Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu, echipa momentului în LNBM. Dan Fleşeriu: „Victoriile acestea, fără a fi urmate de altele, nu vor avea nicio valoare”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
16.11.2015

Formaţia CSU Sibiu este la această oră cea mai în formă echipă din campionatul masculin, reuşind să urce pe prima poziţie a clasamentului Ligii Naţionale în urma a patru victorii la rând. Desigur, este un clasament provizoriu, dat fiind faptul că sunt echipe şi cu două meciuri mai puţin disputate, însă, datorită rezultatelor înregistrate de sibieni şi în special jocului prestat de aceştia, trupa lui Dan Fleşeriu merită, şi pentru o perioadă mai scurtă de timp, să ocupe fotoliul de lider. 

La ora actuală, CSU Sibiu are 13 puncte acumulate, cu 3 înfrângeri şi 5 victorii, din care 4 obţinute în ultimele 4 etape. După o victorie în prima etapă cu codaşa BC Timişoara (61-53) a urmat seria celor 3 eşecuri înregistrate în faţa unor nume importante din campionat: Steaua (60-76), U-BT Cluj (74-77) şi BC Mureş (98-99). Jocul bun prestat de elevii lui Dan Fleşeriu în eşecurile cu U-BT şi Mureş avea să fie răsplătit pe măsură ulterior, cu 4 victorii consecutive: vs. Piteşti (80-76), vs. Energia (98-90), vs. Galaţi (78-64), respectiv Craiova (85-78).

Despre partida cu ultima victimă, SCM U Craiova, a vorbit şi tehnicianul Dan Fleşeriu. Acesta a discutat de asemenea şi despre parcursul echipei sale în ultima perioadă şi despre ce ar trebui să urmeze pentru trupa sa în viitorul apropiat. 

„Fiecare meci este diferit, altfel, în funcție de adversarul pe care îl întânim. Craiova este o echipă extrem de bună, cu jucători foarte, foarte experimentați, foarte arțăgoși, foarte agresivi în apărare și în atac, și ne-au pus extrem de multe probleme la care, pe alocuri, noi nu am avut răspuns. A fost un meci de uzură, în care noi a trebuit să luptăm foarte mult ca să putem câștiga, dar din păcate am făcut foarte multe greșeli, chiar dacă am reușit, câteodată, să ne apărăm agresiv, dar pe care, totuși, l-am controlat, zic eu, cel puțin în repriza a doua, și de aceea am reușit să câștigăm. Nu a fost așa spectaculos ca alte jocuri, poate câteva faze, după care am crezut că am câștigat, mai repede decât era cazul și puteam să și pierdem pe final. Ne-a ieșit căpitanul accidentat, Igor era obosit pentru că a lucrat foarte mult împotriva agresivității celorlalți, am încercat să marcăm, două sau trei acțiuni de la distanță în loc să pătrundem, am luat niște decizii mai slabe decât ar fi trebuit și le-am permis o aruncare de trei puncte într-un moment total nepotrivit, dar revenirile de la multe puncte se pot întâmpla.

Cred că noi câștigăm pentru că am reușit să formăm un grup bun, o echipă în care nu contează că astăzi a jucat cineva slab, joacă celălalt bine și toată lumea înscrie. Ați văzut, de exemplu, Georgian Păun a jucat foarte bine împotriva Craiovei, după ce două meciuri nu ajucat deloc. La Galați a jucat Cioacătă bine, și asa mai departe. Sunt jucătorii care vin din spate și sper să reușesc să îi folosesc în continuare tot mai mult. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că nu contează clasamentul care este acum. Nu are nicio relevanță. Dacă ne uităm la clasamentul adevărului, la numărul de înfrângeri pe care celelalte echipe le au, pentru că sunt echipe care au jucat meciuri mai puține decât noi, nu suntem decât pe locul 5 sau 6, în niciun caz nu suntem pe primul loc, așa cum, în mod nerealist, clasamentul arată acum. Victoriile acestea, fără a fi urmate de altele, nu vor avea nicio valoare. Trebuie să continuăm. E greu să ții o echipă în formă atâta timp și Pepe Silva face o treabă extraordinară, cred că, deocamdată, cel mai bine din țară”, a concluzionat antrenorul sibian, citat de site-ul oficial al clubului. 

