Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari câștigă fără probleme confruntarea de pe teren propriu cu CSM Constanța

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.01.2023

CSO Voluntari câștigă fără probleme confruntarea de pe teren propriu cu CSM Constanța

După un start dificil de partidă, CSO Voluntari a reușit să se ridice la un nivel înalt și să obțină o victorie categorică în fața celor de la CSM Constanța. Ilfovenii au câștigat disputa de pe teren propriu din etapa a 16-a cu scorul de 84-64 și ajung la un bilanț de 8-6, în timp ce marinarii se situează la 7-6.

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Toddrick Gotcher, Rasheed Moore, Rolland Torok, Darko Planinic

CSM Constanța: Vytenis Cizauskas, Nate Johnson, Vlad Corpodean, Jakob Cebasek, Mario Lazăr

Moore a dezghețat tabela cu un cârlig, înainte ca Cebasek și Johnson să mute inițiativa de partea oaspeților. Aceștia au dat drumul unui run de 9-0 care a forțat un timeout al lui Bagatskis. Johnson și Cizauskas au marcat alte două triple pentru constănțeni, iar tabela indica 2-14. Planinic a întrerupt run-ul cu un and-one. Torok a redus diferența la patru puncte cu un coș din spatele semicercului. Gotcher a înscris în tranziție, înainte ca Torok sa își readucă echipa în avantaj cu o nouă triplă. Thompson a dus scorul la 19-14 cu patru puncte la rând. După 10 minute, Voluntari conducea cu 24-22

Al doilea parțial a debutat cu o nouă triplă a lui Torok. Cizauskas a răspuns pe pătrundere, înainte ca Cebasek să egaleze de afară. A urmat o perioadă îndelungată de secetă ofensivă a marinarilor, care preț de cinci minute nu au înscris vreun punct. De cealaltă parte, ilfovenii au reușit un run de 10-0, jumătate dintre puncte aparținându-i lui Tohătan. Cebasek a oprit momentul slab al echipei sale de la linia de libere. În cele din urmă, la pauza mare scorul era 40-30 după cea de-a patra triplă a lui Torok.

Watson a inaugurat al doilea parțial cu un coș în urma unei pătrunderi spectaculoase, înaintea unui dunk în tranziție al lui Thompson. Moore a finalizat un alley-oop spectaculos, înainte ca Cizauskas să aducă primele puncte ale dobrogenilor din a doua jumătate de la linia de libere. Johnson a spart gheața și a reușit primul coș din acțiune al oaspeților după 13 minute, dând drumul unui run de 8-0 care făcea ca tabela să indica 50-41. Moore a replicat printr-o triplă, dar Oprean a marcat rapid prin același procedeu. And-one-ul lui Planinic stabilea scorul înaintea ultimului sfert: 58-44.

Rhodes a deschis ultimul act cu un coș de la semi-distanță, înaintea unei triple a lui Tohătan. Cizauskas și Lazăr au redus din diferență cu două coșuri din interior, înainte ca Tohătan să lovească din nou afară. Cizauskas i-a urmat exemplul la posesia următoare, iar tabela indica 67-53. Diferența a ajuns și la 20 de puncte, iar în cele din urmă Voluntari s-a impus cu 84-64.

Drako Planinic a fost omul meciului pentru Voluntari și a strâns 17 puncte și 13 recuperări. În double-double a fost și Eric Thompson, cu 10 puncte și 10 recuperări. Rolland Torok a înscris 15 puncte. Din tabăra adversă s-a remarcat Jakob Cebasek cu 20 de puncte și 8 recuperări.

În etapa următoare, CSO Voluntari joacă pe terenul celor de la CSM Galați. CSM Constanța primește vizita celor de la SCM Timișoara.

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!