Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari a obținut primul succes din faza a doua a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.02.2024

CSO Voluntari a obținut primul succes din faza a doua a Ligii Naționale

CSO Voluntari a bifat primul succes din Top 10 și a urcat la un bilanț de 5-6 în faza a doua a campionatului, în timp ce adversarii lor stau cu 4-7. Ilfovenii au reușit să treacă de CSM Constanța pe teren propriu, cu scorul de 87-76, la capătul unei confruntări pe care au dominat-o încă din primele minute.

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, JT Shumate, Rashard Odomes, Titus Nicoară, Alex Olah

CSM Constanța: Jorden Duffy, Andrei Oprean, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin

Gazdele au început cu șapte puncte fără răspuns. Shumate a fost protagonistul acestui start, el reușind șapte dintre primele nouă puncte ale echipei sale, printr-un alley-oop, o triplă și un slam-dunk. În acest timp, marinarii au lovit de la distanță, prin Torok și Duffy. Tohătan și Duffy s-au duelat apoi în reușite pe pătrundere. Shumate și-a continuat evoluția excelentă cu alte cinci puncte consecutive, iar Gribinic i-a replicat de afară. Feazell a adus diferența pentru prima oară în double-digits. Elevii lui Ainars Bagatskis au marcat fix 30 de puncte în primul sfert, după tripla lui Allen, și dețineau un avans de 14 lungimi.

Gladiatorii din Tomis au marcat patru puncte în debutul sfertului secund, prin Hill și Griffin. Vida a continuat evoluția foarte bună a echipei sale din spatele arcului de cerc cu o nouă astfel de reușită. Feazell a animat atmosfera cu un nou slam-dunk. Constănțenii au punctat în mai multe rânduri de la libere, iar Duffy și Griffin au dus scorul la 37-25. Feazell și Griffin s-au duelat apoi în coșuri de sus. Shumate și Nicoară au reușit câte un coș de trei pentru a majora avansul la 16 lungimi. Torok a răspuns cu aceeași măsură, iar Henderson și Hill și-au făcut apoi treaba de la semi-distanță. La pauza mare, tabela indica 54-41.

Primele minute ale părții secunde au fost sărace în realizări ofensive, iar primul coș din acțiune a venit după două minute și jumătate, singurele patru puncte îi aparțineau lui Henderson. Olah și Nicoară au reușit apoi câte un coș din căciulă pentru Voluntari. Allen a lovit de la semi-distanță, înainte ca Scott să își bifeze primele puncte în tricoul grupării de la malul Mării Negre și să ducă scorul la 60-48. Oaspeții au fost aproape în mai multe rânduri să readucă diferența în single-digits, dar nu au capitalizat și au încasat un nou coș de trei de la Feazell. La capătul sfertului trei, tabela indica 66-53.

Henderson a înscris primele puncte ale sfertului, înainte ca Voluntari să bifeze un run de 7-0 prin Polyak și Tohătan. Lazăr a oprit acest run de la libere. Shumate a replicat cu un nou coș de trei. Feazell a urmat exemplul colegului și a dus scorul la 79-61. Elevii lui Dan Fleșeriu s-au apropiat la 13 puncte la un moment dat, dar adversarii lor și-au revenit la vechile obiceiuri și au lovit din nou de la distanță. Această eficiență în jocul de semicerc s-a dovedit decisivă, iar Voluntari a câștigat disputa cu 87-76.

JT Shumate a fost omul meciului și a marcat 20 de puncte. Keyshawn Feazell a venit cu 17 puncte și 6 recuperări de pe bancă, fără să rateze din acțiune. De partea cealaltă, Henderson a avut 18 puncte pentru marinari, iar Duffy a bifat 14 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive.

Pentru cele două grupări urmează deplasarea la Cluj pentru Final Eight-ul Cupei României, unde Voluntari va juca cu gazda turneului, iar Constanța va da peste Sibiu.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!