Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu se impune în „Derby de Transilvania”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.10.2017

BC CSU Sibiu și-a adjudecat pe teren propriu derby-ul cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca la un singur punct diferență, scor final 84-83, provocând campioanei en-titre prima înfrângere din noul sezon. Cu absențe notabile în lot, însă cu un public extraordinar în spate și cu o ambiție specifică clubului, Sibiul s-a impus astfel în fața marii rivale din Cluj-Napoca, lucru la care nu se aștepta foarte multă lume înaintea startului confruntării. 

Elevii pregătiți de Dan Fleșeriu au avut încă din start o ambiție aparte, reușind să impună respect în fața echipei din Cluj-Napoca. La jumătatea actului inaugural, amfitrionii erau în avantaj pe tabela de marcaj, scor 10-6, iar până la finalul celor 10 minute de debut s-au lăsat maxim egalați, reușind chiar să termine în avantaj, 21-17. Actul secund a avut o desfășurare similară cu primul, însă de această dată, la timonă, s-au aflat rivalii de sub Feleac. Elevii lui Mihai Silvășan și-au adjudecat sfertul 2 tot cu 21-17, iar astfel cele două combatante au intrat la vestiare la egalitate, 38-38. 

Odată cu startul reprizei secunde, „sibienii” Laser, Kinnard și Cooper și-au intrat serios în rol și au început asaltul asupra coșului advers cu reușite din toate pozițiile și posibilitățile. Sfertul 3 a fost unul extrem de echilibrat în continuare, cu multe schimbări de lider în permanență. La jumătatea secvenței, oaspeții se aflau la conducere 51-48, iar după alte 5 minute de joc scorul a devenit 59-57 pentru U-BT Cluj. Astfel, ultima parte a întâlnirii se anunța una incendiară, atât în teren, cât și în tribune, acolo unde fanii echipei gazde își puneau deja speranțele într-o victorie, cea mai importantă victorie pentru ei și pentru echipe. Din nou, cele două echipe au trecut pe rând la conducere, însă pe final controlul a fost preluat de CSU Sibiu. La intrarea în ultimele 60 de secunde din decisiv, galben-albaștrii conduceau cu 82-80, iar după o gestionare excelentă a ultimelor momente, aceștia au reușit și mult dorita victorie. În urma unui parțial de 27-24 în ultimul sfert, CSU Sibiu a reușit să se impună la un punct diferență în fața rivalei U-Banca Transilvania Cluj, 84-83. 

Decimată de accidentări, cumulate cu suspendări, în doar 8 jucători folosiți pe toată durata întâlnirii, dintre care 4 români tineri, Sibiul a izbutit o victorie extrem de importantă pentru moralul său, pentru bucuria fanilor și în special în economia clasamentului. Diferența s-a făcut în mare măsură la capitolul procentajelor de 3 puncte, acolo unde gazdele au avut o zi excelentă, cu 50%, 8 coșuri marcate din 16 încercate, în timp ce Clujul a avut doar 29% cu 5 reușite din 17 încercate. 

Punctele victoriei sibiene în acest meci au fost marcate de Tyler Amos Laser 30, Lawrence Kinnard 22, Chris Cooper 17, Mirel Dragoste 6, Marcel Davis 4, Wilhelm Brosser 3 și Andrei Ene 2. De cealaltă parte, din lotul Clujului au punctat Zeljko Sakic, Ousmane Barro și Giordan Watson, toți cu câte 15 puncte marcate, urmați de Lasan Kromah 12, Andrei Calinicenco 10, Roland Torok 7, Vaidas Kariniauskas 6 și Justin Gray 3. 

În urma acestui rezultat, CSU Sibiu a egalat-o pe U-BT în clasament, ambele având câte 7 puncte acumulate, 3 victorii și o înfrângere. Etapa viitoare, Sibiul se va duela în deplasare cu BCM U FC Argeș Pitești, în timp ce U-BT va juca acasă cu BC Mureș Târgu Mureș. 

