Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu a bifat cel de-al 4-lea succes consecutiv

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.11.2015

CSU Sibiu continuă șirul victoriilor în Liga Națională de Baschet Masculin, reușind să obțină cel de-al 4-lea succes consecutiv, ultima victimă fiind SCM Universitatea Craiova. Ardelenii au trecut de olteni cu 85-78 într-unul din cele mai atractive dueluri ale rundei cu numărul 8. 

Oaspeții au intrat mult mai motivați în jocul din Sala Transilvania, reușind la capătul unui prim sfert foarte dinamic să se impună cu un parțial de 26-19. Diametral opus cu sfertul inaugural, CSU Sibiu a trecut rapid la timona jocului, iar în urma unui 23-16 în actul secund s-a intrat la vestiare cu egaliate perfectă, 42-42. Împinși de la spate de același public sibian care s-a remarcat de-a lungul anilor, băieții lui Dan Fleșeriu au apăsat puțin pedala de accelerație, cât să se desprindă de formația vizitatoare. Galben-albaștri s-au impus în cea de-a 3-a secvență cu 20-14, intrând astfel cu un ecart de 6 puncte în actul decisiv, 62-56. Pe parcursul ultimelor 10 minute de joc, amfitrionii s-au distanțat și la 9 puncte de olteni, 71-62. Finalul a fost însă unul ceva mai incendiar, având în vedere faptul că trupa lui Popovic a reușit să vină la doar 3 puncte de Sibiu cu un minut înainte de final, 72-75. Totuși, reușita de 3 puncte a lui Lawrence Gilbert, respectiv exactitatea la linia de libere a sibienilor, le-a adus acestora victoria finală, la 7 puncte diferență, scor 85-78. 

Statistic, cele două formații au fost destul de echilibrate, cu un ușor avantaj de partea oaspeților, însă, per total, gazdele au fost mult mai eficiente, cu un indice total de 97, față de 80 cât au avut doljenii. Cea mai mare diferență din punct de vedere statistic s-a consemnat la capitolul intercepțiilor, acolo unde trupa de pe Cibin a „furat” 10 mingi, cu 8 mai multe decât SCM Craiova. 

Punctele victoriei sibiene au venit pe mâna jucătorilor Kevin Hardy 20 (8 recuperări, 6 pase decisive), Igor Mijajlovic 14 (5 pase decisive), Octavian Popa Calotă 14, Lawrence Gilbert 14, Michael Lee Harrison 9 (6 recuperări), Georgian Păun 8, respectiv Williams Mathias Paul 6 (5 recuperări). De cealalată parte, pentru Craiova au punctat Dorde Micic 15, Aaron Westley Johnson 14, Bozo Djurasovic 10, Milos Grubor 9, Milivoje Bozovic 8 (8 recuperări), Cătălin Burlacu 8 (8 recuperări), Bogdan Popescu 7 și Nicholas Covington 7. 

În urma acestui rezultat, Sibiul a urcat pe prima treapă a podiumului în LNBM, cu 13 puncte, 5 victorii și 3 înfrângeri. Pe locurile 2 și 3 sunt SCM U Craiova și Dinamo București, având aceeași linie de clasament ca CSU Sibiu. Sibienii vor juca în runda următoare la Mediaș cu Gaz Metan, în timp ce Craiova va primi în Bănie vizita celor de la BC Mureș. 

*Foto: Facebook CSU Sibiu

7 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Sibiu
    Si-l va bifa si pe al cincilea,caci Mediasul nu le poate pune probleme.

    cu 8 ani în urmă (15.11.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Sper sa tratam fiecare meci cu maxima seriozitata si atentie.Numai atunci putem spera la mai mult. Peraonal am incredere in profesionalismul si daruirea domnului Fleseriu

    cu 8 ani în urmă (15.11.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Oliver Popovici
    Iata ca se adevereste ceea ce se vehicula pe la inceputul campionatului, si anume: Popovici a fost un mare jucator, dar ca antrenor.... Cu un lot mult peste ce a avut Craiova in sezoanele trecute, el reuseste niste meciuri incalcite, cu suisuri si coborasuri inexplicabile, bulversand atat spectatorii cat si jucatorii. La ce se joaca in acest moment in aceasta LIGA, fara lipsa de modestie Craiova trebuia sa aiba o singura infrangere (la Steaua). Dar prin aportul acestui "antrenor" am mai resuit doua contraperformante, una dintre ele (cea de la Dinamo) facandu-i pe majoritatea suporterilor sa creada ca meciul a fost blatuit la pariuri (asa haos a creat individul). In aceasta situatie se impune (ca si in cazul Djurkovic) domnul TOMA sa ia taurul de coarne si sa il trimita acasa pe Popovici. Si sa nu plece singur sa il ia cu el si pe Vuksanovic (ca tot nu face nimic - se stie foarte bine). daca nu o face inseamna ca la acest club se profita in continuare de slabiciunile conducatorilor pentru a se perpetua o eterna stare de autosatisfactie si realizarea de statistici personale (NU COLECTIvE - PENTRU CLUB).

    cu 8 ani în urmă (16.11.2015)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      adevarat
      Te-am criticat de multe ori pt comentariile rautacioase,dar de data asta cred ca esti, nu doar in asentimentul meu ,ci al multor iubitori de baschet din Craiova.B.Buba intr-adevar este la antrenor pt ca sunt momente cand nu jucam nimic,uitati-va si la time-out-uri sa vedeti ca nu le spune mai nimic.Sper sa se ia deciziile corecte pana nu e prea tarziu si sa nu ne batem joc de lotul pe care-l avem.FORZZA STIINTA

      cu 8 ani în urmă (16.11.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    rabdare
    Eu zic ca ar trebui sa aveti rabdare. Nu mi se pare ca aveti un parcurs groaznic pana acum. Te refereai la valoarea lotului. Dupa parerea mea cele mai bune loturi le au Clujul, Steaua si Energia. Voi aveti 1 victorie si 1 infrangere cu ele pana acum. Loturi echilibrate valoric au Craiova, Oradea, Mures, Pitesti. Aici aveti 2 victorii si nici o infrangere. Urmeaza cele 2 echipe surpriza : Sibiu si Dinamo cu care aveti 2 infrangeri dar nu sunteti singura echipa care a avut probleme cu cele 2.
    Deci per ansamblu eu zic ca stati bine.

    cu 8 ani în urmă (16.11.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      @soso
      Interesante si pertinente observatiile tale si sunt de acord si ca deciziile radicale e bine sa le cumpanesti,dar atentie si la urmatoarele aspecte,zic eu relevante in tabloul general:mai mult decat rezultatele,jocul echipei scartaie vizibil;exceptand jocul cu Mediasul nu am avut nicio victorie concludenta desi am avut mai multe circumstante pentru a le obtine;din cele trei infrangeri,doua sunt la outsidere;afara nu am castigat decat un meci greu,la Pitesti.Asa ca semnalul tras pentru a nu ne fura singuri caciula si a ne complace in mediocritate e unul binevenit!

      cu 8 ani în urmă (16.11.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Deplasare
    Cu totii la Medias !!!

    cu 8 ani în urmă (16.11.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!