Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari îi administrează Timișoarei primul eșec în Liga Națională

CSO Voluntari îi administrează Timișoarei primul eșec în Liga Națională

CSO Voluntari a învins liderul conferinței B a Ligii Naționale de Baschet Masculin, SCM Timișoara, pe teren propriu cu 72-65 în cadrul unui meci jucat sâmbătă seara (22.10) și care a contat pentru etapa a patra a campionatului. Ilfovenii devin astfel prima echipă care câștigă un duel cu alb-violeții indiferent de competiție.

Voluntari: Sarunas Vasiliauskas, Toddrick Gotcher, David Vida, Rolland Torok, Darko Planinic

Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Igor Kesar

Formațiile au fost pe rând la conducere, prima triplă a partidei venind din mâinile lui Igor Kesar și bănățenii conduceau cu 4-5. Rolli Torok înscria din căciulă și păstra ecartul de o singură posesie (6-7) la jumătatea sfertului inaugural, apoi Vasiliauskas și Vida îi duceau în față pe ilfoveni, 11-9, între cele două reușite fiind și o pătrundere spectaculoasă din partea lui Djokovic. Voluntari a fost cea care s-a desprins prima la două posesii (15-9), Lucas Tohătan scuturând plasa de la distanță și diferența devenea de 9 puncte în momentul în care alb-violeții cereau time-out. Sfertul inaugural avea să se termine cu 21-13 pentru gazde, Timișoara izbutind doar 4/16 din acțiune în aceste 10 minute.

Planinic ducea în premieră vicecampioana României la o diferență formată din două cifre, tot pivotul fiind precis la 25-15 și Timișoara continua cu procentajele modeste din acțiune, irosind situații bune de a marca. Bănățenii au început să se apropie după o serie de puncte consecutive (25-21), Tohătan transformându-și ambele libere și Moore și-a împărțit încercările de la linia de fault pentru 28-21 la jumătatea sfertului al doilea. Three-point play-ul lui Nikola Gajic reducea handicapul „leilor” la patru puncte (30-26), iar peste câteva zeci de secunde Djokovic ajuta Timișoara să se apropie mai mult, însă replica gazdelor a venit repede și Gotcher făcea 34-28 pe tranziție. Diferența la pauză avea să fie de 7 puncte în favoarea lui CSO Voluntari (40-33), Moore și Vida scuturând plasa de la distanță, echipele contribuind pentru 24 de aruncări libere în prima repriză.

Voluntari mergea iar la +10 în primele minute de la reluare, 45-35 și apoi cu tripla lui Cotton scorul devenea 48-37. Timișoara venea la două posesii în spate cu and-one-ul lui McClellan, apoi Tohătan și Moore răspundeau pentru gazde pentru a face 56-49. Tohătan ajungea și el în double figures cu reușita din spatele arcului de cerc prin care CSO Voluntari ajungea la 60-49, la finalul celui de-al treilea sfert scorul fiind 60-53 în dreptul vicecampionilor țării.

Alb-albaștrii marcau primii în sfertul decisiv, Torok fiind precis de afară (63-53), Gajic reducând din handicapul oaspeților pe o acțiune în viteză și după un time-out pe care l-au cerut gazdele au urmat ratări consecuive în ambele tabere, Laci Lazar oprind seria fără puncte și tabela a indicat 63-59 pentru Voluntari. Rasheed Moore a scos contactul după un back door cut elegant și își transforma ambele aruncări de la linia de fault (65-59), ilfovenii ajungând să conducă cu 69-59 după alte îcercări de la linia liberelor și în cele din urmă tabela a indicat 72-65 în favoarea lui CSO Voluntari. Procentajele din acțiune au fost sub 40% pentru ambele echipe în acest duel, însă s-au executat 41 de aruncări libere în total.  

CSO Voluntari o să joace runda viitoare pe terenul lui Dinamo București, în vreme ce pentru SCM Timișoara urmează o etapă liberă. 

Sarunas Vasiliauskas a condus lista marcatorilor pentru CSO Voluntari cu 13 puncte (3/6 de la distanță), în double gigures fiind și Rasheed Moore, Lucas Tohătan (ambii 11 puncte), Darko Planinic, respectiv Toddrick Gotcher (ambii 10 puncte).

Nikola Gajic a replicat cu 15 puncte, 8 recuperări și 3 intercepții, urmat de Eric McClellan (14 puncte, 3 recuperări) și Ilija Djokovic (13 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări).

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    deci
    despre noi:
    acelasi joc ca pana acum,singurul lucru care ne-a oprit sa castigam au fost aruncarile de 3
    asa procentaj slab nu am avut in toate jocurile de pana acum,dar se intampla si nu e o tragedie
    voluntari:
    singurul lucru bun este ca e mult mai slaba fata de sezonul trecut

    cu 1 an în urmă (22.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!