Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu se impune în duelul cu Athletic Constanța din etapa a 14-a

CSM Târgu Jiu se impune în duelul cu Athletic Constanța din etapa a 14-a

CSM Târgu Jiu a câștigat sâmbătă seara (08.01) în sala proprie duelul cu BC Athletic Neptun Constanța din cadrul etapa a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 81-70.

Jordanco Davitkov a trimis pe parchet un prim 5 alcătuit din Sly, Troupe, Ilie, Glogovac și Allen, iar Alexandru Olteanu a replicat cu formula Kosic, Oprean, Corpodean, Ș. Mâinea și Lowrance.

Gorjenii au deschis scorul după câteva secunde și Athletic a reușit egalarea prin Lowrance, dar pe următorul atac Porter Troupe a finalizat rapid și CSM Târgu Jiu conducea cu 4-2. A doua încercare din spatele arcului de cerc avea să fie bună pentru Constanța (5-4), gazdele găsind replica de fiecare dată pentru a reveni la conducere, 8-7, Kosic scuturând plasa de la distanță pentru 10-8 în favoarea lui Athletic. După o minge pierdută de Lazăr, gazdele au putut merge pe contraatac și Allen a finalizat cu un dunk în forță (12-10), dobrogenii având șansa să egaleze, dar Lazăr și-a împărțit liberele, ratarea fiind răzbunată de Kosic prin tripla sa pentru 14-12. Titus Nicoară a punctat cu un stop șut pentru Târgu Jiu, ultimele puncte ale sfertului venind de la Gaskins, care a stabilit scorul parțialului cu o reușită pe sirenă, 19-14.

Constanța a pus trei posesii între după prima acțiune din sfertul al doilea, coșul lui Lowrance fiind bun pentru 21-14, liberele ratate de Morgan fiind răzbunate de Allen cu o reușită din acțiune, iar ulterior Morgan a scuturat plasa de la distanță și CSM Târgu Jiu se apropia la 21-19. Timpul de odihnă solicitat de oaspeți n-a avut efect, Nicoară egalând și apoi au venit două coșuri de la distanță pentru a modifica tabela la 24-24. Seria amfitrionilor s-a prelungit la 14-2 și după dunk-ul lui Allen (28-24), Alexandru Olteanu a cerut un nou time-out și Constanța a egalat apoi în două rânduri, 31-31. BC Athletic a preluat conducerea pentru scurt timp, 34-32, Morgan replicând reușitei lui Kosic, scorul pauzei fiind 38-37 după o singură liberă transformată de Allen din două aruncări.

CSM Târgu Jiu a punctat mai bine din interiorul arcului de cerc în prima repriză (52%), în timp ce BC Athletic Constanța avea 6/10 de la distanță. Gorjenii conduceau la recuperări, assist-uri și intercepții, marcând 22 de puncte din paint. Kevin Allen era la trei recuperări distanță de double-double după 20 de minute, constănțenii replicând cu doi oameni în double figures (Kosic și Lowrance).

Două ratări și tot atâtea posesii pierdute a avut Târgu Jiu în debutul sfertului al treilea, Sly egalând după tripla lui Lowrance (40-40), același American al gazdelor fiind precis de la distanță pentru 45-42. Porter Troupe a urcat avantajul gorjenilor la patru puncta (48-44), iar Titus Nicoară a finalizat apoi cu lay-up pentru 51-46. Gaskins a tăiat ecartul la un singur, 53-52, cu libera suplimentară transformată după un fault pe aruncare, dar Sly a punctat din spatele arcului de cerc și CSM Târgu Jiu se ducea la 58-52. Au urmat aruncări precise de trei puncte pentru Gaskins și Troupe, cel din urmă trecând și la linia liberele pentru a majora diferența la 64-55, ultima reușită a parțialului aparținându-i lui Corpodean (64-58).

Câte un coș s-a marcat în primele trei minute din sfertul al patrulea (66-60), Vlad Corpodean trecându-și în cont încă o triplă pentru a strânge scorul la 66-63. Diferența a coborât la două puncte cu patru minute înainte de final, Peter-McNeilly fiind și el precis din spatele arcului de cerc (70-68), Lowrance irosind șansa egalării după 1/2 de la libere. Pivotul american al Constanței și-a împărțit încă o pereche de libere apoi, iar Morgan a replicat cu un coș din acțiune pentru Târgu Jiu, 72-70. Gorjenii au venit cu cinci puncte la rând și tripla lui Troupe a modificat scorul la 77-70 cu mai puțin de un minut până la final, tabela indicând 81-70 după trecerea celor 40 de minute.

CSM Târgu Jiu ajunge la 5-9 bilanț în Liga Națională joacă pe terenul Stelei București etapa viitoare, iar Athletic Constanța coboară la 6-7 și o să primească vizita liderului U-BT Cluj.

Kevin Allen a fost cel mai bun om din tabăra învingătorilor, cu un double-double alcătuit din 19 puncte și 14 recuperări, urmat de Porter Troupe (14 puncte, 3/6 de la distanță, 4 recuperări) și Brandon Sly (13 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări). Principalul marcator a venit de la Athletic Constanța, Jakob Lowrance terminând cu 22 de puncte și 5 recuperări, secondat de Zan Kosic (17 puncte, 3/4 de la distanță, 4 recuperări) și Tyler Gaskins (11 puncte, 8 recuperări).

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!