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu @totalbaschet.ro

11 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj
    Nu cred ca m-am simțit mai umilit și mai rușinat ca si pasionat al lui U niciodată în cei 30 de ani ca azi ... sa ai jucători cu salarii de 5-6 ori mai mari, sa întâlnești o echipa dezmembrată care a jucat în 3 oameni și sa pierzi, asta este o RUȘINE fără precedent!!!!! În afara lui Watson și parțial Sakic si Barro, restul nu merita sa îmbrace tricoul nostru, sunt niște simpli jucători umflați de presa, care veci nu vor avea o cariera decenta în acest sport. Despre antrenor nu vorbesc, pt mine el este departe de acest cuvânt ... poate va deveni, deocamdată are norocul sa primească jucători de mare valoare cu care oricine ar avea performante. Închei prin a-mi exprima respectul fata de oamenii care au jucat azi în echipa Sibiului, nota 10, dăruire, voința și sacrificiu, cuvinte despre care îmbuibații cu de toate de la noi nu au auzit! Felicitari, se pare ca în sfârșit cei mei pasionali suporteri din tara au niște jucători care sa se ridice în teren la nivelul lor!

    cu 6 ani în urmă (28.10.2017)
    • BC CSU Sibiu 45tef:

      Greu
      A fost un meci infernal de greu pe care nu speram sa il castigam in urma marilor probleme de lot din ultimele 2 saptamani! Dar meciurile cu U sunt intotdeauna speciale. Azi am vrut mai mult si am obtinut! Bravo

      cu 6 ani în urmă (28.10.2017)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      a fost
      un meci extraordinar de distractiv, mai ales pentru cei care au privit la TV. Comentariul lui Hossu-Longin a făcut toți banii. A fost fault, n-a fost fault, a fost aut , de fapt au fost pași, dar mai ales faptul ca ambele echipe au jucat mult timp în 6 (șase) jucători și ar trebui cerută rejucarea meciului ! Camerele îi arătau pe Sakic și Kinnard, dar șpiker-ul insista că sunt Olah și Cooper! Deși a observat și el asta, O DATĂ nu si-a cerut scuze pentru confuzii. L-am regretat pe individul al cărui nume îmi scapă și care insistă că Sala din Sibiu are 3000 locuri.

      cu 6 ani în urmă (29.10.2017)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      Acelasi comentator insista si ca sala din Pitesti are 2000 locuri. :)) Totusi, parca e mai bine cu Emil, celalalt era prea adormit. Cu toate ca le mai gafeaza si Emil, e mai implicat in meci.

      cu 6 ani în urmă (29.10.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    Bravo Bravo Sibiu!!!!
    De cand e Fleseriu antrenor, Sibiul a devenit o echipa bataioasa, care joaca un baschet frumos, spectaculos, chiar daca nu are un buget prea mare!
    Jucatorii pe care ii aduce pun suflet, se implica serios, uneori chiar prea mult (a se vedea bataia de la Timisoara), dand totul pe teren si vrand ca castige mereu, indiferent de adversar!
    Oare cum era azi daca Sibiul se prezenta cu echipa pe care a avut-o la Oradea, cu cei 3 jucatori titulari care azi nu au fost (din motive de suspendare si accidentare)?!?
    Cat despre arbitraj, pot sa spun ca mi-a adus aminte de era asehotzilor, cu muuult prea multe faze judecate in favoarea clujenilor! Pacat de arbitraj, prea tendentios, prea fatis pro-cluj!!!
    Sa avem un campionat frumos, premise sunt!!!

    cu 6 ani în urmă (28.10.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Comentariu prea ca la Binş...

      cu 6 ani în urmă (28.10.2017)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      asa o fi...
      ca si acolo s-o fi furand....ca-n codru :)))))

      cu 6 ani în urmă (28.10.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    ....
    La cum a jucat Sibiul azi, înclin sa felicit Clujul ca a stat aproape tot meciul. Cred ca Watson, la ultima liberă, când mai avea 4 sec. de joc, trebuia sa rateze lovitura, cu speranța unui rebound ofensiv...

