Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Ploiești primește vizita celor de la Athletic Constanța în etapa a șaptea

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.11.2021

CSM Ploiești primește vizita celor de la Athletic Constanța în etapa a șaptea

Două dintre revelațiile startului de sezon se întâlnesc sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 18:00, în etapa cu numărul 7 din Liga Națională. CSM Ploiești primește vizita celor de la Athletic Constanța. Cele două echipe au un start identic de stagiune și vin după înfrângeri în etapa precedentă.

Prahovenii au pierdut categoric duelul din deplasare cu SCM Timișoara, scor 95-72. Elevii lui Mihai Popa nu au opus rezistență în vreun moment al disputei. Oaspeții meciului au reușit să câștige doar ultimul sfert, în care Leii din Banat s-au relaxat datorită ecartului de pe tabelă.

Meciul acesta a fost un prilej bun pentru tehnicianul echipei de pe Valea Prahovei să le acorde minute și tinerilor de la finalul rotației. Robert Pătraru, fiul realizatorului TV Dragoș Pătraru, a jucat primele sale minute în Liga Națională. Într-un minut și 5 secunde petrecute pe parchet, acesta a înregistrat 3 puncte, o pasă decisivă și a încheiat cu +4 la eficiență.

Alți doi tineri din cadrul lotului ploieștenilor care au evoluat în meciul de la Timișoara au fost George Angelian și Codruț Dinu.

Trupa de pe Valea Prahovei s-a confruntat cu o problemă importantă în săptămâna treută. Kwame Vaughn, cel mai bun marcator al echipei în debutul de sezon, a fost reziliat de conducerea echipei. Motivul a fost acela că jucătorul american nu a vrut să se vaccineze și devenea astfel ineligibil pentru meciurile în deplasare ale echipei.

În 4 meciuri disputate în Liga Națională, Vaughn a înregistrat medii de 15.3 puncte, 4 recuperări și 3.3 pase decisive. Cea mai bună prestație a sa a fost cea din debutul de sezon, cu CSM Galați. Fostul fundaș al Ploieștiului a  înregistrat 20 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive într-un meci câștigat în prelungiri.

De cealaltă parte, Athletic Constanța vine după o săptămână dificilă, în care a avut de jucat trei meciuri. Două dintre ele s-au terminat în overtime. Este vorba despre înfrângerea cu liderul FC Argeș (76-77) și succesul din restanța cu CSM Galați (88-87).

Cel mai recent duel al dobrogenilor a fost cel cu CSM Focșani din etapa cu numărul șase, pierdut cu scorul de 69-78. Eșecul a venit ca urmare a unei prestații slabe în sfertul secund, adjudecat de vrânceni la un avans de 10 puncte, ce s-a dovedit irecuperabil până la sfârșitul disputei.

Elevii lui Alexandru Olteanu au demonstrat din nou că au o ofensivă echilibrată și au avut cinci jucători în double digits la puncte. Este vorba despre Lowrance (15 puncte), Kosic (14), Corpodean (13), Darling (11) și Wallace (11). Pentru jucătorul autohton a fost a treia prestație a sezonului în care înscrie peste 10 puncte.

Datorită reușitelor din meciul cu Focșani, Corpodean, aflat la al 302-lea meci în Liga Națională, a fost selectat în topul prestațiilor jucătorilor români din etapa a șasea, realizat de site-ul nostru.

Duelul de sâmbătă va fi interesant de urmărit, întrucât cele două protagoniste ocupă locurile 5 și 7 în clasamentul punctelor marcate în sezonul din LNBM. CSM Ploiești ocupă locul 5 cu o medie de 80.3 puncte marcate pe meci, în timp ce adversarii lor se află pe 7 cu o medie de 79 de puncte.

Meciul de sâmbătă va fi transmis în format live, pe canalul de YouTube FRB TV.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!