Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari și CSM Oradea se întâlnesc în derby-ul etapei a 11-a în Conferința B

CSO Voluntari și CSM Oradea se întâlnesc în derby-ul etapei a 11-a în Conferința B

CSO Voluntari și CSM Oradea își dau întâlnire sâmbătă, 17 decembrie, în derby-ul Conferinței B în etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele sunt într-o serie de rezultate bune pe plan intern.

Reeditarea unei semifinale de anul trecut în LNBM vine într-un moment în care CSM Oradea este cea mai în formă echipă românească la nivel masculin, bihorenii având o serie activă de 12 victorii în toate competițiile, câte șase pe plan intern și în cupele europene. Oradea nu a pierdut un meci din 16 octombrie, atunci când s-a văzut învinsă la Timișoara.

CSO Voluntari pare să reintre pe un trend bun, fiind cu trei victorii consecutive în Conferința B, asta după un start nereușit de sezon. Vicecampioana în exercițiu a ajuns astfel la 5-4 bilanț, fiind cu două poziții sub CSM Oradea (7-1).

În privința meciului tur, în prima parte a lunii octombrie, Oradea a trecut într-o manieră clară pe teren propriu, 84 la 61, Mark Ogden fiind remarcatul acelui joc cu 20 de puncte și 8 recuperări, în timp ce alți patru sportivi ai orădenilor au avut minim 10 puncte marcate. În toată istoria întâlnirilor directe din LNBM, aceea a fost cea încheiată la diferența cea mai mare.

Cifrele țin cu Oradea în mai multe cazuri, formația pregătită de Cristian Achim fiind printre cele mai bune la media de puncte, la procentajele aruncărilor precise de două puncte, recuperări ofensive, assist-uri, eficiență, intercepții sau capace. Voluntari se remarcă mai ales la linia liberelor, majoritatea jucătorilor având între 70 și 80% procentaj.

Bilanțul meciurilor directe ține însă cu Voluntari, care pe lângă 5-3 în campionat contra Oradiei, a reușit să cucerească și prima Cupă a României din istoria clubului într-o finală cu „Leii roșii”, în martie 2021. În cazul unui succes, CSM Oradea ar lega pentru prima dată victoriile contra celor de la Voluntari într-un sezon.

Duelul din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” va avea loc sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 17.00 și o să fie în direct pe Digisport 4, Prima Sport 4 și FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!