Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu, victorie pe muchie de cuțit cu CSM Steaua Eximbank

Eduard Popa

Eduard Popa
30.03.2018

csu sibiu steaua baschet laser

CSU Sibiu a câștigat cu scorul de 78-76 meciul cu CSM Steaua Eximbank în a doua etapă a Top 6 LNBM.

Dan Fleșeriu a început partida în formula Dragoste, Laser, Pratt, Kinnard și Cooper. De partea cealaltă Jukka Toijala a preferat să îi aibă în primul 5 pe Darwiche, Runkauskas, Flowers, Zekovic și Falker.

Steaua a început mai în vână meciul, iar Runkauskas a pus două coșuri de 3 puncte pentru roș-albaștri, care după 5 minute conduceau cu 12-7. Pratt a răspuns cu un and-one, Kinnard cu un coș de 3 puncte și același Pratt a reușit o intercepție după repunere transformată într-un and one. Laser și Runkauskas au schimbat câte un coș de 3 puncte iar după primul sfert tabela indica 21-20 pentru gazde. Sfertul al doilea a fost în oglindă. Steaua a preluat inițiativa prin Runkauskas și Flowers, dar Sibiul a revenit în joc și a câștigat prima repriză cu 42-40.

Sfertul al treilea a aparținut Stelei. Bobo Baciu a marcat 10 puncte în această perioadă, Runkauskas a mai reușit și un coș de 3 puncte, apoi a ieșit pe bancă având nasul spart. De asemenea, un moment tensionat a fost când Paliciuc a fost lovit cu cotul în gură de Luka Lapornik și la următoarea fază a pus un pick dur slovenului, sancționat cu dublu fault de arbitri. După trei sferturi, scorul era 61-53 pentru Steaua.

După 4 minute din sfertul 4, scorul în continuare era în favoarea steliștilor, care după reușita lui Flowers conduceau cu 69-60. Dan Fleșeriu și-a trimis ambii pivoți pe parchet, Chris Cooper și Jordan Wiliams, și cu ei pe parchet, dar și cu Pratt și Laser în mână de la aruncări, Sibiul a reușit o revenire excelentă cu un run de 12-0. Pratt a reușit apoi un coș de 3 puncte din fața lui Runkauskas, care a intrat cu panoul, lituanianul i-a răspuns însă la următoarea fază iar Fleșeriu s-a văzut nevoit să ceară time-out la scorul de 75-74 pentru echipa sa. Sibienii au comis însă un turnover, steliștii au așezat pentru o schemă cu Falker din low post care a pus un cârlig peste Williams, scor 76-75. Gazdele au cerut apoi din nou time-out. Tyler Laser a jucat unu la unu cu Runkauskas, a trecut după un cross-over de lituanian, a fost faultat de Taylor și a pus mingea în coș cu panoul, peste Randal Falker. Laser a înscris și libera. După time out roș-albaștrii au desenat o schemă pentru Runkauskas, care a ratat însă liber de la 3 puncte din zero grade.

Scor final 78-76 și Sibiul reușește o victorie spectaculoasă în fața Stelei, echipă care este într-o vizibilă creștere de formă. Sibienii rămân pe primul loc, cu 20 de victorii și 4 înfrângeri, în timp ce CSM Steaua coboară la 16 victorii și 8 înfrângeri.

Tyler laser a marcat 21 de puncte, Monyea Pratt 17 puncte, Lawrence Kinnard 14 puncte și Jordan Williams 11 puncte. De partea cealaltă Marius Runkauskas s-a remarcat, cu 25 de puncte, Jonte Flowers a adunat 11 puncte și 9 recuperări iar Cătălin Baciu 10 puncte în 14 minute.

Etapa viitoare Steaua va juca pe terenul Timișoarei iar Sibiul pe terenul lui CSM CSU Oradea.

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!