Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea, victorie la o diferență de 47 de puncte pe terenul Constanței

CSM Oradea, victorie la o diferență de 47 de puncte pe terenul Constanței

Astăzi, 14 ianuarie, în Sala Sporturilor din Constanța s-a desfășurat confruntarea dintre CSM Constanța și CSM CSU Oradea, ce contează pentru etapa a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

CSM Constanța: Andrei Oprean, Vytenis Cizauskas, Mario Lazăr, Jarid Rhodes, Jakob Cebasek

CSM CSU Oradea: Kris Richard, Stephen Holt, Erick Neal, Donatas Tarolis, Cătălin Baciu

Primul sfert a fost unul în care cele două ofensive au fost în mare formă, marcând împreună nu mai puțin de 51 de puncte. După șapte minute foarte echilibrate, în care s-au remarcat Cebasek, Rhodes, Lazăr, Cizauskas, Oprean și Johnson, pentru gazde, și Baciu, Tarolis, Nicolescu și Neal, pentru oaspeți, gruparea antrenată de Cristian Achim a preluat inițiativa și controlul asupra jocului. În ultimele 150 de secunde ale actului inaugural, roș-albaștrii au izbutit un parțial de 11-2, astfel că au intrat la prima pauză cu o diferență de 11 puncte: 31-20.

În debutul secvenței secunde, jucătorii celor două tabere nu au mai arătat aceeași precizie în atac, astfel că s-au înscris în total doar 34 de puncte. Tot CSM Oradea s-a menținut la conducere, iar asta datorită lui Neal, care a adunat 19 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive până la pauză. CSM Constanța nu a ținut pasul cu trupa adversă, iar bihorenii au plecat la vestiare cu un avantaj de 19 puncte: 52-33.

În repriza a doua, CSM Oradea a făcut o demonstrație de forță, a dominat din toate punctele de vedere și nu i-a dat nicio șansă adversarei. Tarolis, Neal și Markovic au continuat să joace foarte bine și, treptat, scorul a luat proporții. Bihorenii au depășit suta și s-au impus cu 108 la 61, consolidându-și prima poziție în conferința B.

Trupa învingătoare a avut cinci jucători în double-digits: Donatas Tarolis (24 de puncte), Erick Neal (22 de puncte), Bobe Nicolescu (14 puncte), Nikola Markovic (13 puncte), Cătălin Baciu (12 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Jakob Cebasek (16 puncte) și Mario Lazăr (13 puncte, 12 recuperări).

Datorită acestui rezultat, CSM CSU Oradea ajunge la un bilanț de 12 victorii și o înfrângere, în timp ce CSM Constanța are 7 meciuri câștigate și 5 pierdute.

În runda următoare, bihorenii primesc vizita lui CSM Galați, iar constănțenii se deplasează pe terenul lui CSO Voluntari.

*foto: Facebook – CSM Constanța Baschet

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Final 4
    Cum zicea si altcineva la alta stire .. de banii pe care i au platit pentru a organiza final 4 mai bine luau alt jucator. Nu ai cum sa te prezinti in halul asta daca ai tras de tine sa organizezi final 4. Dupa meciul lor cu rapidul sala va fi goala la celelalte meciuri. Hai sa zicem ca Oradea a primit all star game ul de anul trecut si acum nu ar mai fi primit final 4 ul. Dar cei de la Pitesti mi s ar fi parut normal sa il primeasca.

    cu 1 an în urmă (14.01.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Meci usor
    Daca tot a fost asa diferenta de valoare poate era bine pentru CSM sa odihneasca mai multi titulari.Miercuri vom avea un meci crucial cu Bamberg.
    As dori ca Baciu si Bobe sa vina miercuri cu macar 50% din punctele marcate la Constanța!

    cu 1 an în urmă (15.01.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      sup.OR.ter
      Da-mi voie sa te corectez, miercuri jucam cu Galati in LNBM, meciul cu Bamberg va fi tot miercuri, dar pe data de 25.

      cu 1 an în urmă (15.01.2023)
    • CSM CSU Oradea sup.OR.ter:

      Corectia
      Multumesc pentru corectie!
      Mea culpa!

      cu 1 an în urmă (15.01.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!