea grupă doar împotriva lui U-BT Cluj-Napoca, ambele rezultate fiind strânse. În ceea ce privește parcursul din cele două faze ale Ligii Naționale, vicecampioana a câștigat 22 de partide și a pierdut în 4 rânduri.

CSM Constanța s-a calificat pentru prima oară în playoff sub actuala denumire, după ce a ocupat poziția a șaptea în Top 10, cu un bilanț de 7-11. Dobrogenii au avut un record asemănător cu CSU Sibiu, formația de pe locul 6, dar au stat mai modest în privința rezultatelor directe. Trupa antrenată de Dan Fleșeriu a avut parte de un parcurs echilibrat în a doua parte a campionatului, cu 5 victorii și 5 înfrângeri. Privind ambele faze, clubul de la malul Mării Negre a ajuns la 13 victorii și 13 înfrângeri.

Întâlnirile dintre Oradea și Constanța pe parcursul acestei ediții de campionat au venit în Conferința B. Vicecampionii au reușit să se impună prima dată cu 81-75, în deplasare, după care diferența a fost ceva mai mare în retur, 90-76. În ultimii ani, dobrogenii au avut parte de un singur rezultat pozitiv împotriva orădenilor, moment notat pe 14 februarie 2022, într-o partidă încheiată cu scorul de 83 la 75.

Echipa pregătită de Cristian Achim a terminat sezonul regulat cu medii mai bune, diferența fiind ceva mai importantă la eficiență (105.7 - 92.1 index), în privința aruncărilor libere (79.3 - 71.4%) și la nivelul încercărilor precise de două puncte (57.6 - 52.2%). În replică, CSM Constanța și-a depășit adversara doar la media de capace (2.8 - 2.2).

Liderii celor două formații până în acest punct al sezonului au fost: Donatas Tarolis (12.7 puncte, +13.8 eficiență), Cătălin Baciu (6.8 recuperări) și Nijal Pearson (4.2 pase decisive) din lotul lui CSM Oradea, respectiv Cedric Henderson (15.7 puncte), Bryan Griffin (7.8 recuperări) și Jorden Duffy (5.8 pase decisive, +17.1 eficiență) din tabăra Constanței.

Tarolis a avut prestații reușite în partidele cu dobrogenii din cadrul Conferinței B (19 puncte în tur, 13 puncte în retur) și a beneficiat de un procentaj al reușitelor de două puncte de 79%. Henderson și Griffin au contribuit cu cifre importante pentru Constanța în acele partide, iar cel din urmă s-a aflat în double-double de fiecare dată (13 puncte+14 recuperări în tur, 16 puncte+12 recuperări în retur).

Pentru primul meci al seriei dintre Oradea și Constanța au fost delegați Laszlo Bukuresti, Șerban Rașoga și Ioana Drăgoi, iar a doua partidă va fi oficiată de Alin Faur, Sorin Drugău și Alexandru Ivan.

Programul este următorul:

  • Meciul 1: Marți, 9 aprilie, ora 19.00, Digisport 3, Prima Sport 3, FRB TV
  • Meciul 2: Joi, 11 aprilie, ora 19.00, Digisport 3, Prima Sport 3, FRB TV
  • Meciul 3: Marți, 16 aprilie, ora nu a fost stabilită
  • Meciul 4*: Joi, 18 aprilie, ora nu a fost stabilită
  • Meciul 5*: Duminică, 21 aprilie, ora nu a fost stabilită

În Oradea Arena vor avea loc primele partide ale seriei, după care aceasta se va muta la Constanța cu ocazia celui de-al treilea meci. Confruntările notate cu asterisc se vor disputa dacă va fi nevoie, avantajul terenului propriu fiind de partea „Leilor Roșii” în cazul în care se ajunge la meci decisiv.

*foto: Facebook CSM Oradea

10 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Atata timp cat jucam fara conducator de joc ne va fi extrem de greu, ori duc Richard si Pearson iar mingea si joaca 38 de minute ori isi da magnificul Gaddy drumul. Asteptam apoi conferinta de presa a lui Sere de la sfarsit de sezon, sa ne explice cum l-au gasit si pe asta cu recomandarile lor stelare si in limita bugetului, si vai ce greu ne e noua.

    cu 3 săptămâni în urmă (08.04.2024) Raspunde
  • Suporterrrr :

    serie interesanta
    Una dintre cele mai interesante serii. Nu cred ca le va fi usor deloc celor de la Oradea si nu m-ar mira un meci decisiv. Voi ce parere aveti?

