Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu – Gaz Metan Mediaș, un meci cât o calificare

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
05.02.2016

CSU Atlassib Sibiu mai are nevoie de o singură victorie pentru a-și asigura un loc în prima grupă valorică, iar galben albaștrii au șansa să rezolve calificarea încă de sâmbătă, când joacă pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș. Partida se înscrie în etapa cu numărul XX a Ligii Naționale de Baschet Masculin și se joacă de la ora 18, la Sala Transilvania.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat, CSU Sibiu ocupă locul șase în clasamentul LNBM, cu un total de 31 de puncte și mai are nevoie doar de un singur rezultat pozitiv pentru accederea directă în play-off.

Sibienii speră să își asigure un loc în prima grupă valorică încă de sâmbătă, întrucât întâlnesc pe teren propriu codașa clasamentului, pe Gaz Metan Mediaș.

Derby-ul județean nu va fi însă atât de ușor pe cât pare. Deși vin după o înfrângere pe terenul Stelei, 85-80, medieșenii au făcut un joc bun la București. Și echipa lui Dan Fleșeriu a suferit un eșec în etapa precedentă, când a cedat pe terenul celor de la SCM U Craiova, scor 94-83.

Din punct de vedere al statisticii, CSU Sibiu conduce la capitolul confruntări directe, însă avantajul este minim. Sibienii s-au impus de 14 ori în fața rivalilor din  Mediaș, care, la rândul lor, și-au trecut în cont 13 victorii împotriva celor de la CSU.

În ceea ce privește statisticile individuale, principalul marcator al lui CSU Sibiu este Kevin Hardy, cu o medie de 15.5 puncte pe meci, jucător care s-a remarcat și la capitolul recuperări (7.1), dar și la eficiență (19.3).

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al medieșenilor este Ionuț Drăgușin. Baschetbalistul a venit la echipa de pe Târnava Mare la jumătatea lunii ianuarie, după ce s-a despărțit de Steaua, iar în cele patru partide jucate în maioul lui Gaz Metan Mediaș pivotul român a contabilizat medii de 16.8 puncte și 7.5 recuperări.  

De notat că înaintea confruntării cu rivala de pe Cibin, Gaz Metan Mediaș a rămas fără serviciile lui Aliaksandr Pustahvar, baschetbalist extrem de experimentat care a trecut la jumătatea acestei săptămâni la BC Mureș. Extrema de forță a jucat 18 partide în acest sezon pentru Mediaș, reușind medii statistice de 16.7 puncte, 5.8 recuperări și 1.7 pase decisive.

 

*foto Ana-Maria Mătușoiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Sigur, avem prima sansa,si nici nu vreau sa ma gîndesc ca vom pierde aceasta victorie, cu atît mai mult cu cit Me diasul nu prea mai are ce pierde, si este clar ca avem o echipa mai buna. Echipa noastra trebuie sa trateze cu maxima atentie acest joc ,si sa nu ne mai de-a emotii.HAI CSU!!!!!

    cu 8 ani în urmă (05.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!