Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu pierde cu CSM CSU Oradea în prelungiri

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
22.02.2016

CSU Atlassib Sibiu debutează cu un eșec în faza a doua a sezonului regulat, fiind învinsă de CSM CSU Oradea pe teren propriu. Jucătorii lui Dan Fleșeriu s-au descurcat foarte bine în primul sfert, dar au slăbit motoarele în umătoarele 20 de minute și, cu toate că au revenit în actul decisiv, au pierdut în prelungiri. Liderul Ligii Naționale de Baschet Masculin a plecat cu o victorie acasă, adjudecându-și partida cu 83-79 (25-17, 14-21, 12-21, 21-13, 7-11).

Dan Fleșeriu a început partida cu Harrison, Gilbert, Mijajlovic, Tincu și Paul, iar Cristian Achim i-a trimis pe parchet pe Franklin, Nuhanovic, Mandache, Barnette și Lucic.

Lucic a deschis scorul, transformând o lovitură liberă, după care au urmat mai bine de 20 de minute de superioritate pentru echipa gazdă. Într-o sală neîncăpătoare, galben-albaștrii au prins curaj și au făcut un prim sfert extrem de bun. În minutul cinci, în urma unei reușite din afara semicercului, Mijajlovic ducea scorul la 15-5. A urmat replica lui Barnette, care a marcat de două puncte, iar apoi Mijajlovic a mai înscris o dată din afara semicercului, CSU Sibiu distanțându-se la 11 puncte. Primele 10 minute s-au terminat în favoarea jucătorilor lui Dan Fleșeriu: 25-17.

Începutul actului secund a fost extrem de echilibrat. Zupan, Barnette și Markovic au marcat 13 puncte în patru minute pentru Oradea, dar CSU Sibiu a menținut un ecart de 9 puncte grație preciziei lui Lalovic din afara semciercului, care a reușit trei din trei, scorul fiind 39 la 30 cu patru minute înainte de pauza mare. Orădenii au fost mai motivați pe final de sfert, Pașca și Barnette reușind să pună 8 puncte de tabela de marcaj. Gazdele au intrat la vestiare cu un avantaj de o jumătate de coș: 39-38.

Ambii antrenori au început penultimul act cu aceiași jucători trimiși pe teren și în debutul partidei. Harrison a înscris din interiorul semicercului, dar Franklin a marcat de două ori și a dus-o pe Oradea în avantaj, iar Barnette a mărit diferența, cu un coș de două puncte. Oaspeții au intrat în decisiv cu un avantaj de opt puncte: 51-59.

Formația galben-albastră a arătat mai multă determinare în debutul actului decisiv și a redus din deficit, apropiindu-se la un singur punct de Oradea: 58-59. Will Paul a adus egalarea la jumătatea sfertului, 63-63, iar ultimul minut le-a găsit pe cele două combatante tot la egalitate. La 69-69, Franklin reușea să înscrie un coș de 3 puncte și orădenii sărbătoreau deja victoria, la time-out-ul cerut de Dan Fleșeriu, însă Lalovic a ridicat sala în picioare în ultima secundă de joc. Baschetbalistul lui CSU Sibiu a transformat din afara semicercului și a restabilit egalitatea, trimițând meciul în prelungiri.

Gazdele au sperat că pot da lovitura în fața propriilor suporteri, având 78-77 cu un minut înainte de final, dar au pierdut lupta în ultimele secunde de joc. Markovic a înscris un coș de două puncte și apoi a transformat două libere, tabela fiind închisă de Mandache.

Cei mai buni marcatori ai gazdelor au fost Boris Lalovic și Igor Mijajlovic, ambii cu câte 17 puncte. De partea cealaltă, cel mai bun realizator al lui CSM CSU Oradea, dar și al partidei a fost Sean Barnette, cu 23 de puncte.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!