Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu dorește să prelungească seria victoriilor din Sala Transilvania

CSU Sibiu dorește să prelungească seria victoriilor din Sala Transilvania

BC CSU Sibiu și CSA Steaua București se înfruntă în această seară (23.01) într-un meci cu implicații directe pentru o poziție de playoff, duelul fiind ultimul în etapa a 17-a care se joacă la data stabilită inițial.

Galben-albaștrii au avut un singur pas fals în ultima lună, prin eșecul suferit la Ploiești (89-81), revanșa fiind luată la câteva zile distanță în fața lui Athletic Constanța (77-75). Sibiul revine astfel în fața propriilor fani după două dispute în deplasare, ultimele patru întâlniri desfășurate în Sala Transilvania terminându-se cu final fericit pentru echipa antrenată de Miguel Angel Hoyo.

CSA Steaua a bifat a doua cea mai bună prestație eficientă în actuala stagiune a Ligii Naționale, în ciuda înfrângerii suferite împotriva lui U-BT Cluj. Cele 98 de puncte marcate de roș-albaștrii reprezintă un season high pe teren propriu, în același timp și defensiva permițând în premieră peste 100 de puncte în Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazu”.

Sibienii vor fi la a cincea partidă în 2022, serie ce a început pe 5 ianuarie la Pitești. Steaua, în schimb, o să ajungă la trei dueluri în noul an, după ce în primele etape ale lui 2022 n-a putut evolua din motive medicale. Meciul din Sala Transilvania poate fi decisiv în privința clasamentului la finalul sezonului regulat, ambele formații aflându-se în lupta pentru un loc de playoff. Câte șapte victorii au combatantele, CSU Sibiu disputând două meciuri în plus până acum.

Justas Tamulis și KJ Jackson adaugă o doză în plus de atenție acestui duel, cei doi fiind printre cei mai buni marcatori ai campionatului. Lituanianul are 20.1 puncte în medie, iar Jackson 18.5, americanul întorcându-se în Sala Transilvania ca adversar, după ce în stagiunea 2020-21 a apărat culorile Sibiului.

Meciul tur l-au câștigat steliștii, 78-73, marcându-se atunci 72 de puncte în total din paint. La București a fost de patru ori egalitate între echipe, tocmai Jackson și Tamulis fiind principalii marcatori, cu 19 și 18 puncte.

Startul partidei din Sala Transilvania se dă la ora 18.00 și jocul va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!