Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu întâlnește pe SCM U Craiova în ultima etapă de pe teren propriu

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
02.04.2016

Penultima etapă din faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin programează un duel atractiv în Sala Transilvania din Sibiu, între CSU Sibiu și SCM U Craiova, două formații clasate pe locul 6, respectiv 4.  

Cele două formații se întâlnesc pentru a patra oară în acest sezon, ambele câștigând confruntările disputate pe teren propriu. CSU Sibiu s-a impus la 7 puncte diferență în turul LNBM, în Sala Transilvania, cu scorul de 85-78, în vreme ce oltenii și-au adjudecat partida retur, 94-83, dar și turul fazei a doua: 84-80.

Ambele echipe vin după două victorii la rând. CSU Sibiu a reușit să câștige primul duel din acest sezon în fața celor de la BC Mureș Târgu Mureș, 86-76. A urmat deplasarea la Cluj, din etapa precedentă, unde jucătorii lui Dan Fleșeriu au reușit să rezolve problema sfertului trei și s-au impus cu scorul de 81-74. Sibienii au putut conta în meciul cu Clujul și pe căpitanul Octavian Popa Calotă, care și-a revenit după o accidentare. Românul a fost al treilea marcator al lui CSU Sibiu în Derby-ul Ardealului, totalizând 11 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive.

La rândul ei, SCM U Craiova a prestat un baschet de calitate în fața primelor două clasate din top 6, reușind să învingă pe CSM CSU Oradea, 81-77, iar apoi pe Steaua CSM EximBank: 95-88. Cel mai bun marcator al alb-albaștrilor în ambele partide a fost Darius Hargrove, americanul izbutind să înscrie 20 de puncte în meciul cu Oradea și 21 în cel cu Steaua.

Rezultatul de duminică va conta extrem de mult pentru ambele echipe. CSU Sibiu are în momentul de față 46 de puncte și ocupă locul 6, însă, dacă sibienii ies învingători din această încleștare, au șansa să urce pe locul 5, în funcție și de rezultatul echipei BC Mureș Târgu Mureș, care joacă în deplasare la Cluj.

SCM U Craiova, pe de altă parte, are șansa să își consolideze locul 4, în cazul în care obține un rezultat pozitiv și la Sibiu. Oltenii se află pe locul 4, cu 48 de puncte, având la activ 18 victorii și 12 înfrângeri.

Partida dintre CSU Atlassib Sibiu și SCM U Craiova se joacă duminică, de la ora 19:45 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 4.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!