Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu obține a opta victorie în Liga Națională

CSU Sibiu obține a opta victorie în Liga Națională

BC CSU Sibiu a reușit să câștige pentru a cincea oară la rând pe teren propriu în Liga Națională de Baschet Masculin, după 85-76 cu CSA Steaua București într-un meci jucat duminică seara (23.01) și care a contat pentru etapa a 17-a.

Galben-albaștrii au început meciul în formula Lucas Tohătan, Justas Tamulis, Monyea Pratt, Tanner McGrew și Rareș Uță, iar CSA Steaua a replicat cu primul 5 alcătuit din KJ Jackson, Karlo Vragovic, Robin Mandisodza, Zarko Djuric și Terrell Carter II.

Sibienii au ratat la finalul primului atac, prin Uță, scorul fiind deschis ulterior de Tamulis (2-0), de unde s-a ajuns la trei încercări la rând irosite de gazde, tot Tamulis marcând, de data aceasta de la distanță și se făcea 5-0. Steaua a replicat prin Carter II, însă Uță a refăcut un ecart de două posesii cu libera suplimentară transformată la 8-2, bucureștenii cerând time-out la jumătatea primului sfert după două puncte ușoare puse de Tohătan (10-2). Djuric a punctat din spatele arcului de cerc și a redus puțin din handicapul Stelei, sibienii ducându-se la 15-7 și Padgett a irosit o oportunitate de a face +10 între. Davor Konjevic și-a trecut în cont patru puncte la rând, 17-11, parțialul inaugural terminându-se cu 21-14 pentru Sibiu, Lucas Tohătan transformându-și ambele aruncări libere cu opt secunde rămase pe cronometru.

Blake a răspuns cu o triplă reușitei lui Mandisodza (24-16), KJ Jackson și Terrell Carter ajutând-o pe Steaua să recupereze la 24-21, seria bună fiind oprită pe moment de Padgett cu un coș marcat din paint (26-21). Rotaru l-a căpăcit pe Mandisodza și Dragoste a finalizat atacul pe tranziție, următoarea reușită aparținându-i lui McGrew din colțul terenului și CSU Sibiu a ajuns la 31-23. Robin Mandisodza) a pornit revenirea oaspeților cu un coș de la distanță, 31-26, Hărănguș rămânând singur sub panou pentru două puncte ușoare și în cele din urmă Carter II i-a dus pe roș-albaștrii la conducere, 32-31. Uță și McGrew au întors situația în favoarea Sibiului (38-34), pentru ca la cabine să se intre cu 40-36, ultima reușită aparținându-i lui Dragoste.

CSA Steaua a putut să-și mărească procentajele din acțiune după un debut modest de partidă, la finalul primelor două sferturi stând cu 12/32, iar Sibiul avea 15/37. Trupa antrenată de Miguel Angel Hoyo a controlat lupta la recuperări (25-18), reușind trei capace și trei intercepții în prima repriză.

Diferența de pe tabelă a scăzut la un singur punct după tripla lui Djuric, prin același procedeu venind și coșul lui Tohătan, după ce anterior Tamulis și-a transformat libera suplimentară, CSU Sibiu distanțându-se la 46-39. Steaua a pus șase puncte la rând, Jackson împărțindu-și perechea de libere  și a irosit șansa egalării (46-45), dar câteva secunde mai târziu Konjevic a scuturat plasa din spatele arcului de cerc și roș-albaștrii preluau conducerea, 48-46. Pratt și Tohătan au întors scorul în favoarea gazdelor, conducătorul de joc român oferindu-i o pasă în paint lui McGrew și s-a făcut 53-48. Diaby a oprit o perioadă de două minute fără coș marcat în meci și Mo Pratt a avut 2/3 de la libere pentru 55-50, tripla lui Gîrbea găsindu-și un răspuns prin reușitele lui Padgett și Tohătan (59-53), sfertul al treilea terminându-se cu CSU Sibiu la conducere, 62-54.

Formația pregătită de Eugen Ilie a deschis sfertul al patrulea mai bine, Djuric fiind responsabil cu un coș din spatele arcului de cerc (62-59), iar după două atacuri irosite, Sibiul a replicat cu triplele lui Dragoste și se ajungea la 68-59. Steaua a punctat din nou de la distanță, prin Konjevic, formația gazdă păstrând totuși trei posesii între după ce Padgett și-a împărțit perechea de libere (69-62), moment urmat de două turnovers pentru oaspeți și la jumătatea parțialului Dragoste a pus trei puncte mari, 72-62. Time-out-ul solicitat de Eugen Ilie n-a avut efect și CSU Sibiu a continuat să se desprindă (77-65), Carter II aducându-i pe oaspeți la 77-69, dar Tamulis a refăcut un ecart de peste 10 puncte la scorul de 83-70. Galben-albaștrii antrenați de Miguel Angel Hoyo s-au impus în cele din urmă cu 85-76, luându-și revanșa după eșecul suferit în tur pe terenul Stelei.

CSU Sibiu ajunge la 8-9 bilanț în Liga Națională și se va deplasa la Craiova, în vreme ce Steaua coboară la 7-8 și are două meciuri pe finalul acestei luni, restanța cu CSO Voluntari și apoi duelul cu CSM Galați.

Lucas Tohătan a fost principalul marcator din tabăra sibiană, cu 20 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, urmat de Mirel Dragoste (16 puncte, 4/6 din spatele arcului de cerc) și Rareș Uță (12 puncte, 4 recuperări). Terrell Carter II (19 puncte, 9 recuperări), Davor Konjevic (17 puncte, 3/6 de la distanță, 4 assist-uri) și Zarko Djuric (14 puncte, 9 recuperări) au fost forțele ofensive ale Stelei.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • Pop Dorel :

    Bravo!!!
    Csu Sibiu,bravo Lucas,bravo Mirel,bravo Uță.

    cu 2 ani în urmă (24.01.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Deci
    Pentru prima dată avem primi 3 marcatori jucători romani {nu știu ce să zic)
    În prima faza ma bucur apoi mai vedem

    cu 2 ani în urmă (24.01.2022) Raspunde
  • Csm.O :

    Sibiu - locul 6
    Pare că au șanse să treacă de Timișoara în lupta pentru locul 6. Jocul a început să se lege, la fel și rezultatele. Important să scoată minim o victorie din următoarele 3 meciuri, cu Craiova, Oradea și Voluntari.

    cu 2 ani în urmă (24.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!