Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu câștigă clar disputa cu SCMU Craiova de pe teren propriu

Valentin Todea

Valentin Todea
15.12.2018

Baschetbaliștii pregătiți de Dan Fleșeriu s-au impus acasă fără drept de apel în fața celor de la SCMU Craiova, scor 107-82. Pe sferturi a fost 29-14, 18-27, 32-22, 28-19.

BC CSU Sibiu începe partida din Sala Transilvania cu Tohătan - Hardy - Pratt - Tamulis - Falker, în timp ce Craiova aliniază un prim cinci alcătuit din Mijajlovic, Gajovic, Troupe, Casale și Boone.

Lucas Tohătan deschide tabela cu o reușita de la mare distanță, iar Gajovic răspunde cu un dunk, 3-2. Urmează un run de 15-0 al gazdelor, Tamulis scuturând plasa din afara semicercului pentru 18-2. Troupe transformă din spatele arcului de cerc, 20-9, iar Gajovic punctează și el în urma aceluiași procedeu, 22-12. Pratt și Gajovic înscriu din interior, 24-14, iar Tohătan marchează de afară pentru 28-14.

Curry înscrie primul în actul secund printr-o aruncare de trei puncte, 29-17, iar Gajovic își apropie echipa la 6 puncte de adversar tot după o reușită de la mare distanță, 30-24. Curry marchează de lângă panou, 30-26, iar lay-up lui Falker își găsește ținta pentru ca tabela de scor să indice 32-26. Curry transformă din nou din spatele semicercului, 32-29, iar Tamulis înscrie ambele aruncări libere primite, 34-29. Mijajlovic o aduce pe Craiova la 3 puncte în spatele echipei sibiene, 34-31, pentru ca ulterior să fie căpăcit spectaculos de Kevin Hardy. Fostul jucător de la CSU Sibiu ratează complet o aruncare de la mare distanță, iar Tohătan duce scorul la 36-31. Pratt aruncă și el un airball din spatele semicercului, însă își ia revanșa de lângă panou, 38-31. Chris Cooper execută un three-point play, 41-33. Cooper adaugă încă două puncte pe tabelă, 43-36, cu două minute rămase din prima repriză. Tohătan este precis din dreptul liniei de fault și mărește avantajul formației sale la 7 lungimi, 45-38, pentru ca mai apoi să înscrie frumos din acțiune, 47-38. Curry punctează din nou de la 3 puncte și stabilește scorul pauzei, 47-41.

Tamulis marchează din spatele semicercului în debutul sfertului trei, 50-41, iar Troupe transformă de afară pentru 53-46. Același Tamulis reușește un three-point play pentru a aduce un avantaj de 10 puncte formației sale, 56-46. Hardy înscrie și este faultat pe aruncare, transformând libera suplimentară, 61-48. Pratt nu greșește de la linia de libere, 63-48, iar ecartul dintre cele două combatante devine semnificativ. Coș cu panoul pentru pentru Cooper, 65-48, iar misiunea Craiovei de a reveni în joc devine tot mai dificilă. Boone înscrie frumos din apropiere, 67-50, iar Mirel Dragoste marchează la reluare, 69-50. Fault-coș pentru oaspeți, Troupe transformând și libera acordată, 69-53. Philmore recuperează ofensiv și înscrie, 71-54. Tamulis marchează de la mare distanță, iar scorul ia proporții, 77-54. Casale înscrie de afară și reduce diferența la 17 lungimi, 77-60. Troupe marchează spectaculos din spatele semicercului, 79-63, acesta fiind și scorul înaintea ultimului act.

Craiova înscrie după mai multe încercări la aceeași fază, 79-65, iar Tamulis găsește ținta de la mare distanță, 82-67. Dragoste punctează și el din afara arcului de cerc, 85-68, iar Gajovic transformă ambele libere primite în urma unui fault, 85-70. Radukic reduce diferența la 13 puncte după ce înscrie de asemenea de două ori din dreptul liniei de libere, 85-72. Cooper înscrie un coș cu fault, dar ratează libera suplimentară, 87-72. Pratt și Tamulis de două ori marchează de la mare distanță, iar scorul devine 96-74. Philmore înscrie pentru 100-76, spre deliciul fanilor sibieni. Curry marchează din pasa lui Gajovic, 102-80, iar Philmore transformă de afară iar tabela indica 105-82. Același jucător stabilește scorul final după ce înscrie ambele libere primite iar Sibiul câștigă într-o manieră entuziasmantă în fața Craiovei.

