Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș și U-BT Cluj se întâlnesc în ultimul meci al anului 2022 în baschetul românesc

CSM Târgu Mureș și U-BT Cluj se întâlnesc în ultimul meci al anului 2022 în baschetul românesc

CSM Târgu Mureș și U-BT Cluj-Napoca o să închidă anul 2022 în baschetul românesc cu întâlnirea din această seară, 30 decembrie. Partida contează pentru etapa a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

În runda a 12-a, terminată tocmai cu un alt meci la Târgu Mureș, ambele au reușit să câștige, întâlnirea dintre echipa nou-promovată și CSU Sibiu fiind mai strânsă decât cea între U-BT și SCM U Craiova. Pozițiile în clasament diferă însă, Clujul fiind cu 9-1 bilanț pe poziția secundă, iar Mureșul are 3-7 și ocupă locul 8.

Campioana în exercițiu a transferat un jucător nou în aceste zile, pe Kasey Shepherd, acesta având ocazia să debuteze oficial în jocul de la Târgu Mureș. Clujenii au notat pe site-ul echipei și faptul că Leo Meindl este aproape refăcut și va reveni în curând pe teren, brazilianul confruntându-se cu o problemă medicală și a absentat în ultimele două partide ale „studenților”.

Aproape patru ani au trecut de la ultimul duel între o echipă de baschet din Târgu Mureș și U-BT, în ianuarie 2018 fiind o partidă pe care formația în alb și negru a tranșat-o fără probleme contra lui BC Mureș. U-BT a câștigat atunci cu 101 la 62, în lotul mureșenilor fiind atunci patru sportivi care sunt și în sezonul 2022/2023, respectiv Szabolcs Santa, Jonathan Person, David Engi Rosenfeld și Alin Borșa, iar George Trif era secundul echipei. Nandor Kuti și antrenorul Mihai Silvășan sunt cei care au prins acel meci de la U-BT.

Cele două echipe dau jucători care se află în Top 5 la nivelul intercepțiilor, Goran Martinic și Karel Guzman având aproape medii identice la acest capitol. De asemenea, CSM Târgu Mureș și U-BT Cluj sunt poziționate foarte bine la punctele pe meci, capace, eficiență sau recuperări.

U-BT o să fie la prima deplasare după mai bine de o lună în LNBM, echipa campioană fiind fără înfrângere în cele patru meciuri departe de casă în campionat și o singură dată a marcat sub 80 de puncte. La polul opus, CSM Târgu Mureș a încasat de trei ori în cinci ocazii peste 80 de puncte în fața propriilor suporteri. O singură dată a pierdut nou-promovata la o diferență formată din două cifre acasă.

Întâlnirea de la Târgu Mureș are loc în această seară, 30 decembrie, de la ora 18.45 și o să fie în direct pe Digisport 2, Prima Sport 2 și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!