Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea: „Dorim să ne cerem scuze și să ne manifestăm regretul pentru incidentele consemnate pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgu Jiu”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.02.2015

Confruntarea dintre CS Energia Târgu Jiu și CSM-U Oradea, câștigată de gazde cu 89-74, care a contat pentru etapa a 20-a din LNBM, a fost umbrită din păcate de un incident rar întâlnit în sălile din țara noastră, având loc o încăierare generală între jucătorii și staff-ul celor două combatante. 

În urma acestui episod neplăcut, clubul CSM-U Oradea a emis un comunicat de presă prin intermediul site-ului oficial, comunicat pe care îl redăm în cele ce urmează: 

„CSM-U Oradea, prin intermediul conducerii administrative, manageriale, staff-ul tehnic și jucătorii, își manifestă regretul cu privire la incidentele reprobabile consemnate în finalul partidei pe care echipa de baschet a clubului nostru a disputat-o duminică (22.02), la Târgu Jiu, în compania echipei Energia din localitate.

Imaginile care au ținut capul de afiș al diferitelor publicații de specialitate și nu numai reprezintă tot ceea ce clubul nostru dorește să condamne și să elimine din sport și din viața de zi cu zi, din socitatea în care activăm. De-a lungul timpului echipa de baschet a CSM-U Oradea a participat la diverse activități și evenimente de promovare a imaginii sportului în care activează. Totodată s-au organizat momente fie caritabile, fie sociale, prin care CSM Oradea a dorit să transmită un mesaj de implicare și de promovare a imaginii sportului de performanță în general, respectiv a baschetului în special.

Scopul nostru rămâne neschimbat. Acela de a duce pe aceeași linie peformanța în sport cu o conduită ireproșabilă din partea tuturor reprezentanților clubului. Prin urmare, în cele ce urmează, CSM Oradea își va intensifica eforturile de a repara imaginea proprie și cea a baschetului în general.

Pe această cale dorim să ne cerem scuze și să ne manifestăm regretul pentru incidentele consemnate pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgu Jiu. Transmitem acest mesaj tuturor oamenilor prezenți în sală la meciul amintit, celor care au urmărit partida din fața televizoarelor, tuturor iubitorilor acestui sport, conducerii Federației Române de Baschet, partenerilor de întrecere direct sau indirect implicați în acest indicent, sponsorilor echipei noastre, tinerilor care doresc să practice baschetul la nivel de performanță și tuturor oamenilor care depun eforturi pentru îmbunătățirea imaginii baschetului în țara noastră”. 

Alte subiectele pe marginea meciului de la Târgu Jiu: 

VIDEO. Încăierare generală la finalul confruntării dintre Energia Târgu Jiu şi CSMU Oradea

Cristian Achim: "Îmi exprim regretul pentru cele întâmplate"

Antonis Constantinides: „Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat în finalul meciului”

Louis Darby: „Ne cerem scuze pentru ceea ce s-a întâmplat la final”

Victorie extrem de importantă pentru Energia Târgu Jiu în economia campionatului

14 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova n0 name :

    Concediere - decizie logica
    Comunicatul de presa trebuia sa fie ceva de genul: in urma incidentelor din meciul de la tg jiu jucatorii subotic si pasca au fost concediati. Clubul nu accepta si nici nu vrea sa fie asociat cu astfel de manifestari.

