Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și CSO Voluntari joacă pentru prima dată în 2022

CSM Oradea și CSO Voluntari joacă pentru prima dată în 2022

CSM CSU Oradea și CSO Voluntari se întâlnesc marți, 18 ianuarie, într-un duel ce contează pentru etapa a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Va fi pentru prima dată când cele două grupări joacă în anul 2022.

Bihorenii au avut parte de pauza forțată mai lungă, ultimul meci al Oradiei fiind tot în Arena Antonio Alexe, pe 18 decembrie 2021, când trupa antrenată de Cristian Achim s-a impus în fața Stelei (89-58). La câteva zile după acea partidă, în lotul „leilor roșii” a apărut un focar de Covid-19, activitatea echipei fiind oprită.

Oradea ar fi trebuit să joace în FIBA Europe Cup în timpul săptămânii precedente, dar duelul din Polonia cu Trefl Sopot a fost amânat, după mai multe cazuri pozitive de Covid-19 în lotul polonezilor.

CSO Voluntari a jucat de asemenea ultima dată la finalul lunii decembrie 2021, în returul cu CSU Sibiu din sferturile Cupei României. Ilfovenii s-au impus atunci în Sala Transilvania (79-62) și au reușit accederea în Final Four, turneul urmând să se desfășoare la Craiova în perioada 15-17 februarie. Asemenea orădenilor, și trupa antrenată de Sasha Ocokoljic s-a confruntat cu mai multe cazuri de Covid-19, ducând la amânarea mai multor meciuri.

Inițial, această încleștare de la Oradea a fost programată pentru 15 ianuarie, dar a fost amânată la solicitarea ilfovenilor. Ulterior, prin amânarea meciului dintre Voluntari și Timișoara s-a ajuns la o dată liberă în calendarul ilfovenilor, putându-se astfel juca în Arena Antonio Alexe restanța cu CSM Oradea.

Bihorenii au un jucător nou, în persoana lui Mark Ogden Jr., în acest moment lotul condus de Cristian Achim conținând șapte jucători străini.

Atât Oradea, cât și Voluntari și-au câștigat ultimele opt partide din LNBM, având bilanț asemănător, 10-1. Garlon Green (13.9 puncte) și Sarunas Vasiliauskas (14.5 puncte) sunt principalii marcatori în cele două tabere, ilfovenii impunându-se de două ori în fața Oradiei anul trecut, mai întâi în campionat și apoi în finala Cupei României.

Meciul de marți (18.01) începe la ora 17.15 și va putea fi urmărit în direct pe Digisport 2 și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea (Roby Boroș)

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Rising Storm
    Antrenament cu public, pe deasupra și televizat! Ocazia perfectă pentru admiratorii de pretutindeni ai Dream Team-ului condus de Magicianul Achim să vadă cu ochii lor începutul de an, începutul creșterii de formă a echipei, începutul Furtunii...

    cu 2 ani în urmă (18.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Să joci la pariuri
      O să îmbogățești o seamă de "nevoiași". Are rost să mă uit la sfertul 4 că acum sunt 22 puncte pentru Voluntari.

      cu 2 ani în urmă (19.01.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!