Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu bifează cea de-a 2-a victorie consecutivă în LNBM într-un interval de 4 zile

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.11.2015

CSU Sibiu a bifat o victorie foarte imporantă pe teren propriu împotriva formației CS Energia Târgu Jiu, reușind să învingă categoric la 18 puncte diferență, scor final 98-80. Meciul dintre cele două formații a contat pentru cea de-a 6-a etapă din Liga Națională de Baschet Masculin

Startul confruntării din Sala Transilvania a fost unul echilibrat și în același timp spectaculos, cu un mic avantaj de partea gazdelor, care au pus o diferență de 5 puncte între ei și adversari, 27-22. Odată cu debutul actului secund lucrurile au început să se îndrepte într-o singură parte, cea sibiană. Cu nicio egalitate în meci și cu o singură schimbare de lider în primul sfert, amfitrionii s-au desprins decisiv încă din partea a doua, în urma unui parțial de 28-16. Astfel, la pauza mare, tabela de marcaj indica 55-38 pentru CSU Sibiu. 

După revenirea de la vestiare, baschetbaliștii de pe Cibin au continuat în aceeași notă din dorința de a-și consolida din timp avantajul și implict o victorie importană în fața unei echipe chinuite în campionat. Sfertul 3 s-a terminat cu un parțial de 24-18, iar scorul înaintea ultimelor 10 minute de joc era 79-56. Cu un ecart de 23 de puncte, Dan Fleșeriu a decis să ruleze tot lotul de jucători, fapt care le-a dat șansă oltenilor să-și adjudece ultima parte a întâlnirii cu un parțial de 24-19. Victoria finală le-a revenit celor de la CSU Sibiu, scor 98-80, reușind astfel să rupă echilibrul la general în confruntările cu Energia, având acum 10-9. 

Din punct de vedere al procentajelor jocul a fost unul echilibrat, cu un plus desigur de partea gazdelor. De asemenea, cu 28 de recuperări izbutite de ambele echipe și lupta de sub panou a fost una disputată și echilibrată. Diferența s-a făcut însă datorită unui joc colectiv foarte eficient al gazdelor, care au pasat decisiv de 26 de ori, față de cele doar 9 assist-uri reușite de gorjeni. Jocul de echipă al gazdelor coroborat cu cele 17 mingi pierdute în total de jucătorii Energiei au făcut clar diferența, sibienii având în tot acest timp doar 9 turnover-uri. 

Cel mai bun marcator al Sibiului în acest meci a fost Lawrence Gilbert autor a 22 de puncte (5 recuperări), fiind urmat de Kevin Hardy 16 (9 recuperări), Octavian Popa Calotă 16 (9 pase decisive), Boris Lalovic 15, Williams Mathias Paul 11, Igor Mijajlovic 10 (5 pase decisive), Michael Lee Harrison 6 și Cornel Cioacătă 2. De cealaltă parte, de la Energia, Porter Troupe a terminat cu 20 puncte, Lazar Radosavljevic 17, Jamar Anthony Diggs 9, Callistus Eziukwu 9, Lamont Antwain Mack 8, Anthony Miles 7, Adrian Guțoaia 5, Silviu Sanda 2, Dragoș Andrei 2, respectiv Szabolcs Santa 1. 

CSU Sibiu a început să obțină rezultatele dorite după ce a pierdut 2 meciuri împotriva unor echipe importante la câteva puncte diferență. La această oră sibienii se situează pe locul 3 cu 9 puncte, având 3 meciuri câștigate și 3 pierdute, în timp ce Energia e pe penultimul loc cu un singur meci câștigat, 4 pierdute și o restanță. În runda următoare, CSU Sibiu se va deplasa la Sibiu pentru duelul cu Galați, în timp ce Energia va primi la Târgu Jiu vizita formației U Banca Transilvania Cluj. 

*Foto: Facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!