Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și CSO Voluntari se întâlnesc în prima semifinală a Ligii Naționale

CSM Oradea și CSO Voluntari se întâlnesc în prima semifinală a Ligii Naționale

CSM CSU Oradea și CSO Voluntari deschid faza semifinalelor în Liga Națională de Baschet Masculin, aceasta urmând să fie prima serie între cele două în playoff-ului campionatului. Primele două meciuri se joacă în Arena Antonio Alexe pe 13 și 15 mai.

Oradea a avut mai mult de muncă în prima rundă, calificându-se în urma unui joc decisiv în propriul fief împotriva lui Dinamo. „Leii roșii” au reușit atunci o prestație defensivă de excepție, stabilind un nou record de puncte primite în istoria participărilor echipei în playoff. Bihorenii au limitat-o pe Dinamo la 46 de puncte înscrise, apărarea fiind foarte bună și în primul duel al seriei, când în Arena Antonio Alexe tabela a indicat 76-58 la final.

CSO Voluntari a beneficiat de a doua medie de puncte marcate în prima rundă de playoff, doar U-BT Cluj fiind peste ilfoveni la acest capitol. Alb-albaștrii dețin însă, pentru moment, recordul de puncte marcate într-un joc din postsezon în actuala stagiune, cu 95 împotriva lui SCM OHMA Timișoara în primul meci al seriei. CSO Voluntari a avut în acel joc amintit cinci jucători în double figures.

Câte o victorie în acest sezon

La finalul lunii aprilie, în ultima etapă a sezonului regulat, s-au întâlnit cel mai recent Oradea și Voluntari, atunci vicecampioana României impunându-se cu 101 la 85 pe terenul ilfovenilor și a intrat în playoff de pe poziția secundă, făcând rocada cu adversara. Voluntariul câștigase în tur, la Oradea, cu +14.

Pe lângă duelurile din 2021-2022, cele două au fost față în față în alte trei ocazii, un duel fiind în finala Cupei României de anul trecut. Per total, CSO Voluntari are 3-2 la general, în această perioadă ținând Oradea în două rânduri la sub 70 de puncte marcate, dar în alte două ocazii a încasat peste 95 de puncte.

Meciul 50 pentru bihoreni în stagiunea 2021-2022

Bihorenii urmează să dispute vineri, 13 mai, meciul cu numărul 50 în acest sezon în toate competițiile, iar ilfovenii vor fi la meciul 39.

CSO Voluntari a avut peste 35% procentaj de la distanță în seria cu Timișoara, aruncările de trei puncte reprezentând un aspect care a pus probleme Oradiei în ultima întâlnire de pe teren propriu cu deținătoarea Cupei României, când Voluntari a avut trei jucători cu minim 40% din spatele arcului de cerc.

Vicecampioana țării a adunat rezultate diferite împotriva grupărilor din Top 4 în propriul fief. Astfel, dacă în duelul cu FC Argeș a putut termina cu 60 de puncte primite, în confruntările cu CSO Voluntari și U-BT Cluj a încasat 82, respectiv 81 de puncte, ambele partide fiind pierdute. Departe de casă, în acest sezon, Voluntari a pierdut doar la Cluj-Napoca în duelurile cu echipele rămase în lupta la titlu.

Ogden și Torok, singurii în double figures până acum în meciurile de playoff ale echipelor pe care le reprezintă

CSM Oradea o să beneficieze de avantajul terenului propriu în această serie, în cazul unui decisiv întâlnirea ar urma să se joace pe terenul bihorenilor.

Doi jucători au putut să termine cu minim 10 puncte marcate în fiecare joc din playoff pentru Oradea, respectiv Voluntari până în prezent, fiind vorba despre Mark Ogden și Rolland Torok. Dacă americanul a adus 11 puncte în medie pentru bihoreni, Torok n-a fost departe să-și egaleze recordul stagional în meciul doi cu Timișoara, când a totalizat 20 de puncte. Rolly a încheiat acea serie cu 16 puncte și 4.5 recuperări în medie.

Sarunas Vasiliauskas a fost principalul pasator pentru Voluntari (6.0 assist-uri), iar Eric Thompson principalul recuperator (8.5 recuperări). Ogden s-a remarcat și la recuperări pentru Oradea în seria cu Dinamo (6.3), iar Kris Richard a contribuit cu 5.0 pase decisive pe întâlnire.

Meciul 1 va avea loc vineri, 13 mai, de la ora 19.00 și o să fie transmis pe Digisport 3, Prima Sport 4 și YouTube FRB TV. Meciul 2, de duminică (15.05), va începe tot de la ora 19.00 și o să fie pe FRB TV, dar clubul bihorean notează că sunt șanse ca partida să fie preluată de Digisport.

*foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Atât de simplu
    Un ochi nu a închis toată săptămâna, nimic nu a pus în gură, dar a meritat. Profesorul co-Ach a terminat la timp tactica pentru cele două jocuri de la Oradea, bilețelele sunt scrise:"kisskiss-bangbang" sau altfel spus 2-0 și fuga-napoi la Ilfov!

    cu 1 an în urmă (13.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!