Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea s-a despărțit de Adrian Guțoaia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.02.2015

Vicecampioana României la baschet masculin, CSM-U Oradea, a anunțat astăzi prin intermediul site-ului oficial despărțirea baschetbalistului Adrian Guțoaia. Rezilierea contractului dintre club și sportivul gălățean a fost făcută pe cale amiabilă. 

În sezonul competițional 2013-2014, Adi a ieșit campion alături de CSU Asesoft Ploiești, iar în vara lui 2014 a fost unul dintre pionii de bază ai naționalei în campania de calificare la EuroBasket 2015. Ulterior, acesta a ajuns în curtea celor roș-albaștrilor, însă în meciul cu maghiarii de la Albacomp Szekesfehervar acesta s-a accidentat grav la nivelul genunchiului. 

Conform site-ului vicecampioanei, Adrian nu a reușit să se refacă în urma acestei accidentării. Un control amănunțit, efectuat după încheierea primei părți a campionatului, a semnalat vechi leziuni ale cartilajului, precum și una de ligament încrucișat anterior care trebuia reparată pe cale chirurgicală. 

Totodată, CSM-U Oradea și Adrian Guțoaia nu exclud o eventuală colaborare pe viitor, după cum scrie sursa citată mai sus. Ambele părți au luat în considerare o asemenea posibilitate, însă totul depinde de ce va fi în viitor atât din punct de vedere al clubului, cât și a sportivului. 

Guțoaia a îmbrăcat de 7 ori echipamentul roș-albastru în acest sezon de LNBM, timp în care a acumulat medii de 4.0 puncte, 2.4 recuperări, 1.6 pase decisive, 1.6 mingi pierdute, 0.9 intercepții și 4.1 la eficiență, totul în 17:17 minute jucate. 

De-a lungul timpului, jucătorul de 24 de ani a trecut prin curtea unor formații precum CSU Asesoft Ploiești, Gaz Metan Mediaș, Energia Târgu Jiu sau Steaua. În tot acest timp, a strâns peste 160 de meciuri pe prima scenă a baschetului românesc, totalizând 791 puncte, 326 recuperări, 151 pase decisive, 136 intercepții, 153 posesii pierdute, 16 capace și 829 unități în dreptul eficienței, totul în 2.548 de minute petrecute pe parchet.

*Foto: Roby Boros

14 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    pacat
    Uite asa se termina cariera unui jucator ce promite...Pacat. Sa speram ca va reveni candva...

    cu 9 ani în urmă (06.02.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești urzeala :

    capul Sus
    #totul depinde de cum decizi in viata #JonteFlowers #Ploiesti #Respect

    cu 9 ani în urmă (06.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cione77 :

    Capul sus
    Mi-a luat urzeala vorba din gura apropo de flowers .
    Nu cunosc in ce conditii si care au fost motivele despartirii lui gutoaia de oradea dar ( daca nu cumva accidentarea lui este una grava si-i va pune capat carierei sportive - domane fereste ) nu-i omeneste sa-l lasi pe jucator in "strada" cand trece prin asemenea momente.
    La ploiesti , cand flowers s-a accidentat a fost tinut in lot , a ramas in tara , s-a operat , s-a recuperat si iata ca acum ne rasplateste cu evolutia sa constant buna ( vezi ultimul meci de la krasnodar ).
    gutoaia , numai el stie de ce a plecat de la ploiesti ( cand tocmai incepuse sa prinda frecvent primul 5 ) a ales oradea si iata ca acum ( din pacate )"joaca" in fata micului ecran.
    pacat de alegerea lui gutioaia , jena celor de la oradea ptr. asemenea gest (repet , cu exceptia faptului in care gutoaia nu mai are viitor ca sportiv)...

    cu 9 ani în urmă (06.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Fiul rătăcitor
    Mi-a plăcut foarte mult Guțoaia la a doua ”descălecare” la Ploiești. Ar fi putut fi liderul Asesoft-ului, preluând ștafeta de la Burlacu. A preferat cântecul de sirenă al celor de la Oradea, speriat, poate, de legiunea străină de la Ploiești. Legiunea străină s-a subțiat și chiar cu ea întreagă, el ar fi avut minute bune și-n campionat și în Eurocup. Pe lângă asta, ar fi trebuit să reflecteze un pic asupra modului cum l-a tratat Asesoft pe Jonte Flowers. Cum Oradea n-a făcut-o cu el. Sunt sigur că și acum Asesoft ar tăia vițelul cel gras pentru fiul rătăcitor cu genuchiul praf. Nefericita experiență a lui Adrian ar trebui să fie un prilej de reflecție pentru puținii jucători români competitivi. Oricum, ce-a făcut Oradea este o mizerie.

