Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu, prima echipă care marchează 20 de coșuri de 3 de puncte într-un meci din actuala ediție a LNBM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.03.2016

CSU Sibiu a stabilit în această seară, în meciul cu Steaua CSM EximBank, un nou record stagional de coșuri marcate de la 3 puncte într-un meci. Elevii lui Dan Fleșeriu au fost într-o zi de șut excepională, iar William Paul și Vlad Tincu au fost aproape de neoprit de pe semicerc.

Cu un procentaj de 64% de la 3 puncte, în urma a 20 de coșuri marcate din 31 de încercări, CSU Sibiu nu a avut emoții în fața Stelei CSM și s-a impus cu scorul de 106-79. Formația de pe Cibin este prima echipă care a reușit să marcheze 20 de coșuri de la 3 puncte în actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

William Paul a fost de neoprit din spatele semicercului și a avut 7 coșuri din tot atâtea tentative. Americanul a fost secondat de Vlad Tincu, care a marcat 6 coșuri din 8 încercări. Lawrence Gilbert  a marcat 3 din 6, Igor Mijajlovic 3 din 7, iar Octavian Popa Calotă 1 din 1. Singurul care a aruncat și nu a marcat de la distanță a fost Boris Lalovic, care a terminat 0 din 2.

CSU Sibiu a doborât chiar recordul stabilit de Steaua în acest sezon. Militarii au marcat 18 coșuri de 3 puncte în meciul de pe terenul lui CSM CSU Oradea din faza I a sezonului regulat. De data aceasta, steliștii au simțit pe propria piele cum e să primești atât de multe coșuri de la distanță.

foto:csufans.ro

22 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu un ardelean :

    Felicitari CSU !!!
    Doar cateva idei vreau sa creionez: 1. Tincu, nu ar mai trebui sa fie rezerva lui Calota, ci invers ... 2. Ma bucura mult evolutia echipei 3. Nu stiu daca aceste 2 puncte ne ajuta prea mult sa ajungem pe 5, poate altceva era daca nu pierdeam in ultimul sfert la Mures si Craiova 4. Ma bucur ca am reusit sa dam o mana de ajutor Oradei si Clujului, sper ca ei sa fie suficient devdestepti sa profite de ea 5. Poate reusim sa ne mai intarim un pic inainte de play off :) :)

    cu 8 ani în urmă (14.03.2016)
    • BC CSU Sibiu bryanovidiu:

      csu
      Din pacate nu mai putem face niciun transfer . Ultima date de transfer daca nu ma insel a fost 28 februarie .

      cu 8 ani în urmă (14.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      Tincu
      @un ardelean, eu il vad pozitia2 chiar cu Calota in teren in acelasi timp care dupa ce sparge il poate scoate liber la shoot

      cu 8 ani în urmă (14.03.2016)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    INCREDIBIL !!
    Nu am vazut meciul si am ramas uimit de rezultat si mai ales de diferenta de scor. Am inteles ca sibienii au avut o seara magica de la distanta. Bravo, Tincu !!!! Hopa, a revenit Marinovic la Steaua...

    cu 8 ani în urmă (14.03.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Marinovic
      În locul lui Glafikas care oricum e în plus. La Oradea a fost pe banca și nu a jucat deloc.

      cu 8 ani în urmă (14.03.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    BRAVO
    Mă bucura mult revenirea Sibiului. E una dintre cele mai frumoase echipe și cu suporteri extraordinari. Succes în continuare chiar dacă primul meci îl aveți la Oradea.
    Referitor la întăriri, din păcate nu mai aveți voie.

    cu 8 ani în urmă (14.03.2016)
    • BC CSU Sibiu un ardelean:

      Info
      Merci de info, Soso. Chiar nu stiamm. Aste e, defilam cu ce avem :) :)

      cu 8 ani în urmă (14.03.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    De zile mari
    Am prins astazi o zi fabuloasa, un meci in care baietii s-au dezlantuit, extrem de determinati si cu multa incredere, practic cosurile stelistilor au fost adevarate poligoane de tragere.
    Dincolo de aspectul jocului, cel mai mult ma bucura cresterea in joc a lui Tincu, acum se vede si mai bine munca lui Dan
    Felicitari tuturor, in felul asta ne putem bate cu cei mai buni!

    cu 8 ani în urmă (14.03.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    Csu
    Inca mai cred ca orice e posibil in po.Acum sa ne bucuram....apoi om vedea!.speranta..........

    cu 8 ani în urmă (14.03.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    bravo
    Chiar daca am castigat un meci dupa atatea infrangeri, adevaratul castig din aceste meciuri sunt Paul si Tincu, care au prins multe minute, au progresat si nu au dezamagit.

    cu 8 ani în urmă (14.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baschhhet :

    Felicitări csu
    Felicitări Dan ai reusit sa pui ceva in plus fiecarui jucător minunata prestație intradevar peste valoarea lotului dar tocmai asta este meritul antrenorului care cu un lot mai slab valoric face minuni, trecem la STEAUA CAZATOARE care ne a arătat ca nu are aceeasi mana de afara meci de meci ,in 3sec e subtirica s a vazut si la oradea asta , a reapărut M arinov care atârnă greu in barca,o căruță de bani pentru nimic mai bine a au acei bani românilor dar daca ei atât gândesc treaba lor....sibiu cred ca a cheltuit sub jumate din cat a cheltuit steaua si sa o furi la 30pct e jenant...

