Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu se impune la Constanța în ultima etapă a sezonului regulat

CSU Sibiu se impune la Constanța în ultima etapă a sezonului regulat

BC CSU Sibiu a reușit să câștige la Constanța în ultima etapă a sezonului regulat, 91-85 vineri seara (07.04), echipa lui Tomas Rinkevicius terminând cu 8-10 bilanț faza Top 10 și urmează să se dueleze cu CSO Voluntari în prima rundă din playoff. Dobrogenii, de partea cealaltă, au ajuns la final în stagiunea 2022/2023.

Constanța: Nate Johnson, Andrei Oprean, Vlad Corpodean, Jakob Cebasek, Egidijus Mockevicius

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

Dobrogenii au condus primii în meci și Pratt întorcea situația de pe tabelă în favoarea Sibiului la 4-5, apoi urmând șase puncte la rând pentru gazde și Tomas Rinkevicius cerea time-out la 10-5. Run-ul Constanței s-a încheiat prin dunk-ul lui Blumbergs, Corpodean fiind cel care a pus trei posesii între și Barro înjumătățea diferența la 15-11. Johnson și Cebasek contribuiau la desprinderea gazdelor (22-13), Basti Ionescu replicând imediat cu o triplă și apoi Vlad Corpodean l-a urmat tot cu un coș de la distanță, Aurelian Gavriloaia fiind cel care a înscris ultimele puncte din sfertul inaugural, 25-18.

Sibiul venea repede la două puncte în urmă, Ionescu fiind precis la 25-23, după care Whelan avea puncte consecutive și Blumbergs egala la jumătatea sfertului doi, 29-29. Oaspeții își continuau run-ul și treceau în avantaj, Blumbergs finalizând cu dunk la 29-33, Johnson oprind pe moment seria galben-albaștrilor și Ionescu puncta pentru 31-36 ulterior. Whelan își ducea echipa la 33-42 nu cu mult înaintea pauzei, la vestiare intrându-se cu 36-44 pentru CSU Sibiu, ambele formații suferind în privința preciziei de la distanță și aveau deja peste 10 posesii pierdute.

În debutul reprizei secunde se revenea la un ecart format din două cifre, Johnson având o triplă prin care făcea 40-48, urmând apoi un run de 10-2 pentru CSU Sibiu și Barro finaliza cu dunk la 42-58, scor la care dobrogenii cereau time-out. Tot Johnson era cel care marca pentru CSM Constanța și Ivanauskas tăia în continuare din deficit, ultima dată cu un alley-oop la 48-58. Barro bifa un three-point play la 50-63, CSU Sibiu conducând la un ecart de nouă puncte în încheierea acestui sfert, 56-65.

Uță era marcatorul sibienilor în primele acțiuni din sfertul patru (58-69), pivotul fiind cel care a refăcut apoi un ecart din două cifre după ce Constanța tăia la -8. Blumbergs oprea revenirea gazdelor cu un coș de afară la 65-74, Whelan marcând apoi un coș de trei puncte, Mockevicius reducând din ecart la 70-77 cu trei minute până la final. Uță punea o diferență de nouă puncte între echipe (72-81), ajungându-se cel mult la +10 apoi, Oprean reducea ecartul la o singură posesie cu un minut înainte de final (81-84), Manchon marcând o triplă crucială și CSU Sibiu a reușit să câștige într-un final cu 85 la 91.

Galben-albaștrii se vor duela în playoff cu cei de la CSO Voluntari, vicecampioana în exercițiu având avantajul terenului propriu.

Gaston Whelan a adunat 19 puncte și 9 recuperări, având pe lângă aceste cifre și 8 posesii pierdute. Roberts Blumbergs l-a urmat cu 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, iar Rareș Uță a încheiat cu 14 puncte și 5 recuperări.

Nate Johnson a totalizat 28 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive în ultimul joc de la Constanța, Egidijus Mockevicius având 14 puncte și 7 recuperări, iar Jakob Cebasek și Rapolas Ivanauskas au pus câte 11 puncte pe tabelă.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!