Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari obține a treia victorie a sezonului în Liga Națională

CSO Voluntari obține a treia victorie a sezonului în Liga Națională

CSO Voluntari a putut să câștige după mai bine de o lună în Liga Națională de Baschet Masculin, trecând duminică seara (04.12) cu 102 la 81 pe teren propriu de CSM Galați în etapa a opta. Jocul din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” n-a fost disponibil pe FRB TV timp de aproape un sfert și jumătate.

Voluntari: Lucas Tohătan, Toddrick Gotcher, Tekele Cotton, Rolland Torok, Eric Thompson

Galați: Luka Mitrovic, Marius Ciotlăuș, Andrei Petică, Nedeljko Prijovic, Andrei Calenic

Ilfovenii au ratat primele trei încercări din acțiune și Thompson egala cu un dunk după ce vizitatorii au deschis scorul, Ciotlăuș răspunzând cu un layup și apoi Gotcher își transforma liberele pentru 4-4. Gotcher continua începutul excelent de meci și o ducea pe CSO Voluntari la conducere (7-4), Tohătan prelungind run-ul vicecampioanei țării, apoi Calenic reducea la o singură posesie după three-point play-ul său de la 12-9. Gazdele au prins o altă perioadă mai bună și după dunk-ul lui Cotton (19-11) venea un time-out din partea Galațiului, diferența crescând la nouă puncte apoi prin tripla lui Torok de la 22-13 și diferența rămânea la fel pentru Voluntari după sfertul de debut, 30 la 21.

Strong și Ciotlăuș au contribuit pentru cinci puncte consecutive în favoarea lui CSM Galați și ecartul se strângea la 30-26, Thompson și Tohătan răspunzând repede pentru a urca diferența la trei posesii, 34-26. Rasheed Moore marca două puncte prin care CSO Voluntari ajungea la 40-28 aproape de jumătatea sfertului cu numărul doi, Darrion Strong irosindu-și apoi perechea de libere și CSM Galați rata o șansă a stopa seria ilfovenilor, iar Tekele Cotton a desfăcut zona dunărenilor la 42-30. Torok păstra o diferență formată din două cifre la 48-36 și Vida înscria pe un contraatac după o intercepție, CSO Voluntari intrând la cabine cu 54-40 după o primă repriză în care toți jucătorii vicecampioanei care au apucat să joace au putut să marcheze.

În câteva rânduri a ajuns vicecampioana în exercițiu la +16 în debutul reprizei secunde, Tohătan ratând libera suplimentară la 59-43, Rasheed Moore fiind cel care a mărit în continuare avantajul alb-albaștrilor. Mitrovic și Armus semnau noi reușite pentru CSM Galați, dunărenii reducând foarte puțin (63-58), Gotcher marcând apoi din fața lui Strong la jumătatea sfertului trei pentru 67-50. Planinic ducea diferența la 21 de puncte de la linia liberelor, Prijovic replicând pe următorul atac cu o triplă, avantajul celor de la Voluntari fiind de 19 puncte la finalul celui de-al treilea sfert, 80-61.

Galațiul a prins o serie bună în debutul sfertului decisiv și după tripla lui Prijovic de la 83-68 gazdele solicitau time-out, Planinic comițând un fault ofensiv pe o repunere a ilfovenilor și Mo Watson înscria din nou pentru Voluntari în acest parțial, 85-68. Cotton găsea încă o triplă din colțul terenului și puncta pentru amfitrioni, iar Torok mărea diferența de la linia de fault și apoi de la distanță pentru 92-72, Voluntari fiind la primul meci în campionat în care depășește borna celor 90 de puncte marcate în acest sezon. Deținătoarea ultimelor două Cupe ale României a putut să câștige în cele din urmă cu 102-81, oprind astfel o serie de mai bine de o lună fără succes pe plan intern.

CSO Voluntari (3-4 bilanț) merge la Focșani în runda intermediară, iar CSM Galați (4-3) o să primească vizita lui SCM Timișoara.

Maurice Watson Jr. s-a remarcat cu 19 puncte (3/4 de la distanță) și 7 pase decisive, Tekele Cotton (16 puncte, 3/4 de la distanță, 7 recuperări, 6 assist-uri, 2 capace), Darko Planinic (15 puncte, 5 recuperări), respectiv Toddrick Gotcher și Rolland Torok (ambii 12 puncte) fiind în double figures. Terry Larrier n-a fost pe foaia de joc în acest meci.

Darrion Strong a fost principalul marcator pentru CSM Galați (21 de puncte, 3/6 de trei), urmându-l Luka Mitrovic (17 puncte, 9 pase decisive), respectiv Andrei Calenic și Nedeljko Prijovic cu câte 13 puncte.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    spectaculos
    un meci frumos, dominat clar de ilfoveni

    cu 1 an în urmă (05.12.2022) Raspunde
  • Pop Dorel :

    A.B.
    Letonul A.B. noul antrenor la Voluntari😉

    cu 1 an în urmă (05.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!