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      exagerezi
      Sa fie sanctionati perfect de acord dar sa nu sarim in extrema cealalata. Eventual nu ii mai prelungesti contractul dar mai sunt meciuri pana la final si avem nevoie de toti jucatorii.
      Sper ca parerea ta vine in spiritul fair-play-ului si nu pt ca Oradea si craiova se lupta pt un loc in play-off.
      Apropo daca ar fi sa ne luam dupa logica ta Bureau nu ar mai avea ce sa caute la craiova dupa incidentele de acum 2 ani, sau pe acelea le-ai uitat.

      cu 9 ani în urmă (23.02.2015)
    • SCM "U" Craiova n0 name:

      Corect
      La acel moment am blamat incidentul si chiar sustin in continuare aceasta idee de concediere a jucatorilor violenti. Chiar daca si Bureau este in aceeasi oala. Cu greu s-a reusit atragerea de spectatori la salile de baschet prin munca multor oameni. Prin acest comportament nu ne diferentiem cu nimic de fotbal si oamenii car vor sa urmareasca un spectacol de calitate impreuna cu sotiile si copii acestora vor parasi salile... iar atunci ne vom intreba de ce nu vine lumea la sala.

      cu 9 ani în urmă (23.02.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    plus vlahovici
    ...total d acord, dar l-ai uitat p Vlahovic, cel mai penibil dintre toti, care loveste cu piciorul ascunzandu-se dupa bara portii d handbal...

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Vlahovic
      Si eu l-am acuzat pe Vlahovic initial dar la recomandarea unui coleg de pe forum am vizualizat faza cu incetinitorul. Are impulsul de a lovi dar se abtine si nici macar nu-l atinge pe grec. In schimb atat Subotic cat si Pasca au lovit clar.

      cu 9 ani în urmă (23.02.2015)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu airjordan :

    sanctiuni
    Acum cre ca exagerati si voi un pic. Normal ca astfel de gesturi trebuie sanctionate dar pana la excluderea din lot a celor implicati mi se pare totusi prea drastic.

    Referitor la cele ce s-au intamplat la faza respectiva: cred ca Glyniadakis atunci si-a pierdut cumpatul pentru ca tot meciul a fost lovit cu cotul aproape la fiecare faza de urmarire de catre Pantic (am fost in sala am urmarit aproape in permanenta duelul dintre cei doi atunci can au fost ambii in joc). Am spus-o si o repet ca pentru asemenea situatii o vina destul de mare o au si arbitri (acum o sa sara cei care ii apara sa spuna ca iar voi cei din Tg.Jiu dati vina pe arbitrii). Dar atata timp cat permit lovituri din acestea perfide si comentarii permanente la adresa deciziilor luate de ei unor jucatori precum Burlacu, Pesic si mai nou si lui Pantic (sigur mai sunt si altii) la un moment dat ajungi si la astefel de evenimente lipsite si de cea mai mica urma de fair-play.

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu sundance :

    Va rog
    Nu exagerati! Da, s-au intamplat lucruri urate, care nu sunt demne de sportul pe care il indragim. Dar fie ca ne place fie ca nu, lucruri urate se mai intampla! A cui e vina? Greu de spus, numai cine nu a jucat un meci oficial cu miza nu poate sa nu inteleaga prin ce trece un jucator. Frustrare, epuizare, furie... toate trec prin mintea unui jucator. Din cand in cand mai erupe, si nu se poate controla. Toate lumea si-a cerut scuze: fanii oradeni, clubul csm, antrenorul de la tg.jiu, jucatorii de la tg.jiu... Foarte frumos. Acum sa concediem jucatori pentru o astfel de iesire? Daca sustineti asta sper sa nu ajungeti manageri de orice fel(oricum nu prea ai sanse gandind asa)

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ii intelegem...
    pe cei de la Oradea, au avut jucatorii, de la cine invata.Il stiti pe viteazul Seban Sere???cel care la bruscat pe suporterul cluj si injurat ca la usa cortului. Deci au antecedente, degeaba se tot scuza ei..........

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    Serban, pe suporterul lui u cluj....
    ...

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Antonio18 :

    Meci
    Energia are forta sa castige campionatul desi lupta pe 2 fronturi, dovedesc ca au jucatori eficienti.

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Pasca
    pasca trebuie sa iasa si el in evidenta cu ceva. Daca n-are nici o tangenta cu baschetul se pare ca are cu golaniile

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    o veste buna...
    intr-un iures nebun....

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!