Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu primește vizita lui Athletic Constanța în prologul etapei a 14-a din LNBM

CSM Târgu Jiu primește vizita lui Athletic Constanța în prologul etapei a 14-a din LNBM

Etapa a 14-a din Liga Națională de Baschet Masculin demarează sâmbătă, 8 ianuarie, cu partida dintre CSM Târgu Jiu și Athletic Constanța. Meciul este programat de la ora 18:30 în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

Gazdele acestei confruntări caută să încheie seria de 4 înfrângeri. Gorjenii au pierdut în deplasare cu FC Argeș și Petrolul Ploiești în deplasare și pe teren propriu contra celor de la CSM Focșania. Ultima victorie pentru CSM Târgu Jiu datează de la începutul lui decembrie, când trupa lui Jordan Davitkov a trecut pe teren propriu de CSM VSKC Miercurea Ciuc cu scorul de 97-67. Cu un bilanț de 4 victorii și 9 înfrângeri, echipa gorjeană ocupă poziția a 13-a în clasamentul LNBM.

Athletic Constanța vine după o victorie importantă pe teren propriu, 64-55 contra lui Dinamo București. În urma acestui succes, constănțenii au oprit o serie de 4 înfrângeri în campionat. Athletic Constanța are 6 victorii și 6 înfrângeri în această stagiune din LNBM și ocupă poziția a 7-a în clasament.

Această partidă pune față în față două dintre cele mai bune echipe la recuperare din Liga Națională de Baschet Masculin. Constanța este prima la aceste capitol cu o medie de 41.9 mingi prinse la panou pe meci. CSM Târgu Jiu se află pe ultima treaptă a podiumului cu o medie de 38.8 recuperări pe meci. Kevin Allen este cel mai bun recuperator al gorjenilor cu 11.6 recuperări și ocupă poziția secundă în ligă. Jakob Lowrance are o medie de 7.7 la recuperări și încheie top-ul 10 la acest capitol.

CSM Târgu Jiu nu s-a bazat pe Titus Nicoară la ultimul meci, fostul internațional nefiind prezent la partida de la Ploiești.

Athletic Constanța a făcut câteva modificări în lotul de jucători la final de an. Echipa de la malul Mării Negre s-a despărțit de Devante Wallace și Pavel Marinov. În locul celor doi au venit trei jucători străini, Peter McNeilly, Tyler Gaskins și Kaelon Harris. Constanța l-a pierdut și pe Ștefan Gribinic, care va rata restul sezonului din cauza unei accidentări la genunchi.

Cele două formații s-au întâlnit de 5 ori în ultimele sezoane iar Athletic Constanța are 3-2 la general. Totuși, CSM Târgu Jiu a câștigat ultimele două confruntări directe, ambele disputate în 2021.

Partida dintre CSM Târgu Jiu și Athletic Constanța va putea fi urmărită în direct pe canalul de youtube al FRB TV.

foto: CSM Târgu Jiu (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!