Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu joacă cu „lanterna roșie” a campionatului în etapa a 10-a

CSU Sibiu joacă cu „lanterna roșie” a campionatului în etapa a 10-a

CSU Sibiu și CSM Galați se duelează sâmbătă, 4 decembrie, în Sala Transilvania, într-un joc ce contează pentru etapa a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele formații se află în partea inferioară a clasamentului.

Galben-albaștrii traversează o perioadă cu patru meciuri la rând în care au înscris 80 de puncte, însă au câștigat o singură dată în acest timp, chiar la ultima apariție, împotriva formației SCM OHMA Timișoara (80-79). Pentru formația antrenată de Dan Fleșeriu, acel meci a reprezentat abia al doilea succes stagional, în clasamentul Ligii Naționale poziționându-se pe locul 13 cu 2-7 bilanț.

În privința Galațiului lucrurile stau mai rău, gruparea pregătită de Florin Nini fiind singura din campionat fără victorie până acum (0-8 bilanț). În două rânduri a cedat echipa de pe Dunăre la o singură posesie diferență, 78-80 cu CSM Petrolul Ploiești și 87-88 cu Athletic Constanța.

Sibiul a anunțat ieri (02.12) întreruperea colaborării cu Evan Fitzner, baschetbalistul întorcându-se în Statele Unite din cauza situației medicale și a problemelor de sănătate, unde va fi parte dintr-un program de recuperare. Totuși, în comunicatul emis de formația de pe Cibin, există posibilitatea ca americanul să se întoarcă, după recuperare, la Sibiu. Până atunci, se caută doi jucători care să ajute trupa galben-albastră.

Cu excepția a trei capitole statistice (recuperări, procentajul aruncărilor libere transformate și intercepții), CSU Sibiu domină Galațiul la restul categoriilor. Cele mai clare diferențe sunt la puncte în medie (76.9-71.0), assist-uri (18.1-12.4) și eficiență (86.3-71.8).

Deși în lotul lui CSM Galați se află patru baschetbaliști cu medii de peste 10 puncte reușite, lider fiind Javon Masters (15.4), CSU Sibiu beneficiază de 20.2 puncte aduse de Justas Tamulis, lituanianul regăsindu-se în Top 3 marcatori ai LNBM. La nivelul recuperărilor se evidențiază Rareș Uță (7.8) și Christopher Galbreath Jr. (7.0) din cele două tabere, americanul Galațiului bifând doar trei meciuri în campionat până acum.

Precedentele două întâlniri directe au fost adjudecate fără probleme de sibieni, 98-70 și 94-75, față de sportivii trecuți atunci pe foile de joc doar Lucas Tohătan și Anton Rotaru fiind prezenți și acum în galben-albastru, în timp ce la Galați au rămas Maksim Sturanovic, Marius Ciotlăuș și George Alexandru Vlad.

Înfruntarea dintre CSU Sibiu și CSM Galați se joacă sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 18.00 și va putea fi urmărită în transmisiune directă pe canalul de YouTube al FRB.

 

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!