Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu leagă a cincea victorie consecutivă, după ce învinge la Baia Mare cu 27 puncte diferență

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
02.12.2016

 

BC CSU Sibiu a învins la scor ultima clasată din Liga Națională de Baschet Masculin, jucătorii lui Dan Fleșeriu depășind borna de 100 de puncte, vineri seara, pe terenul celor de la BCM Olimpic Baia Mare. Galben-albaștrii și-au adjudecat toate cele patru sferturi și s-au impus cu scorul de 106-79, bifând cea de-a cincea victorie consecutivă în campionat.

Gazdele au început bine partida cu CSU Sibiu, dar au cedat pe parcurs, sibienii marcând în primele 10 minute de joc 31 de puncte. Ambele echipe s-au remarcat la loviturile de la mare distanță în actul inaugural, fiecare cu câte 4 reușite. De menționat, însă, că sibienii au avut 4 de 3 puncte din tot atâtea încercări, în vreme ce băimărenii au avut 4/8, ratând 4 încercări. Mirel Dragoste a înscris primul pentru sibieni, după care Marcel Davis a fost extrem de precis de dincolo de semicerc, reușind 3/3 de 3 puncte în primul sfert de joc. Pentru băimăreni, la acest capitol s-au remarcat sârbul Milos Macura și Luka Pajkovic, ambii cu câte două reușite. 20-31 indica tabela de marcaj după prima secvență de joc.

Jucătorii celor două formații au repetat figura, marcând și în sfertul al doilea de câte patru ori din afara semicercului. Mijajlovic a deschis actul secund cu un coș de dincolo de semicerc, Lalovic a scuturat și el de două ori plasa din afara semicercului, iar Tincu le-a urmat colegilor săi, ducând scorul la 50-27. Milos Macura a dat replica, au urmat Adrian Movileanu și Marko Pavlovic, iar Pajkovic a închis tabela înainte de pauza mare tot cu un coș de 3 puncte. Sibienii au pus mai multe puncte pe tabelă și în actul al doilea, mărind ecartul la 19 puncte: 58-39.

Penultima secvență a fost mai echilibrată, gazdele reușind să facă un sfert mai bun decât precedentele două, scor 24-25. Avantajul asigurat de jucătorii lui Dan Fleșeriu în prima parte a meciului și-a spus cuvântul însă cuvântul, galben-albaștrii intrând în actul decisiv cu un avans de 20 de puncte: 83-63.

După trei minute disputate din ultima secvență de joc, oaspeții s-au distanțat la 29 de puncte. Dragoș Gheorghe a scuturat și el plasa din afara semicercului, stabilind cea mai mare diferență de scor de până acum: 94-65. La o asemenea diferență, Dan Fleșeriu a jucat ultimele cinci minute cu patru români pe teren: Tincu, Dragoste, Paliciuc și Gheorghe, păstrându-l pe parchet și pe Lalovic. Sibienii au atins borna de 100 de puncte, conducând la 30 de puncte după reușita lui Paliciuc: 100-70. În cele din urmă, CSU Sibiu s-a impus la o diferență de 27 de puncte, 106-79, terminând turul Ligii Naționale de Baschet Masculin cu o victorie. Până acum, galben-albaștrii au un bilanț de șapte victorii și trei înfrângeri, în vreme ce băimărenii au obținut o singură victorie în campionat. 

Cel mai bun marcator al sibienilor a fost Marcel Davis, care a totalizat 17 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Kevin Hardy, Boris Lalovic, Mirel Dragoste, Radu Paliciuc și Chris Cooper au înscris și ei peste 10 puncte fiecare. Ultimul amintit a terminat în double-double, cu 12 puncte și 11 recuperări.

De partea cealaltă, cei mai buni marcatori ai gazdelor au fost Milos Macura și Luka Pajkovic, ambii reușind să înscrie câte 20 de puncte.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

 

 
Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!