Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu rămâne în continuare neînvinsă pe teren propriu în acest sezon

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
14.04.2018

Echipele de start:

BCM U Pitești: Szabolcs Santa, Aleksandar Kostoski, Porter Troupe, Andriy Agafonov, Marius Ciotlăuș

CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Chris Cooper, Lawrence Kinnard, Monyea Pratt,Tyler Laser

Partida a început foarte bine pentru elevii lui Hristu Sapera. Aceștia au reușit un run de 8-0, ajutați și de ratările sibienilor.Primele puncte ale gazdelor au venit în urmă unui fault al lui Szabolcs Santa la Chris Cooper, care a reușit 2 să marcheze cele două libere și a dus scorul la 8-2 pentru piteșteni.Sibienii au continuat să încerce revenirea, dar oaspeții s-au distanțat din nou pe baza a două acțiuni consecutive ale lui Aleksandar Kostoski, un coș de la mare distanță și două aruncări libere reusite.

Cu doar 4 minute rămase din primul sfert, Matti Nuutinen, jucătorul celor de la BCM U Pitești, a intrat în meci pentru prima dată după o accidentare ce l-a ținut departe de teren aproape 2 luni.

Marcel Davis a reușit o acțiune coast to coast, prinzând culoarul liber și a dus scorul la 17-11.Ors Kilyen este găsit liber la linia de 3p și duce scorul la 20-11 pentru BCM U Pitești, acesta fiind și scorul final al primului sfert.

Piteștenii încep sfertul al doilea cu un dunk spectaculos reușit de Nick Russell peste Monyea Pratt, ce duce diferența la 11 puncte, scor 11-22, însă Marcel Davis răspunde cu un coș de la mare distanță.

Sibienii revin în joc pe baza unui run de 4 puncte reușit de Jordan Williams și reduc diferența la doar 4 puncte.Vlad Corpodean reușește o aruncare de la mare distanță și reface diferența, scor 20-27.

Au urmat câteva minute în care Monyea Pratt a reușit 3 acțiuni consecutive ce au adus sibienilor 6 puncte, ajutat de asemenea de Marcel Davis, autorul a 4 puncte, în urmă cărora gazdele au condus pentru prima dată în această partida, scor 32-31.

Piteștenii s-au menținut aproape de aceștia exclusiv pe baza procentajelor foarte bune de la linia de aruncări libere, în urmă faulturilor obținute sub panou de Andriy Agafonov, Aleksandar Kostoski și Vlad Corpodean.

Elevii lui Dan Fleșeriu au oferit câteva faze extreme de spectaculoase ce au aprins publicul sibian, începând cu un dunk al lui Chris Cooper și continuând cu o aruncare de 3 puncte a lui Tyler Laser și încă două aruncări foarte grele reușite de Radu Paliciuc de la mare distanță.În urmă acestora, scorul a devenit 43-37 pentru CSU Sibiu.

Ultima aruncare a acestei prime reprize a fost un coș de 2 puncte al lui Nick Russell, care a stabilit scorul final, și anume 43-39 în favoarea sibienilor.

Repriza a două a continuat cu un joc dominant al sibienilor, ce au marcat 8 puncte fără să aibă răspuns din partea oaspeților, în urmă cărora s-au distanțat la o diferență de 10 puncte.

Andriy Agafonov i-a ținut pe piteșteni în joc printr-o aruncare de la mare distanță și două libere înscrise, însă cei de la CSU Sibiu au răspuns imediat cu un run de 12 puncte, reușit de Marcel Davis, Taylor Laser și Bogdan Popescu, care a dus scorul la 65-44.

Piteștenii s-au apropiat din nou datorită acțiunilor lui Andriy Agafonov, ajutat de Szabolcs Santa, iar în final, reușind din nou ultima aruncare a sfertului, Nick Russell a stabilit scorul final înainte de ultimele 10 minute, 67-51.

Sfertul al patrulea a debutat cu o aruncare de la mare distanță reușită de Nick Russell, aruncare ce urma să reprezinte începutul unei reveniri spectaculoase a pitestenilor.

Elevii lui Hristu Sapera au continuat să arate o evoluție spectaculoasă, prin acțiunile lui Matti Nuutinen, Andriy Agafonov,Marius Ciotalus și Aleksandar Kostoski(2 aruncări de 3 puncte),  ce au reușit să marcheze nu mai puțîn de 15 puncte în 2 minute, fără că gazdele să găsească răspuns.

În acel moment, cu 5 minute înainte de finalul partidei, scorul devenea din nou egal, 69-69.

A urmat duelul aruncărilor de la mare distanță oferit de Taylor Laser și Aleksandar Kostoski.Acesta a reușit în două ocazii consecutive să răspundă fundașului sibienilor cu aruncări cu care amândoi ne-au obișnuit pe parcursul acestui sezon.Însă, Taylor Laser s-a dovedit a fi, în final, decisiv, reușind un coș cu fault și încă o reușită de 2 puncte, moment în care CSU Sibiu s-a distanțat la 5 puncte cu 1 minut înainte de final.

Piteștenii nu au mai putut să înscrie, iar Lawrence Kinnard a marcat ultimul coș al acestui meci, iar partida s-a încheiat cu scorul 84-77in favoarea celor de la CSU Sibiu.

Cei mai buni marcatori ai celor de la CSU Sibiu au fost Taylor Laser, cu 21 de puncte(4x3p), o recuperare și 4 pase decisive, Marcel Davis, autorul a 15 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive și Monyea Pratt, cu 10 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive.

Pe de cealaltă parte,de la BCM U Pitești s-au remarcat Aleksandar Kostoski, autorul a 19 puncte(5x3p), 2 recuperări și 4 pase decisive, Andriy Agafonov cu 19 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive și Nick Russell, cu 14 puncte și o recuperare.

foto:  CSU Sibiu (facebook)

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Pitesti
    S-a vazut altfel jocul cu Nuutinen in teren. Cu putin noroc cred ca puteam castiga. E greu sa revii de la -20 pe terenul Sibiului, dar baietii au facut-o. Astept sa revina Person si Nicoara. Hai Pitesti!

    cu 6 ani în urmă (15.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!