După Steaua CSM EximBank, care şi-a câştigat ultimele 5 partide din campionat, CSU Sibiu are cel mai lung şir de victorii la rând, 4 la număr. Totuşi, trebuie menţionat faptul că, bucureştenii şi-au amânat partidele din etapele 5 şi 6, împotriva unor adversari importanţi, Cluj şi Mureş, în timp ce Sibiul a jucat pe bandă rulantă în întrecerea internă. Astfel, CSU Sibiu merită pe deplin să fie catalogată în prezent cea mai în formă echipă din Liga Naţională. Totodată, mai trebuie adăugat faptul că, la această oră, pe lângă Sibiu şi Steaua, nicio echipă din campionat nu a reuşit să lege 2 victorii la rând în ultimele 2 etape. 

Aşadar, cu un buget mult mai mic decât principalele forţe din ligă, respectiv cu un lot aproape nou şi cu un singur român cu experienţă bogată la acest nivel, Octavian Popa Calotă, gruparea pregătită de Dan Fleşeriu face o figură extrem de frumoasă, ocupând cel puţin în prezent primul loc în clasament, meritat. Sibienii pot lega chiar cea de-a 5-a victorie la rând, etapa viitoare la Mediaş, acolo unde vor da piept cu Gaz Metan, echipă din subsolul clasamentului. 

*Foto: turnulsfatului.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Antrenorul venit de la fete cred ca a fost cea mai ironizata mutare, la fel si transferurile Sibiului. Cu toate astea avand si jucatori experimentati pe langa cu un spirit tactic extraordinar gen Lalovic(la Cluj se pare ca a fost mai Jawara...e mai de viitor) a reusit sa incropeasca o echipa care misca. E greu de creuzt ca va pastra ritmul si va prind eun lco extraordinar, dra cu sigurnata va depasi asteotarile. La ce era la inceput de sezon un loc de playoff, fie el si 8 ar fi ceva extraordinar pt Sibiu. Deja e un adevar nescris ca echipele de criza merg bine. La Cluj e un exemplu in acest sens cand intotdeauna echipele reduse ca lot, dar cu jucatori care se completeaza foarte bine, au facut rezultate bune. Timisoara la fel a avut rezultate fabuloase in 5 jucatori si o rezerva pe poz 5.

    cu 8 ani în urmă (16.11.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Bravo Sibiu
    Cu un buget mic, mic de tot, reusesc sa se prezinte foarte bine. Cred ca vor termina mai jos de locul 6, dar felicitari sincere de la Cluj!!

    cu 8 ani în urmă (17.11.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Am mai spus-o si o mao spun:este inadmisibil un oras ca Sibiul , cu pondere economica , zic eu f mare, sa nu poti tine o echipa de baschet - un sport atit de frumaos- se pune intrebarea alte orase de ce pot?. E rusine ce se-ntimpla. Cei care conduc orasul, ar trebui sa stie ca un oras traieste si prin sport, nici macar o echipa de baschet, cu atita traditie mu se poate finanta?. Orase , precum Baia Mare , Tg Mures, Craiova de ce pot?si care au mai multe discipline sportive la nivel inalt

    cu 8 ani în urmă (17.11.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Ar trebui ca fiecare din noi sa ne schimbam gandirea asta paguboasa prin care primaria si autoritatile locale trebuie sa vina cu banu sa sustia echipa.

    1. Nu ai sponsori privati intri in faliment sau devii o firma profitabila, altfel ghinion.

    2.Nicio primarie normala nu va sustine echipe in adevratul sens al cuvantului, pt ca vrand nevrand buba se va sparge ca si la Timisoara sau in alte locuri.

    3.Te gandesti cate se puteau face in anumite orase cu banii investiti in fotbal de exemplu?(chiar si din Ardeal avem exemple...vezi timisoara, U Cluj, targu Mures, etc)

    cu 8 ani în urmă (17.11.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!