Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea vs. CSU Asesoft Ploieşti în reeditarea finalei din sezonul precedent

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.10.2014

LNBM

Etapa III

Vineri, 10 octombrie - Ora 19:45

DigiSport 2

Arena „Antonio Alexe” Oradea

1-0 Fişa meciului 1-0

Etapa şi derby-ul în Liga Naţională de Baschet Masculin. Dacă în runda inaugurală a noului sezon s-au jucat meciurile U-BT Cluj-Napoca vs. CSU Asesoft Ploieşti sau Energia Târgu Jiu vs. SCM U Craiova, în etapa secundă Asesoft Ploieşti se va deplasa pe terenul celor de la CSM-U Oradea. Finalistele ediţiei precedente din LNBM vor da piept vineri începând cu ora 19:45, jocul fiind transmis în direct de postul DigiSport 2. 

Comparativ cu meciul decisiv din finala stagiunii 2013-2014, loturile celor două combatante s-au schimbat foarte mult. Făcând o trecere în revistă, în meciul jucat în data de 12 iunie, în lotul orădenilor se regăseau nume precum Reinar Hallik, Sean Denison, Titus Nicoară, Zarko Comagic sau Will Franklin. În prezent, locul acestora a fost luat de doi foşti ploieşteni, Adrian Guţoaia şi Ante Krapic, precum şi de Marcus Hatten şi Mladen Pantic. Totodată, bihorenii au reuşit să-i păstreze pe Dillon, Markovic, Subotic, Ţibârnă sau Popescu. De cealaltă parte, pe lângă noii orădeni, de la Asesoft au plecat Bojan Popovic şi Filip Adamovic. În schimb, campionii s-au întărit semnificativ pentru campionat şi în special pentru EuroCup cu nume precum Marius Runkauskas, Michalis Pelekanos, Dee Brown, Dragan Labovic şi Chris Cooper, iar mai vechii Mohammed, Lee, Flowers, Burlacu sau Szijarto au decis să continue în alb şi albastru. 

Strict referitor la noua stagiune competiţională, campania de achiziţii a Asesoftului nu a dezamăgit. Prahovenii au disputat 4 meciuri oficiale, impunându-se destul de clar în fiecare dintre ele. Elevii lui Dado Arnautovic au debutat cu un succes în Supercupă împotriva Energiei, apoi au eliminat într-o dublă manşă SCM U Craiova în Cupa României, iar în etapa de debut din campionat aceştia au dispus de marea rivală U-BT Cluj cu 80-69. De partea cealaltă a baricadei, jocul Oradiei a scârţâit în primele jocuri ale stagiunii, dat fiind faptul că au fost măcinaţi de câteva accidentări ale oamenilor de bază, respectiv au fost nevoiţi să schimbe pivotul pe ultima sută de metri. Astfel, roş-albaştri au cedat dubla cu CSU Sibiu din Cupa României, iar în prima etapă din LNBM s-au impus în faţa nou-promovatei Universitatea Cluj cu scorul de 108-81. 

Având în vedere toate aceste aspecte, echipa din Ploieşti porneşte ca favorită în duelul de vineri, însă, elevii lui Cristian Achim au de partea lor tribunele, şi mai mult de atât, acest meci este un derby, mai nou un joc al orgoliilor şi orice se poate întâmpla. Orădenii nu se vor putea baza pe serviciile lui Adrian Guţoaia împotriva Asesoftului, sportivul fiind în continuare accidentat, în timp ce Vujadin Subotic şi Ante Krapic nu sunt încă la capacitate maximă. Arnautovic nu-l va putea folosi pe veteranul Cătălin Burlacu, accidentat la genunchi. De asemenea, tehnicianul echipei campioane va fi nevoit să aleagă 6 din cei 8 jucători străini pe care îi are la dispoziţie, dat fiind faptul că în Liga Naţională ai voie să treci doar 6 stranieri pe foaia de joc. 

În altă ordine de idei, mâine se va juca meciul cu numărul 33 dintre CSM-U Oradea şi CSU Asesoft Ploieşti. Până în prezent, 26 de confruntări au fost adjudecate de ploieşteni, în timp ce orădenii s-au impus doar de 6 ori. Doar în sezonul trecut cele două echipe s-au întâlnit în 7 rânduri, de 2 ori în sezonul regulat, respectiv cele 5 partide din finala campionatului. Asesoftul şi-a adjudecat cele 2 meciuri din sezon (99-91 la Oradea şi 79-66 la Ploieşti). Ulterior, campioana en-titre s-a impus în meciurile 2, 3 şi 5 din finală (95-76, 88-80 şi 100-94), în timp ce Oradea a câştigat primul meci cu 105-93, respectiv al 4-lea cu 87-81. 

Laurenţiu Grigoraş, Adrian Habor şi Ciprian Stoica vor fi cei trei arbitri care vor oficia încleştarea din Arena „Antonio Alexe”, în timp ce Eugen Poenaru va fi comisarul delegat de Federaţia Română de Baschet. 

*Foto: Răzvan Păsărică (Fotoreporter TotalBaschet)

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea unguru :

    mda...
    2 solist...

    a se soft! a se soft!

    cu 9 ani în urmă (09.10.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @unguru
    Ce-mi place ca te ignora toata lumea. Tine-o tot asa.

    cu 9 ani în urmă (10.10.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Pana la urma care ii baiu lui? "O baut apa la caine"?

      cu 9 ani în urmă (10.10.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!