    cu 6 ani în urmă (28.10.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    Derby
    Am vazut o gramada de suporteri clujeni pe cealalta stire de la meci ca se plang ca niste pustani din galeria noastra (care merg mai nou si la fotbal) au afisat un mesaj tipic stadioanelor (nu va suport, parca asa scria pe mesaj).Totusi, dragi clujeni, nu uitati ca voi aveti cand jucati cu noi sau in finala cei mai multi ultrasi de pe stadion. Asta nu e un lucru neaparat rau, dar exista riscul sa apara astfel de derapaje. Cateodata sunt amuzante, daca nu se ajunge la violenta. Asa se intampla intr-un derby, unde se pune mult suflet. Si cei de la Aris au cantece cu directie spre cei de la Paok si exemplele pot continua cu mai toate rivalele din lumea asta. De ce nu cantati si voi CSu, intotdeauna dupa U? Sa nu-mi spuneti ca din prea mult fair-play ca nu va crede nimeni. Treceti peste detaliile/copilariile astea.

    Repet, sunt curios unde ar mai fi fost sold-out daca echipa gazda ar fi jucat fara 3 titulari, plus cel mai eficient jucator, Capers, accidentat. Astazi, indiferent de rezultat, la cata daruire am vazut pe teren, nimeni nu ar fi plecat suparat de la sala. Nu stiu ce le-a facut Dan, poate Riley era elementul problema din grup, dar daca aducem un pivot bun, plus o eventuala inlocuire a lui Davis care se pare ca nu a trecut peste anumite blocaje, cred ca putem spera la cel putin o semifinala.

    Bafta in Europa!

    cu 6 ani în urmă (29.10.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    comentariu
    Îmi permit să afișez comentariul care l-am făcut la o știre anterioară.
    Înainte de începerea sezonului am răspuns la o întrebare referitoare la modul în care s-au întărit echipele. Am răspuns că după părerea mea Fleșeriu a format un lot echilibrat care va fi o nucă tare pentru orice altă echipă din LNBM. Din păcate am avut dreptate și asta în condițiile în care sibienii au disputat meciul de aseară. Nu pot să spun decât bravo Sibiu, bravo Fleșeriu. Despre noi ce să spun? Vreau să cred că băieții au prins o zi proastă, mai ales în apărare. Nu este normal să nu găsești un antidot la Laser și să-l lași să-ți dea atâtea puncte. Nu cred că trebuie să considerăm că Silvășan nu este antrenor pentru că a dovedit acest lucru până acum. Și dacă anul trecut a fost salvat în unele meciuri de realizări individuale a unor jucători arată că a avut înțelepciunea să îi lase să joace, dar și ca antrenor poți să ai o zi proastă. Ca valoare consider că lotul este mai bun ca anul trecut, ceea ce îi lipsește acum este un lider în teren care să-și asume responsabilități și să-i calmeze și să-i mobilizeze pe băieți, să îi facă să nu se precipite. Sakic și Watson sunt jucători foarte buni, dar care până acum nu au arătat că au charisma lui Rasic, în primul rând. Mai este timp pentru ca relațiile dintre jucători să permită să se aleagă natural liderul echipei până când reintră Sașa. Cred că această înfrângere, mai ales în condițiile date, este binevenită și ne mai aduce cu piciorele pe pământ. Îmi mențin părerea că Gray nu își are locul în echipă și că pentru Olah trebuie un antrenament individualizat. Faptul că ne-a bătut Sibiul, asta e, nu este o tragedie. Ăsta e sportul. Și noi i-am bătut de atâtea ori și îi vom mai bate și ei ne vor mai bate indiferent de valoarea loturilor. Cât despre fanii sibieni doresc să le transmit că sunt extraordinari când își încurajează echipa și nu au treabă cu adversarii, iar în ceea ce privește datul de minusuri la comentarii decente numai pentru că cei care au postat comentariu sunt fani „U” nu este în spiritul sportului în general, a baschetului în special și, nu în ultimul rând, al acestui site. Haideți să ne permitem să ne exprimăm părerile corect și decent toți cei care iubim acest sport. Până la urmă este o dovadă de civilizație!

    cu 6 ani în urmă (29.10.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      “+ / -“
      nu stiu cui serveste acest indicativ.
      E un loc, gratuit de dat cu capul, pt.foarte multi.

      cu 6 ani în urmă (29.10.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!