    cu 3 săptămâni în urmă (08.04.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      maci decisiv?
      Eu nu cred ca va fi cazul. O victorie a Constantei e cam maxim ce pot obtine. Din pacate joaca in maxim 2-3 jucatori. Daca toti 3 prind o zi mare atunci pot pune probleme Oradiei, In rest e foarte greu.

      cu 3 săptămâni în urmă (08.04.2024)
    • Suporterrrr:

      ai dreptate
      insa poate oare Kris Richard sa faca fata 40 de minute timp de minim 3 meciuri unei echipe cu o defensiva destul de agresiva? Pentru ca daca poate face fata, atunci va fi bine. Dar Oradea are raspunsuri pentru Duffy? Sau Constanta pentru Tarolis? De asta spun ca va fi interesant, pentru ca au jucatori asemanatori pe toate pozitiile

      cu 3 săptămâni în urmă (08.04.2024)
    Raspunde
  • Suporterrrr :

    oradea
    chiar daca a fost acolo cu Clujul, sa nu uitam meciurile de la Brasov unde erau sa o comita, meciurile cu Mures (campionat si cupa), cu Dinamo, si chiar cu Constanta in prima parte a campionatului cand au castigat abia la 6 puncte desi CT a jucat in 6 oameni. Toate astea, acum fara Neal.

    cu 3 săptămâni în urmă (08.04.2024) Raspunde
  • Bihor :

    serie interesanta
    ... interesant va fi doar sa vedem care este nivelul oradiei in acest moment, cel aratat in meciurile cu voluntari si cluj sau cel din meciurile cu dinamo sau corona ... in rest, daca lucrurile sunt asezate la echipa, ar trebui sa se termine in minim de partide ...
    sigur, motivatia e mare pentru constanta, vor da totul sa mai prelungeasca sezonul, nu mai au ce pierde, iar evolutiile noastre modeste din meciurile de care aminteam, precum si mutarile din lotul nostru, ii indreptatesc sa spere, dar totusi, nu cred ca vom face vreun pas gresit in seria asta ...
    stiu ca nu e tocmai fair-play ce spun, dar faptul ca voluntariul are 2 meciuri in europa, plus deplasarea, le face mai dificila seria cu sibiul si tragem sperante la o surpriza, ceea ce pe noi clar ne-ar avantaja

    cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024)
    • Suporterrrr:

      te ai dus departe
      Nu cred ca Oradea e la nivelul lui Cluj unde stii sigur ca nu vor pierde niciun meci sezonul asta. Mie mi se par chiar destul de echilibrate cele doua echipe (CT si Oradea) asa ca tu te ai dus departe gandindu te deja la Voluntari si Sibiu ;) poate jucati cu Sibiu totusi in 5-8, cine stie. Acum lasand gluma la o parte, Kris e probabil cel mai bun roman din seria asta (sa vedem totusi cum se prezinta Torok), si Tarolis cu Peaeson ar putea face diferenta. Aldredge nu cred ca va mai prinde vreun meci la fel de bun ca cel din BTArena. Dar poate se va prezenta si Gaddy la meci, ca in ultimele 3 etape are 0 puncte.

      cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Oradea
      Daca ajungi sa spui ca Oradea si Constanta sunt la acelasi nivel .. nu cred ca are sens sa continuam discutia sincer. Doar printr o surpriza mare Constanta poate lua un meci in seria asta. Eu zic ca seria se va termina in minimul de meciuri, nici de departe in decisiv. Iar legat de Voluntari am batut o in ambele meciuri iar cu Sibiu am pierdut meciul in care nu aveam 2 titulari, aproape 3. Pana in finala vom pierde maxim 1 meci parerea mare care ar putea fi doar contra celor de laVoluntari.

      cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024)
    Raspunde
  • didi.alex. :

    #underdogs, #underdophins
    Sa nu uitam ca echipa din Constanta este una cu fluctuatii foarte mari, atat pozitive cat si negative, jucand 2 meciuri la Oradea, fara presiune... eu zic ca vor puneprobleme....
    Duffy e super jucator... la fel si Griffin care cred ca il va domina sub panou pe Baciu...
    daca Constanta pleaca cu 1 victorie din Oradea.....vor ajunge in decisiv.

    cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024)
    • Suporterrrr:

      Henderson
      A avut cred ca 4-5 meciuri in Top 10 cu minim 5 de 3 marcate cu procentaje excelente, deci ar putea fi si el un factor important. Plus super aparator.

      cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!