Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu vs. CSM-U Oradea, duelul primelor două clasate

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
04.12.2015

CSU Sibiu joacă al doilea meci consecutiv pe teren propriu și speră la o nouă victorie, care i-ar asigura fotoliul de lider al Ligii Naționale la finele primei părți a campionatului. În ultima etapă din tur, sibienii primesc vizita lui CSM-U Oradea în Sala „Transilvania”, sâmbătă, de la ora 20.

Sibienii și-au trecut în cont nu mai puțin de șase victorii consecutive și formează echipa momentului în baschetul masculin. Echipa condusă de Dan Fleșeriu pare decisă să își adjudece alte două puncte, după ce duminica trecută s-a impus în fața celor de la Dinamo, cu scorul de 86-82, însă rămâne de văzut dacă hegemonia galben-albaștrilor va continua și după confruntarea cu Oradea, întrucât adversara nu este deloc una facilă. Orădenii au legat și ei un lanț de patru victorii succesive în luna noiembrie: două cu Gaz Metan Mediaș (n.r. în Liga Națională și în Cupa României), și alte două cu Dinamo și Phoenix Galați.

Partida se anunță una extrem de interesantă, însă niciuna dintre cele două echipe nu pornește ca favorită în acest derby. În ultimele patru confruntări directe scorul final a fost destul de strâns, cea mai mare diferență înregistrată fiind de doar două puncte. Ultima partidă în care s-a înregistrat o diferență de 9 puncte la finalul celor 40 de minute de joc a avut loc în ianuarie 2014, scor 84-75 în favoarea sibienilor.

Deși diferența nu este uriașă, Sibiul stă mai bine la capitolul confruntări directe, impunându-se de  13 ori în fața orădenilor în cele 23 de partide disputate din 2005 și până acum. Ultima confruntare dintre cele două a avut loc în ianuarie, când orădenii s-au impus cu doar un punct diferență: 84-83. Totuși, un mare avantaj pentru CSU Sibiu în partida de mâine îl constituie terenul propriu, cunoscut fiind faptul că aportul fanilor ardeleni îi poate face pe elevii lui Fleșeriu să conducă detașat ori să producă răsturnări de situație.

O comparație statistică arată că sibienii sunt mai buni ca elevii lui Cristian Achim la aruncările din afara semicercului, având un procentaj de 35,4 față de 30.7 al orădenilor. Cei din urmă se descurcă mai bine însă la aruncările de 2 puncte: 54.1 față de 52.6, procentajul sibienilor. Cifrele sunt în favoarea orădenilor și la recuperări, 37.2 față de 32.8, dar sibienii conduc la pase decisive: 17.7 față de 16.8.

În ceea ce privește performerii celor două combatante, CSU Sibiu stă mai bine ca CSM-U Oradea din toate punctele de vedere. Kevin Hardy a acumulat 15.1 puncte pe meci, în vreme ce Lucic Uros, cel mai bun marcator al orădenilor, a înscris în jur de 11,3 puncte pe meci. Americanul din lotul sibienilor este primul și la recuperări, dar și la eficiență: 7,7 recuperări/meci respectiv 21,1 eficiență. În tabăra adversă,  Sean Barnette are o medie de 7,4 recuperări pe meci și un indice al eficienței de 13,8. Sibienii stau mai bine și la capitolul pase decisive. Sârbul lui CSU, Igor Mijajlovic, are o medie de 5,2 pase decisive, pe când William Franklin are 5 pase decisive pe meci.

Partida dintre CSU Sibiu și CSM-U Oradea contează pentru etapa cu numărul XI a LNBM, ultima din turul actualului sezon competițional.   

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Sibiu
    Prea putini dadeau sanse acestei echipe la inceputul sezonului, bravo lor! Insa, personal cred ca Sibiul nu va prinde primele 6 pozitii la finalul sezonului regulat. Cred ca sunt loturi mult mai puternice, care inca nu si-au aratat adevarata valoare, iar aici ma refer la Energia, Pitesti, Craiova. Sunt pitestean si am incredere pana la final ca totul va fi bine. Ce imi place la Sibiu este dorinta de victorie, ceva minunat. Dar fara Calota, echipa nu cred ca ar merge asa bine. Una peste alta, Sibiu vs Oradea, un duel tare. Sa castige cel mai bun.

    cu 8 ani în urmă (04.12.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu florinlin :

    mama omida
    Dupa ce ti-a inchis tie am sunat-o si eu si mi-a zis ca la finalul celei de-a doua faze a sezonului regulat pitestiul va termina pe 9 adica un loc mai sus decat acum. Intr-adevar totul va fi bine, iar loturile alea tari pe hartie au luat toate bataie de la baietii astia cu aer de NCAA. Numa bine.

    cu 8 ani în urmă (04.12.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Echipa trece printr-o forma buna, dar nu trebe sa ne-o luam in cap.
    Sunt alte echipe cu lot mai valoros si mai numeros si asta se va resimti mai devreme sau mai tarziu. Va urma pauza de iarna, vor aparea inevitabil accidentari, oboseala se va acumula, iar asta va conta in clasamentul final.

    cu 8 ani în urmă (05.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!