Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari primește vizita uneia dintre cele mai în formă echipe din Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.02.2024

CSO Voluntari primește vizita uneia dintre cele mai în formă echipe din Top 10

CSO Voluntari primește vizita uneia dintre cele mai în formă echipe din a doua fază a campionatului. Sâmbătă, 10 februarie, de la ora 18:30, ilfovenii primesc vizita celor de la CSM Constanța în unul dintre cele mai atractive dueluri ale rundei cu numărul trei din top 10.

Gladiatorii din Tomis au un bilanț perfect până acum în Top 10. Trupa lui Dan Fleșeriu a avut un start dominant de campanie, învingând-o pe Dinamo București la o diferență de aproape 50 de puncte, 98-52, pe teren propriu.

O săptămână mai târziu, Constanța a realizat dubla în propriul fief împotriva echipelor din București și a învins-o pe Rapid la o diferență de două cifre, scor 81-70, pe spatele unei evoluții excelente a lui Cedric Henderson, care a avut o medie de 26 de puncte în cele două jocuri.

De cealaltă parte, Troublemakers nu au avut parte de cel mai fericit start în faza a doua a campionatului. În prima rundă, în reeditarea sferturilor de finală de anul trecut, elevii lui Ainars Bagatskis au cedat cu 84-79 în fața celor de la CSU Sibiu.

O săptămână mai târziu, ilfovenii au fost protagoniștii unuia dintre cele mai spectaculoase dispute din întregul sezon de LNBM. În deplasarea de la Oradea, Voluntari a fost la un pas să o învingă pe vicecampioana României într-un duel în care au avut pentru mult timp inițiativa, dar au cedat cu 96-89 la capătul unei reprize de prelungiri. Astfel, formațiile din disputa de sâmbătă au un bilanț identic.

Cele două echipe și-au împărțit victoriile în disputele directe din sezonul precedent. Voluntari și Constanța s-au întâlnit în prima fază a campionatului, cu vicecampioana din 2022 pierzând la malul Mării Negre cu 78-72 pentru ca în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” să își ia revanșa cu 84-64.

Cerdic Henderson este coșgheterul marinarilor, cu 15.2 puncte. La recuperări, primul este Bryan Griffin, cu 8.4, iar Jorden Duffy este playmakerul principal, cu 5.8 assist-uri pe meci.

În tabăra adversă sunt trei lideri diferiți la cele trei categorii: Rashard Odomes la puncte (15.5), Titus Nicoară la recuperări (6.1) și Kwamain Mitchell la pase decisive (3.8).

Confruntarea dintre CSO Voluntari și CSM Constanța este programată în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” sâmbătă, 10 februarie, de la ora 18:30 și poate fi urmărită pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSO Voluntari

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Voluntari chiar e o echipa solida
    Pe când cesemistii, sunt precum valurile mării..se sparg la mal

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!