Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu, victorie dificilă în meciul cu CSA Steaua

CSU Sibiu, victorie dificilă în meciul cu CSA Steaua

CSU Sibiu a reușit o victorie importantă pe teren propriu, în fața celor de la Steaua București, scor 84-80, în etapa a doua a LNBM – grupa valorică A.

CSU Sibiu a început cu Tohătan, Chatman, Stewart, Torok și Cooper, în timp ce Steaua i-a avut la start pe Spasojevic, Vîrnă, Clanton, Harrell și Jovanovic.

Primul sfert a fost unul extrem de echilibrat. Philmore a reprezentat vioara întâi pentru Sibiu, în timp ce la Steaua s-au perindat pe tabelă Spasojevic și Harrell. După primul sfert, scorul era 22-23 pentru oaspeți. Același rezultat a fost și în al doilea sfert, astfel încât roș-albaștrii au intrat la pauză cu un avantaj de 2 puncte, scor 46-44.

În sfertul 3 sibienii au început cu 7 puncte consecutive, dar Spasojevic a răspuns cu un and-one, în timp ce Vragovic a readus Steaua în avantaj, scor 52-51. După ce Jordan a egalat pentru Sibiu (54-54), Steaua a pus o serie de 10-2, cu Andrei Mandache marcând 5 puncte (64-56). În cele din urmă, roș-albaștrii au păstrat un avantaj de 5 puncte după 30 de minute, scor 64-59. Falker a deschis sfertul patru cu un and-one, în timp ce Lucas Tohătan a adus Sibiul în avantaj, scor 65-64. Jovanovic și Spasojevic au întors scorul în favoarea Stelei (70-67), dar Sibiu a revenit în avantaj prin Torok, de la 3 puncte iar Randal Falker a dus Sibiul la un avantaj de 6 puncte (80-74). Sibienii au reușit în cele din urmă să gestioneze mai bine finalul de meci și să câștige cu 84-80.

Barry Stewart a terminat cu 18 puncte, Isaiah Philmore 15, Randal Falker în double-double cu 14 puncte și 11 recuperări și Lucas Tohătan cu 12 puncte. De partea cealaltă, Radosav Spasojevic a adunat 24 de puncte, Ron Harrell 18 puncte și Keith Clanton 11 puncte cu 14 recuperări.

CSU Sibiu a adunat 14 recuperări ofensive, din care Chris Cooper 7 (11 recuperări în total, 8 puncte). Grație acestor posesii în plus, sibienii au marcat 25 de puncte. De asemenea, au ajuns la linia de fault de 36 de ori, marcând în 25 de ocazii (69%). Ambele echipe au făcut o treabă foarte bună având grijă de minge, cu numai opt turnovers de fiecare parte.

Etapa viitoare, CSU Sibiu va întâlni în deplasare Dinamo Știința București, în timp ce Steaua va primi vizita celor de la SCM Timișoara.

*foto: Dragoș Dumitru

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Aș zice chiar foarte dificilă. Steaua e o echipă foarte bună, dar stau doar în câțiva oameni momentan, Spasojevic și Clanton sunt indispensabili, astăzi cred că oboseala le-a pierdut meciul.
    Despre noi, ce să spun, arătăm destul de prost în majoritatea timpului, extrem de lenți și ușor de citit. Am rotit însă bine și am fost mai proaspeți pe final. Jucăm mai bine ca anul trecut cu pivoții, pick'n'roll ul merge mai bine. Trebuie să creștem mult viteza de joc, altfel ne va fi imposibil, vom fi blocați ușor. Liberele ca de obicei 😭, parcă e ceva molipsitor... Apărarea când și când, Rolly a fost liability primele 3 sferturi, a făcut Spasojevic ce a vrut cu el, pe final însă a stat mai bine.
    Mi-e groază că încep meciurile miercuri - sâmbăta, iar oboseala va fi un factor puternic.
    Mai e mult de lucru, să vedem dacă putem crește nivelul...

    cu 4 ani în urmă (19.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!