Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu încheie sezonul regulat pe terenul celor de la CSM Constanța

CSU Sibiu încheie sezonul regulat pe terenul celor de la CSM Constanța

CSU Sibiu joacă la Constanța în ultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin, miza fiind o clasare cât mai bună înaintea postsezonului pentru gruparea galben-albastră. Partida are loc în această seară, 7 aprilie.

Sibienii sunt într-o egalitate în trei cu FC Argeș și SCM U Craiova înaintea acestei confruntări de la malul Mării Negre, toate având 7-10 bilanț și echipa lui Tomas Rinkevicius este dezavantajată de rezultatele directe. În acest moment, CSU Sibiu este pe locul 7, dar dacă își câștigă jocul din fieful dobrogenilor și celelalte două pierd, termină pe 5 sezonul regulat. O victorie pentru sibieni plus un eșec pentru oricare dintre Pitești și Craiova ar însemna locul 6 pentru galben-albaștrii, iar cu o înfrângere la Constanța devine clară intrarea în playoff de pe 7.

CSM Constanța o să-și încheie sezonul după acest meci, singura întrebare rămasă pentru echipa lui Alexandru Olteanu fiind dacă termină pe 9 sau 10. Dobrogenii au nevoie de un succes cu Sibiul plus de victoria Piteștiului la Timișoara pentru a termina pe poziția a 9-a, orice alt scenariu culminând cu locul 10 la finalul acestei faze secunde.

În singura confruntare dintre Constanța și Sibiu din acest sezon câștig de cauză au avut cei din urmă, 78-74 în Sala Transilvania, acela fiind ultimul joc câștigat de către CSU înaintea unei serii de trei rezultate nefaste în Top 10. Roberts Blumbergs și Mouhamed Barro au fost liderii învingătorilor cu 18 și 15 puncte, iar de la Constanța au răspuns Nate Johnson (19 puncte) și Vlad Corpodean (16).

Indiferent de rezultatul acestui duel, CSM Constanța este sigură că o să încheie sezonul cu bilanț pozitiv în fața fanilor, iar CSU Sibiu va avea un bilanț negativ în jocurile disputate departe de casă. De altfel, sibienii au reușit să învingă în deplasare pe parcursul stagiunii o singură echipă aflată acum în Top 10, fiind vorba despre Dinamo București.

Constanța a stabilit destul de recent un season-high al echipei la numărul de assist-uri într-un meci (23), în același timp egalând recordurile echipei în privința recuperărilor ofensive (16) și în ceea ce privește numărul aruncărilor de două puncte (45). CSU Sibiu a avut în faza secundă două partide în care a marcat 10+ coșuri de la distanță, în rest având o medie de puțin peste 6 astfel de reușite pe meci.

Duelul dintre CSM Constanța și CSU Sibiu va avea loc în această seară, 7 aprilie, de la ora 20.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!