Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu obține al doilea succes din actuala stagiune a LNBM

CSM Târgu Jiu obține al doilea succes din actuala stagiune a LNBM

CSM Târgiu Jiu a câștigat partida jucată astăzi, 14 ianuarie, contra celor de la Athletic Constanța. Partida de la malul Mării Negre s-a încheiat cu scorul de 82-80 și a avut accente dramatic, după ce diferența s-a făcut în ultimul minut de joc.

Primul sfert s-a desfășurat sub spectrul echilibrului. Constanța a avut în două rânduri avantaj de patru puncte, dar acesta a fost ecartul maxim. Diferența în actul inaugural a fost făcută de Christian Chițu, care a marcat 5 puncte la rând și își ducea echipa în avantaj, scor 25-22. Al doilea sfert a avut o desfășurare asemănătoare. Cele două echipe au mers umăr la umăr până când Chițu și Schneider au marcat 6 puncte la rând și duceau scorul la 45-38 pentru echipa de la malul Mării Negre. Gorjenii au mai recuperate din deficit până la pauză grație lui Borșa și Allen, iar la jumătatea meciului scorul era 49-45.

La reluarea jocului tot gazdele au avut inițiativa și Athletic Constanța se ducea la 8 puncte diferență. Kevin Allen i-a ținut pe gorjeni aproape și refăcea diferența de la pauză. Așa avea să se încheie sfertul trei, cu scorul de 65-61. Târgu Jiu a început ca din pușca secvența decisive și a dus scorul la 70-65, după un three-point-play al lui Rogava. Trevor John oprea parțialul gorjenilor, cu un coș din apropiere. Au mai venit patru puncte la rând pentru gazed prin Brown și Mâinea. Allen și Nikolic au răspuns cu 5 puncte la rând. La intrarea în ultimul minut de joc, Athletic se desprindea la 3 lungimi. Rogava egala cu o triplă din zero grade. Gazdele au ratat utmărorul atac iar McClain era trimis la linia de fault cu 12 secunde rămase de joc. Americanul gorjenilor a transformat ambele aruncări. Schneider a avut șansa să aducă victoria pentru echipa sa, dar a ratat și CSM Târgiu Jiu a învins pe Athletic Constanța cu scorul de 82-80.

Kevin Allen a fost omul meciului cu 29 de puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive. Stefan Nikolic a terminat cu 17 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări. Borșa și Rogava au contribuit fiecare cu câte 11 puncte.

Siler Schneider a fost principalul remarcat de la gazde cu 24 de puncte, 10 pase decisive și 6 recuperări. Christian Chițu a adăugat cu 16 puncte și 3 recuperări.

foto: Athletic Constanta (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!