Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu învinge Clujul și trece pe locul 5 în clasament

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
30.03.2016

CSU Sibiu a reușit să se impună în fieful celor de la U-Banca Transilvania, la capătul unui meci în care ambele echipe au alternat la conducere, cea mai mare diferență de scor fiind înregistrată în minutul 29, când galben-albaștrii conduceau cu 12 puncte. Formația condusă de Dan Fleșeriu a câștigat derby-ul Ardealului cu scorul de 81-74, în urma acestui rezultat urcând pe locul 5 în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Sibienii au început mai bine partida, dar au slăbit ritmul spre finele actului inaugural, clujenii profitând de ocazie pentru a-și adjudeca prima secvență la 4 puncte diferență.  

Lalovic a deschis balul cu un coș de la mare distanță, însă Dykes a dat imediat replica. La doar câteva secunde, Tincu trimitea și el mingea în coș de dincolo de semicerc, iar următoarea reușită de 2 puncte a lui Lalovic ducea scorul la 8 la 3 pentru oaspeți. Sibienii au continuat să conducă până în minutul 7, când Kalnichenko înscria din interiorul semicercului, U-BT preluând pentru prima dată conducerea: 18-17. Gazdele au mai marcat cinci puncte până la final, iar oaspeții două, elevii lui Marcel Țenter câștigând sfertul cu 23-19. De menționat că Dykes a înscris 10 puncte în primul sfert, având procentaje de 100% la toate aruncările.

Sibienii au început în forță și actul secund, aducând egalarea după reușitele lui Paul și Hardy. Până în minutul 5, galben-albaștrii au înscris 11 puncte, clujenii punând, în schimb, pe tabela de marcaj doar 4. Însă, la fel ca în primul sfert, gazdele au revenit în ultimele minute. Todic a adus egalarea, 30-30, iar Torok și-a trimis echipa la conducere, după ce a înscris de la linia de libere și apoi din interiorul semicercului. Sfertul al doilea s-a terminat la egalitate, 17-17, însă prima repriză s-a terminat cu U-BT în avantaj, 40-36, grație avansului de 4 puncte din primul sfert.

Oaspeții au venit mai montați de la vestiare și și-au adjudecat la o diferență categorică sfertul trei: 24-11. Elevii lui Dan Fleșeriu au deschis și penultimul act, prin Hardy, care a înscris din interiorul semicercului, același jucător reușind, după un parțial de 6-0 al clujenilor, să înscrie primul său coș de la mare distanță pentru CSU Sibiu. Gazdele au mai punctat o dată, prin Dykes, după care nu au mai înscris niciun punct timp de 5 minute. Formația oaspete a preluat inițiativa și a trecut la conducere pe tabela de marcaj, Calotă, Harrison, Gilbert și Cioacătă mărind ecartul la 12 puncte: 48-60. Torok a oprit seria negativă a Clujului, înscriind de la mare distanță cu 30 de secunde înainte de intrarea în actul decisiv.

Deși au intrat cu un avans de 9 puncte în decisiv, sibienii au slăbit motoarele, clujenii recuperând semnificativ din diferență pe parcursul ultimei secvențe. Galben-albaștrii le-au dat emoții suporterilor care au făcut deplasarea la Cluj-Napoca, când gazdele s-au apropiat, cu mai puțin de 3 minute înainte de final, la o singură lungime, însă finalul a fost cu noroc pentru sibieni, care s-au impus în cele din urmă la 7 puncte diferență. Partida s-a terminat la scorul de 74-81, formația de pe malul Cibinului bifând al doilea succes consecutiv în faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce etapa precedentă s-au impus pe teren propriu în fața celor de la BC Mureș Târgu Mureș. În schimb, U-BT a suferit al doilea eșec la rând, pierzând și cu Steaua CSM EximBank.

Cel mai productiv jucător al lui CSU Sibiu a fost Kevin Hardy, americanul terminând partida în double-double: 21 de puncte și 10 recuperări.

Cel mai bun marcator al lui U-BT și totodată al partidei a fost Kyndall Dykes, americanul totalizând 28 de puncte.  

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!