Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari câștigă un meci disputat pe terenul lui BC Athletic Constanța

Eduard Popa

Eduard Popa
05.11.2018

constanta voluntari baschet

CSO Voluntari a reușit să rămână fără înfrângere în actuala stagiune a Ligii Naționale de Baschet Masculin, urna valorică B, după ce a trecut în deplasare de BC Athletic Constanța, scor 84-74.

Partida a început sub semnul echilibrului. Samuel Berkelund și Dani Mâinea pe de o parte, respectiv Aaron Nwankwo și Trey Zeigler pentru Voluntari asigurând punctele în prima parte a meciului, iar după șase minute scorul indica 16-16. Finalul primului sfert a aparținut însă oaspeților, Aaron Nwankwo a reușit un and-one spectaculos, iar după 10 minute tabela indica 28-22 pentru Voluntari. Și începutul sfertului secund a fost cu Voluntariul la timonă, care după reușita lui Popovic ajungea la 10 puncte în față, scor 36-26. Susținuți de un public animat, dobrogenii au reintrat în joc. Venit de pe bancă, Deondre Ray a făcut spectacol cu mai multe dunk-uri și a redus diferența la 3 puncte (34-37). Căpitanul Vlad Dumitrescu a pus un coș de 3 puncte pentru ilfoveni, ia Popovic a readus diferența la 10 puncte pentru oaspeți (46-36), dar gazdele au pus ultimele 5 puncte ale reprizei, iar la pauză diferența era de cinci lungimi, scor 46-41 pentru CSO Voluntari.

Începutul reprizei secunde a aparținut gazdelor. Cu o defensivă ceva mai solidă, constănțenii au început sfertul 3 cu un parțial de 11-2 și un putback dunk spectaculos al aceluiași Ray (52-48). Veteranii Dani Popescu și Vlad Dumitrescu au reușit fiecare câte 5 puncte și la sfârșitul sfertului al treilea Voluntariul revenea în avantaj, scor 61-58. Ray și Dumitrescu au schimbat coșuri de 3 puncte, dar gazdelor aveau să revină în avantaj după coșul de 3 al lui Andrieș (66-64). Lockhart a mărit diferența la 4 puncte, dar Dumitrescu a redus din handicap, cum altfel decât de la 3 puncte (67-68). După reușitele lui Lockhart, Constanța a condus cu 3 puncte (72-69). Finalul partidei a aparținut însă oaspeților, care au revenit în avantaj după o bijuterie de alley-oop, în urma unei conexiuni între Popovic și Nwanwko. De altfel, ilfovenii aveau să încheie meciul cu un run de 15-2, asigurându-și o victorie la 10 puncte, scor 84-74.

Deondre Ray a terminat meciul cu 19 puncte, 6 recuperări și 8/12 din acțiune, în timp ce Samuel Wasswa Berkelng a adunat 15 și 9 recuperări (7 ofensive). Dani Mâinea și Brandon Lockhart au adunat amândoi câte 13 puncte pentru Constanța.

De partea cealaltă, Aron Nwankwo a fost cel mai bun marcator, cu 18 pncte și 7 recuperări, în timp ce Svetozar Popovic a fost aproape de un triple double: 17 puncte, 10 recuperări, 9 pase decisive iar Trey Zeigler de un double-double, cu 17 puncte și 9 recuperări, dar și 7/18 din acțiune. Vlad Dumitrescu a avut o contribuție importantă, cu 14 puncte, 3 recuperări și 4/4 de la 3 puncte, în timp ce veteranul Dani Popescu a jucat foarte bine, contabilizând 11 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, 4/6 din acțiune și +21 la eficiență.

După acest meci, CSO Voluntari este în continuare fără înfrângere în Liga Națională, în timp ce Constanța coboară la 1-3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!