    cu 9 ani în urmă (06.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ai dreptate
    Don Ramon, cu ce-a facut Oradea. Oricum el a crezut ca merge la o echipa la fel de valoroasa ca a ploiestiului dar sa inselat....

    cu 9 ani în urmă (06.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Intrebare
    Dece puneti in fata pustii doar decizia CSM-ului?
    Poate s-a intamplat invers de cum spuneti voi.

    cu 9 ani în urmă (06.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Robert :

    Atacuri la adresa CSM-ului
    Nu inteleg de ce toti blameaza CSM-ul pentru faptul ca cele 2 parti s-au despartit PE CALE AMIABILA!Sa stiti ca noi nu abandonam jucatorii imediat ce se accidenteaza.Luati exemplul lui William Franklin, s-a accidentat chiar cand a venit la noi in oras, l-am tinut un sezon complet accidentat si dupa ne-a rasplatit cu ce a avut el mai bun in urmatoarele 2 sezoane.Asa ca va rog frumos nu blamati echipa pentru acest lucru.Credeti-ne ca am fi avut foarte mare nevoie de el si nu l-am adus pe degeaba, am observat talentul si determinarea in acel jucator.

    Ii doresc insanatosire grabnica lui Gutoaia si sa revina la forma sportiva pe care a avut-o pe parcursul anului trecut si sa straluceasca oriunde ar fi!

    cu 9 ani în urmă (06.02.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    gutoaia
    Adrian a venit la convins ca va juca si va primi minute. Ls ploiesti nimic nu era sigur. Achizitiile din acest sezon si atitudinea marelui antrenor dado nu garantau nimic in acest sezon. Adrian nu s a refacut, nu sa confirmat , s'a reacidentat....pacat. Probabil nu a acceptat renegocierea contractului si.....gata.

    cu 9 ani în urmă (06.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ???
    @superploiestenii care isi dau cu parerea aiurea in vant. Va reamintesc ca CSM a avut rabdare un an cu Franklin, are si acum cu Tibarna, il plateste in continuare pe Hatten desi sezonul e incheiat etc. V-ati trezit voi sa comentati. Probabil ca CSM a cerut prelungirea pa inca una an a contractului iar Gutoaia a refuzat (la anu' jucatorul roman e obligatoriu si poate e un nou caz Titu$). Poate a intrat Asesoft pe fir si i-a promis marea cu sarea (anul asta fara romani e greau in campionat iar anul viitor va fi si mai greu). Dar nu fiti asa de linistiti DNA nu doarme. Si Ghita tremura...

    cu 9 ani în urmă (06.02.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Se supara Achim si mai joaca un an cu Lupusavei si daca se supara rau il mai si baga intr-o forma de zile mari:). Cum se apara Lupusavei cu Achim nu l-am vazut aparandu-se niciodata in tinerete.

      cu 9 ani în urmă (06.02.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    gutoaia
    Pt cei care își dau cu părerea și acuza Oradea: clubul a procedat cât se poate de corect; au reziliat contractul pe cale amiabila dar eu stiu ca tratamentul e plătit în continuare de club. Era normal sa se discute și contractul pt anul viitor și probabil ca acolo nu s-au inteles. Gutoaia mizează pe obligativitatea jucătorului roman și se tine tare pe poziții. Deci comparația cu Flowers nu tine : el a rămas în continuare la Ploiești, la fel ca Franklin și Tibârnă la Oradea.
    De asemenea înainte sa acuzi Oradea intreaba-te dacă a fost corect ca Gutoaia sa aibă afecțiuni mai vechi la genunchi și sa le tina ascunse la semnarea contractului.

    cu 9 ani în urmă (06.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    cariera
    Nu se termina nici o cariera pt Gutoaia. În 4-5 luni revine sigur pe teren. A avut o problema mai veche,nu a tratat-o iar accidentarea din toamna a agravat-o necesitând operație. Nu știu cum au decurs negocierile dar nu poți acuza clubul când l-a plătit 7 luni, i-a plătit operația și tratamentul și i-a oferit și un nou contract. Ca nu i-a convenit suma lui Gutoaia ăsta e altceva. Normal ar fi ca atunci când ești plătit un an fără sa joci ar trebui sa fii mai conciliant la prelungire. Părerea mea.

    cu 9 ani în urmă (06.02.2015)
    • SCM "U" Craiova @Cd12:

      prelungire
      Imi amintesc de Dragusin la Craiova...

      cu 9 ani în urmă (07.02.2015)
    Raspunde
  • CSM Târgoviște kama :

    Mai ai de jucat baschet Adi
    E trist cand un sportiv de performanta se confrunta cu probleme medicale de asemenea natura in repetate randuri
    Pierde el, pierdem toti, pierde baschetul romanesc

    cu 9 ani în urmă (07.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!