Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari ratează calificarea în grupele Champions League

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.09.2022

CSO Voluntari ratează calificarea în grupele Champions League

CSO Voluntari nu a reușit să obțină calificarea în grupele BCL și a pierdut cu scorul de 68-57 duelul cu Tofaș Bursa din turul doi al turneului unu de calificare, desfășurat la Skopje.

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Toddrick Gotcher, Tekele Cotton, Rolland Torok, Eric Thompson

Tofaș Bursa: Tyler Ennis, Rob Gray, Emre Tanisan, Merke Buyuktuncel, Suleiman Braimoh

Turcii au început furtunos partida, cu tripla lui Ennis. Gotcher a lovit primul pentru ilfoveni. Gray a dus scorul la 2-6 cu o nouă triplă. Cotton a oprit un run de 6-0 cu un coș de la semi-distanță. Tabela indica 4-11 la jumătatea sfertului după reușita de la semi-distanță a lui Ennis. Toure a dus avansul în double-digits (6-16) cu un coș din interior. Vasiliauskas a replicat pe pătrundere după un timeout. Lituanianul a reușit o triplă dificilă și a stabilit scorul după primul sfert: 15-21.

Gotcher a redus diferența la patru puncte cu un layup. Gray a fost faultat pe o aruncare de trei puncte și a dus avansul din nou la sapte lungimi, dar Cotton a răspuns cu un coș dificil la inel. Ennis a marcat imediat de la distanță. Diferența a redevenit de două cifre după un floater al aceluiași Ennis. Moore a răspuns cu o triplă. Vasiliauskas a marcat și el prin același procedeu și diferența era din nou de patru puncte (25-29). Gray a marcat imediat cu un and-one. Scorul la pauza mare a fost 25-33 pentru Tofaș.

A doua jumătate a debutat cu un coș de la semi-distanță al lui Larrier. Scorul a devenit 27-39 după trei reușite consecutive din interior ale lui Braimoh. Toure a majorat diferența la 14 puncte. Cotton și Gotcher au marcat din interiorul semicercului, dar Ugurlu a răspuns rapid și tabela indica 31-47. Tekele a venit imediat cu un coș de trei puncte. Scorul înaintea ultimului sfert era 36-47 după câteva momente de joc mai bune pentru gruparea de la marginea capitalei.

Gray a inaugurat sfertul patru cu un coș de la semi-distanță. Thompson a răspuns de la linia de libere. Braimoh a readus ecartul la 13 lungimi cu o reușită pe recuperare ofensivă. Toure a marcat și el cu un slam dunk. Gotcher a venit imediat cu o triplă din dezechilibru. Vasiliauskas și-a apropiat echipa la 10 puncte cu un layup. Ilfovenii au continuat forcing-ul, iar cu trei minute înainte de final, scorul era 54-62 după tripla aceluiași lituanian. Buyuktuncel a replicat cu un coș-fault. Sharas a lovit din nou de afară și scorul devenea 57-66. În cele din urmă, diferența de pe tabelă s-a dovedit prea mare pentru a putea fi recuperată, iar Tofaș s-a impus cu 68-57.

Sarunas Vasiliauskas a fost cel mai bun om al lui Voluntari, cu 19 puncte și +17 la eficiență. Toddrick Gotcher a avut 16 puncte, iar Tekele Cotton a fost și el în double-digits cu 12 puncte. Rob Gray a fost MVP-ul partidei, cu 24 de puncte, iar Suleiman Braimoh a înregistrat 18 puncte și 10 recuperări.

Tofaș Bursa va juca finala turneului unu de calificare în grupele Basketball Champions League duminică, 25 septembrie, de la ora 21:00, în fața câștigătoarei duelului dintre Chemnitz și Fribourg,

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!