Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari primește vizita lui CSM Târgu Mureș în ultima etapă a sezonului regulat

CSO Voluntari primește vizita lui CSM Târgu Mureș în ultima etapă a sezonului regulat

Vineri, 5 aprilie, sunt programate două partide din ultima rundă a sezonului regulat în Liga Națională de Baschet Masculin. În una dintre acestea, CSO Voluntari va fi gazdă în fața celor de la CSM Târgu Mureș.

Ilfovenii vor avea în mod cert avantajul terenului propriu în playoff, acolo unde vor intra de pe 3 sau 4, în funcție de rezultatele etapei a 28-a. Trupa antrenată de Ainars Bagatskis are destinul în propriile mâini și cu un succes ar încheia în mod cert pe poziția a treia în Top 10. Înaintea rundei care trage cortina peste sezonul regulat, „Troublemakers” au un bilanț de 9-8 după ce au câștigat patru din precedentele cinci meciuri.

Situația celor de la CSM Târgu Mureș este mai complicată și elevii lui George Trif nu depind doar de ei. Ardelenii abordează ultima etapă de pe poziția a 10-a, cu un bilanț de 5-12, asemenea Coronei Brașov și lui Dinamo. Însă, în ambele cazuri, Mureșul nu are de partea sa rezultatele directe. Astfel, aceștia au nevoie de o victorie la Voluntari, indiferent de scor, alături de înfrângeri pentru celelalte două amintite anterior. Orice alt rezultat înseamnă finalul sezonului pentru CSM Târgu Mureș.

Oaspeții acestui duel traversează o perioadă extrem de proastă, cu șapte înfrângeri la rând. Mureșul a câștigat o singură dată în Top 10, în fața lui Dinamo, și a coborât treptat în clasament deși a început faza secundă cu un bilanț bun. În ceea ce privește Voluntariul, această echipă a avut parte de o lună aproape perfectă în campionat, CSM Oradea fiind singura care a învins-o în martie.

În tur, la Târgu Mureș, CSO Voluntari a obținut un succes clar (92-74). Laszlo Polyak s-a evidențiat atunci cu 19 puncte în sala în care a evoluat cu câțiva ani în urmă, iar Goran Gajovic a fost liderul ardelenilor cu 18 puncte și 6 recuperări.

Dacă în apărare au întâmpinat destule probleme în ultima vreme, cei de la CSM Târgu Mureș au în continuare o medie bună de puncte, ușor sub cea a Voluntariului (81.4 - 83.7). Ilfovenii au prins mai multe meciuri solide din spatele arcului de cerc în Top 10 și au jonglat în jurul unui procentaj de 40% la acest capitol, fiind depășiți doar de U-BT Cluj-Napoca.

La nivel individual, Kodi Justice și Mladen Jeremic au avut un impact important în cele două loturi pe parcursul fazei secunde. Deși are doar cinci partide în campionat pentru CSO Voluntari, americanul a totalizat 16 puncte în medie pe întâlnire, iar „Jerry” îl urmează cu 15.9 puncte pentru CSM Târgu Mureș. În plus, ambele formații au câte doi jucători cu peste 80% la linia de fault.

În brigada care va oficia jocul de la Voluntari se regăsesc Alexandra Stan, Alexandru Ivan și Matei Bănică.

CSO Voluntari și CSM Târgu Mureș se vor duela vineri, 5 aprilie, de la ora 17.45 în direct pe FRB TV.

*foto: Kádár Csongor Krisztián / Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!