Justas Tamulis a fost cel mai bun om al meciului cu 28 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, fiind urmat de Monyea Pratt cu 15 puncte, 11 pase decisve și 9 recuperări. Lucas Tohătan s-a remarcat cu 13 puncte înscrise, la care a adăugat 3 pase decisive, o recuperare și o intercepție.

Mo Curry a încheiat partida cu 21 de puncte, 3 pase decisive și 2 intercepții. Goran Gajovic și Porter Troupe au marcat fiecare câte 17 puncte pentru oaspeți, la care au adăugat 5 recuperări, 3 assist-uri și o intercepție, respectiv 2 pase decisive și o intercepție.

*Foto: CSU Sibiu facebook

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu AlexandruCSU :

    Entuziasmant dar...
    Sa păstram echilibrul. Campionatul e lung și am mai pățit noi sa ieșim din forma exact când trebuia sa dam maxim

    cu 5 ani în urmă (15.12.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Bravo
    Felicitari baieti, nu e chiar usor sa ii administrezi o asa corectie Craiovei.
    O sa apara gyke sa ma traga iarasi de urechi cu Tamulis (si cam are dreptate) dar altceva vreau eu sa remarc.
    Unde stati ascunsi toti aia de il atacati pe Dan la orice meci nereusit? Stati ca hienele dupa colt gata de atac. Cred ca atunci cand echipa merge prost e o perioada extrem de fericita in viata voastra. Multa lume nu il place pe Fleseriu si abia asteapta sa ""ii dea in cap".
    Daca tot nu am vazut meciul macar sa le transmit asta haterilor !

    cu 5 ani în urmă (16.12.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Tomita
    Te-am acceptat amar de ani dar...,da si tu cu pumnul in masa.Cica vrei sa fie bine cu baschetul la Craiova...Dar este cam rusinos sa pierzi la 25pct de la o echipa de voinici(in afara de Tamulis). Daca e o sinecura pt tine chestia asta cu sefia la Craiova si pe unde mai esti, nu este in regula,pt ca te faci de ras.Or fi probleme cu banii, dar fa rost repejor de oameni cu talie,càci ne vor incaleca toti la recuperare si oamenii mici,pe care va bazati voi acum, nu vor putea duce in carca,gramada de meciuri grele pe care le veti avea.Vad ca toata lumea de la Craiova,nu mai comenteaza nimic....si erau ceva baieti isteti pe aici,care spuneau lucrurilor pe nume.Sa nu mi-o ia in nume de rau baietii de la Sibiu,dar vreau sa facem si noi(in afara de jucatorii esentiali),o echipa de voinici .Gargara cu jucatorii tineri sub 23 ani(care oricum nu joaca),impletita cu experienta (batranilor)...merge,cam cum merge promisiunea PSD-ului de a ajunge romanii,primii pe Marte...!!!....???

    cu 5 ani în urmă (16.12.2018) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    @vlad-bine punctat
    Intai de toate,felicitari Sibiu!O echipa luptatoare,care se incarca din energia debordanta a celui mai bun public de baschet din tara in acest moment!
    Revenind la noi,avem un antrenor bun care a scos maximum dintr-un lot cu doar doi jucatori cu care poti avea aspiratii la podium,Curry si Gajovic,cu 5 straini sariti de 30 de ani,din care 3 trecuti de 33!!!Sub panou se vede din avion ca suntem praf,Boone e puternic si atat,Radukic este una din petardele campionatului,iar Berceanu si Popa sunt prea cruzi si nici nu-i da talentul afara din casa.
    In privinta "prietenului",omul doar si-a atins obiectivul:sa nu tulbure apele nimeni,nici macar prin comentarii ,astfel incat sa-si bage linistit in poznare 12000euroi/sezon prestand doar discutii pe la cafele sau ciorbite,acolo unde unge el "mecanismele"!Baschetul?Doar un vehicul elegant pentru prosperitate!

    cu 5 ani în urmă (16.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!