    cu 8 ani în urmă (14.03.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    FELICITARI!!!
    Ne-ati adus o mare bucurie.A-ti jucat exceptional.Nu stiu ce echipa putea sa ne tina piept.Cred ca daca putem elimina din joc, acele caderi cu totul inexplicabile, putem speră la semi-finale, de ce nu ?Ar fi un vis frumos! O nota f buna pentru Tincu.Chiar daca uneori v-am mai criticat,VA IUBIM! Sunteți o echipa FRUMOASA! Mult succes in continuare !!!

    cu 8 ani în urmă (14.03.2016)
    • BC CSU Sibiu alexander:

      Flesriu
      Cum ti se pare acum antrenorul nostru? :)

      cu 8 ani în urmă (14.03.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu florinlin :

    zi de gratie
    Zicea cineva de sus de poligon de tragere. Cam asta a fost apararea stelei azi. Cred ca 90% din aruncarile de 3 intrate au fost aruncari deschise dupa niste scheme de joc in care circulatia in viteza a mingii gasea omul liber. Meci de poiveste pentru noi si meciul vietii pentru Tincu care are acum toata cariera inainte Mi-a placut mult si apararea, am avut o gramada de steal-uri, iar jocul nostru atipic fara un pivot clasic a ramas nedescifrat de fometescu. Bravo CSU, bravo Dan Fleseriu.

    cu 8 ani în urmă (14.03.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    As spune
    ca Sibiul este revelatia acestui sezon;ca Marinovic a readus Steaua cu picioarele pe pamant;ca Vlad Tincu are potential de a fi mai mult decat un Lupusavei in baschetul romanesc;cz Steaua nu e nicidecum o semifinalista certa...ca Fleseriu,Achim.Fometescu fac treaba mai buna decat sarbi de mana a 'nspea' pe care ii aducem aici la ingrasat...

    cu 8 ani în urmă (14.03.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    scheisse
    am scris un comentariu foarte lung, si inainte sa-i dau submit, calculatorul a binevoit sa moara.
    asa ca doar atat: Felicitari!

    cu 8 ani în urmă (14.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Eppo :

    Tincu
    Un citat [...]referitor la aruncarile de 3:
    "Din punct de vedere individual am consemnat un român aflat la primul sezon în rotația de bază a unei echipe din Liga Națională care marchează de șase ori de pe semicerc într-un singur meci. Se impune să-l felicităm și să-l urmărim în continuare pe Vlad Tincu."
    CSU fiind o surpriza, cred ca el e unul dintre cei mai promitatori tineri romani. Scriind deja imi e frica stiind cati au ramas doar speranta, dar parca apare o noua generatie in baschetul romanesc.

    cu 8 ani în urmă (14.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    Laudele
    Sunt prea multe. Sibiu a prins o zi în care nici echipe de euroliga nu o băteau. Lui Tincu dacă îi vede Curry meciul de azi îl roagă sa se antreneze cu el. Felicitări dar îmi pare rău că ați prins ziua ăsta cu Steaua și nu cu Oradea sau Cluj.

    cu 8 ani în urmă (15.03.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitari
    Din păcate doar primul sfert și jumătate am văzut, în care mi-a plăcut enorm de mult dunk-ul lui Gilbert, rar vezi așa ceva la noi în campionat.

    cu 8 ani în urmă (15.03.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Gully :

    Sibiu si Energia
    Foarte frumos meciul si, recunosc, sunt sub influența celui de la Craiova unde puteam anticipa o asemenea prestanța! Nu sunt de acord ca Sibiu a avut doar o zi buna, cred ca ceea ce am vazut este rezultatul unei munci grele si performanta lor si a celor de la Energia ar trebui sa fie un exemplu!!!
    Bravo !!!

    cu 8 ani în urmă (15.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    Vom vedea
    Daca ai dreptate cu rezultatul muncii vs ziua de gratie. Trebuie sa confirme si cu alte formatii. Din rezultatele lor de pana acum pare mai degraba o zi de gratie si atat.

    cu 8 ani în urmă (15.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    un meci de poveste...
    ... care-mi aduce aminte de-un meci al Clujului la Ploiesti, in urma cu vreo 2 ani. Ca si atunci, ieri parca era suficient ca sibienii sa arunce mingea in sus, ca intra ea singura in cos. Felicit in mod deosebit Sibiul pentru performanta de ieri, le doresc s-o duca la nivelul de constanta (si nu numai prin aruncari de 3 puncte).

    Felicitari si Stelei pentru incercarile de a contracara tirul sibian, dar cu asa precizie din partea adversarilor, e aproape imposibil sa-i opresti.

    Dar in mod deosebit felicitari pentru promovarea si iesirea la rampa a unui roman (Tincu) despre care marturisesc cu sinceritate ca (in ignoranta mea) nici nu stiam ca exista, pana ieri era pentru mine un anonim. Astept cu nerabdare sa-l vad pe parchet si-n alte meciuri si cred ca asta a fost marele castig al partidei de ieri

    cu 8 ani în urmă (15.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!