Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari câștigă duelul cu Athletic Constanța din debutul etapei a 12-a

CSO Voluntari câștigă duelul cu Athletic Constanța din debutul etapei a 12-a

CSO Voluntari a deschis etapa a 12-a cu un meci împotriva lui Athletic Constanța, câștigat de ilfoveni cu 87-62. Trupa antrenată de Sasha Ocokoljic urcă pe prima poziție în clasament după acest succes cel puțin până la finalul celor șase partide programate sâmbătă (18.12).

Voluntari a început cu Vasiliauskas, Gotcher, Badiu, Moldoveanu și Barro, iar dobrogenii au replicat cu Kosic, Mâinea, Corpodean, Gribinic și Lowrance.

Athletic s-a putut desprinde prima la două posesii (13-7), după un început echilibrat de meci, liberele lui Lee aducând-o pe Voluntari la patru puncte în urmă. Corpodean a scuturat plasa de la distanță (16-9), ambele echipe înscriind două coșuri până la finalul sfertului inaugural, adjudecat de dobrogeni cu 20-13.

Darling a dus Constanța la +10 pe tabelă în startul sfertului al doilea (23-13), de unde CSO Voluntari a prins un run de 17-4 și tripla lui Woods întorcea situația pe tabelă în favoarea gazdelor, 30-27. Vasiliauskas și Voicu au fost, de asemenea, preciși de la distanță (36-30), lituanianul trecându-și în cont apoi o acțiune finalizată cu and-one și o altă aruncare de 3, la scorul 42-34. Scorul la pauza mare era 44-37 după liberele lui Moldoveanu.

Ilfovenii s-au desprins la peste 10 puncte la reluare, 48-37, avantajul continuând să crească până la 57-41 cu libera suplimentară transformată de Thompson Jr. Gotcher a dus Voluntariul la 62-44 cu tripla sa, bariera celor 20 de puncte diferență fiind depășită după reușita lui Badiu din spatele arcului de cerc (67-46). Constanța a reușit cinci puncte la rând pe finalul acestui parțial, terminat cu 67-51.

Voluntari a rămas constant la +20 în față pe parcursul ultimului sfert (84-59) și a avut cel mult 27 de puncte avantaj. Alb-albaștrii s-au impus în cele din urmă cu 87-62 și ajung pe primul loc în clasament prin acest succes.

Ilfovenii, cu 10-1 bilanț acum, vor juca pe 20 decembrie în Cupa României cu CSM Târgu Jiu, în timp ce în campionat vor avea un duel cu Steaua la începutul lunii ianuarie. Athletic coboară la 5-6 și are un meci restant cu CSM CSU Oradea (21 decembrie, ora 18.00), după care o dublă cu CSM Galați în cupă.

Sarunas Vasiliauskas și Eric Thompson Jr. au avut câte 17 puncte pentru învingători, urmați de Marcu Badiu (16 puncte, 4/4 de la distanță), iar Ousmane Barro a avut un moment special, ajungând la peste 2000 de recuperări în LNBM. Maxwell Darling (14 puncte, 5/10 din acțiune, 7 recuperări) și duo-ul Zan Kosic - Vlad Corpodean (10 puncte) au fost principalii marcatori ai Constanței.

*foto: Facebook CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!